Гъвкав дизайн за споделено работно и образователно пространство

(3 гласа, средно 4.67 от 5)

3_Hambara_LZ_Arch_na4alna

Интериорен дизайн: студио LZ Architecture 
Площ - 160 кв.м
Година на реализация – 2016

JA Startup Hambar, създаден за нуждите на младежката организация JA Bulgaria (Junior Achievement България) е място за стартиращи компании на млади предприемачи на възраст от 14 до 26 години и дизайнът съвсем ясно показва това. На площ от 160 кв.м са предвидени споделено работно пространство за до 5 екипа и интерактивна зала за обучение, но задачата е била то да бъде максимално гъвкаво, за да включва няколко различни функции: Co-working space, Casual Work, Workshop small, Workshop Medium, Workshop Large, лекции в театрален стил. 
 

2_Hambara_LZ_Arch

Празната зала, наречена „ХАМБАР“- а е трябвало да бъде преобразена в минимален срок и с минимална намеса в интериора, със стифиращи се маси, столове, подвижни мебели с цветове, пасващи на логото на клиента така, че да осигурява непрекъснат поток на комуникация и лесна обмяна на идеи, също както и бързо трансформиране на стаята за различни цели.

6_Hambara_LZ_Arch

За да постигне това екипът на студио LZ Architecture работи съвместно с КRЕТЕАМ, арх. Христо Димитров, по чийто дизайн са стифиращите се квадратни масички, които студиото допълва с триъгълни. Така, подредени по различен начин, те могат според ситуацията да оформят малки или големи кътове за работа с различна форма.  КRЕТЕАМ съдействат за изработването и на останалите мебели, проектирани от LZ Architecture - щайги, шкафчета, плотове за работа, библиотеки.
 
LZ_kolaj_stol_masi
 
За свежото усещане на интериора помага изборът на столове в цвят шам-фъстък, сиво и черно, осветителните тела, къта на „Хмм…бар“-а, червения кът на Кока Кола, бял диван и разноцветните пуфове от coolinsky®, които добавят усещането за неформалност и дори домашен уют.
"Работата по проекта Хамбара предполагаше да изработим пуфове за къта на Coca Cola, като всички тези отделни елементи бяха съобразени с корпоративните цветове на къта - червени футони и възглавници за сядане. Също така няколко наши пуфа бяха разположени в отделни зони на офис пространството. Вече шеста година имаме честта да участваме в обзавеждане на офис сгради и за нас това винаги ще бъде по-добрият начин за осигуряване на комфортна, неформална и дори креативна работна атмосфера" - сподели Деница Кулинска, Търговски директор на coolinsky® Пуф мебели.

16_Hambara_LZ_Arch
 
Дизайнът на това пространство допринася успешно за стимулирането на млади хора с идеи, обучаващи се за кратък период от време в „Хамбар“-а да се чувстват комфортно и уверено да работят за развитието им. Средата има за цел да мотивира младежите да развият способността си да мислят творчески, в същото време ще ги стимулира да поемат лична инициатива да разширяват полето на познанията си. Неслучайно много скоро след откриването му JA Startup Hambar получава номинация за най-креативно офис пространство на годишните награди на B2B Media. 

4_Hambara_LZ_Arch
 
Startup Hambar е разположен в сградата на бизнес „Инкубатора“ на „София Тех Парк“ и е съвместен проект с "Кока Кола Хеленик България". Там младите предприемачи разполагат с достъп до оборудване и изследователски лаборатории – последна дума на техниката. 

22_Hambara_LZ_Arch
 
От създаването си до сега JA Startup Хамбара на Джуниър Ачийвмънт в София Тех Парк е домакин на множество дискусионни панели и инициативи като „Мениджър за един ден“,  обучения по дизайн мислене със SAP, курс по Зелено Предприемачество, Иновационен лагер за ученици, а този месец - „Ден на финансовата грамотност“, предназначен за ученици.
 
24_Hambara_LZ_Arch
Автор: Теменужка Захариева
 
Сподели

Тагове: lz architecture | интериор | хамбар

 

Новини

19 Октомври 2020, 15.55
арх. Владимир Милков     Източник: www.kab.bgДелегатите на  двадесетото...
07 Октомври 2020, 16.33
Тази година архитектурния конкурс Арх Инова  ще протече под мотото...
04 Септември 2020, 08.20
Международната академия на архитектурата (МAA) обявява две международни...
Медийни партньори
VIP медиен партньор