Гъвкав дизайн за споделено работно и образователно пространство

(3 гласа, средно 4.67 от 5)

3_Hambara_LZ_Arch_na4alna

Интериорен дизайн: студио LZ Architecture 
Площ - 160 кв.м
Година на реализация – 2016

JA Startup Hambar, създаден за нуждите на младежката организация JA Bulgaria (Junior Achievement България) е място за стартиращи компании на млади предприемачи на възраст от 14 до 26 години и дизайнът съвсем ясно показва това. На площ от 160 кв.м са предвидени споделено работно пространство за до 5 екипа и интерактивна зала за обучение, но задачата е била то да бъде максимално гъвкаво, за да включва няколко различни функции: Co-working space, Casual Work, Workshop small, Workshop Medium, Workshop Large, лекции в театрален стил. 
 

2_Hambara_LZ_Arch

Празната зала, наречена „ХАМБАР“- а е трябвало да бъде преобразена в минимален срок и с минимална намеса в интериора, със стифиращи се маси, столове, подвижни мебели с цветове, пасващи на логото на клиента така, че да осигурява непрекъснат поток на комуникация и лесна обмяна на идеи, също както и бързо трансформиране на стаята за различни цели.

6_Hambara_LZ_Arch

За да постигне това екипът на студио LZ Architecture работи съвместно с КRЕТЕАМ, арх. Христо Димитров, по чийто дизайн са стифиращите се квадратни масички, които студиото допълва с триъгълни. Така, подредени по различен начин, те могат според ситуацията да оформят малки или големи кътове за работа с различна форма.  КRЕТЕАМ съдействат за изработването и на останалите мебели, проектирани от LZ Architecture - щайги, шкафчета, плотове за работа, библиотеки.
 
LZ_kolaj_stol_masi
 
За свежото усещане на интериора помага изборът на столове в цвят шам-фъстък, сиво и черно, осветителните тела, къта на „Хмм…бар“-а, червения кът на Кока Кола, бял диван и разноцветните пуфове от coolinsky®, които добавят усещането за неформалност и дори домашен уют.
"Работата по проекта Хамбара предполагаше да изработим пуфове за къта на Coca Cola, като всички тези отделни елементи бяха съобразени с корпоративните цветове на къта - червени футони и възглавници за сядане. Също така няколко наши пуфа бяха разположени в отделни зони на офис пространството. Вече шеста година имаме честта да участваме в обзавеждане на офис сгради и за нас това винаги ще бъде по-добрият начин за осигуряване на комфортна, неформална и дори креативна работна атмосфера" - сподели Деница Кулинска, Търговски директор на coolinsky® Пуф мебели.

16_Hambara_LZ_Arch
 
Дизайнът на това пространство допринася успешно за стимулирането на млади хора с идеи, обучаващи се за кратък период от време в „Хамбар“-а да се чувстват комфортно и уверено да работят за развитието им. Средата има за цел да мотивира младежите да развият способността си да мислят творчески, в същото време ще ги стимулира да поемат лична инициатива да разширяват полето на познанията си. Неслучайно много скоро след откриването му JA Startup Hambar получава номинация за най-креативно офис пространство на годишните награди на B2B Media. 

4_Hambara_LZ_Arch
 
Startup Hambar е разположен в сградата на бизнес „Инкубатора“ на „София Тех Парк“ и е съвместен проект с "Кока Кола Хеленик България". Там младите предприемачи разполагат с достъп до оборудване и изследователски лаборатории – последна дума на техниката. 

22_Hambara_LZ_Arch
 
От създаването си до сега JA Startup Хамбара на Джуниър Ачийвмънт в София Тех Парк е домакин на множество дискусионни панели и инициативи като „Мениджър за един ден“,  обучения по дизайн мислене със SAP, курс по Зелено Предприемачество, Иновационен лагер за ученици, а този месец - „Ден на финансовата грамотност“, предназначен за ученици.
 
24_Hambara_LZ_Arch
Автор: Теменужка Захариева
 
Сподели

Тагове: lz architecture | интериор | хамбар

 

Новини

27 Януари 2023, 13.37
На 25 януари в София се проведе семинар, на който бяха представени идеи и...
26 Януари 2023, 15.02
В Годишните архитектурни награди ARCHINOVA 2022 участваха 114 проекти, като за първи...
23 Януари 2023, 17.59
Енергийната ефективност, рециклирането и възобновяемата енергия са...
Медийни партньори
VIP медиен партньор