Новият дом на Bright Consulting - ярък отпечатък в градската среда

(1 глас, средно 5.00 от 5)

_PAL6905-HDR3_632x450

Интериорен дизайн:  MoVe Architects,  арх. Виктор Банарев
Клиент:
Bright Consulting
Фотограф: Георги Палов

Локация: ул. "Сребърна" 2, София, България
Квадратура: 1,100 кв.м.
Обхват на услугите: Интериорен Дизайн, Управление на проекта и финансите, Управление на преместването
Срок на изпълнение: Интериорен дизайн – 2 месеца; Управление на проекта до завършване – 3 месеца
Предимства: По-добра офисна среда, ненарушени бизнес операции, завършване на проекта в срок и съгласно одобрен проекто бюджет

_PAL6698-HDR3-800600-624450
Снимка: Георги Палов

Доставчици:

СМР: Арт Е Строй ЕООД
Арт Е Строй
ЕООД има богат опит в строително–инвестиционния процес. Начело с управителя инж. Емил Терзиев, до момента фирмата има завършени над 40 административни и жилищни  сгради в най-престижните райони на столицата. През 2019г. завършиха успешно един от големите си проекти – “МОБИ АРТ БИЛДИНГ”. Предметът на дейността обхваща както строителство на жилищни и административни сгради, така и отдаване под наем на  офисни и жилищни площи.
Екипът  предлага коректност и грижа за клиента, като реализира техните намерения в най-кратки срокове. Арт Е Строй ЕООД непрекъснато разширява и усъвършенства дейността си с цел максимално задоволяване изискванията на съвременното строителство.

Стъклени прегради: СВЕГО 99 ООД
Всички стъклени прегради в този обект са изпълнени от Свего 99 ООД. Компанията е с над 20-годишен опит в реконструкциите, използвайки най-съвременни технологии, които отговарят на европейските стандарти за качество и безопасност. Свего 99 ООД предлага комплексно изпълнение на целия проект, включващ от проектиране на дизайна до цялостната реализация и въвеждане в експлоатация. Специалистите на Свего 99 ООД  изпълняват професионално всеки  етап от реконструкцията, независимо от вида и обема на работа.

_PAL6743-HDR3-800600_The_Project
Заседателните столове са DSR оригинални столове от Vitra, дизайн на Чарлс и Рей Иймс, доставени от   The project ,  www.theproject.bg      Снимка: Георги Палов

Мебели:  The Project
За този проект са избрани работни места с акустични панели, както и на свободностоящи акустични панели от Narbutas. Заседателните маси в залите за срещи също са от Narbutas, а заседателните столове с метална основа излъчват елемент на лукс - DSR оригинални столове от Vitra, дизайн на Чарлс и Рей Иймс. В залите за срещи столовете са на колелца, на италианската фирма Brado.
The project
е компания, предлагаща високо специализирани услуги по доставка и монтаж на мебели за офиса, настилки и шумопоглъщащи системи, като работи с редица известни производители - Narbutas, Vitra, Normann Copenhagen, Soft Line и много други.

Мебели:  Студио Ново
Чрез експертни познания по ергономия на работното място и добър дизайн, Студио Ново се е наложило като пазарния лидер в повишаване ефективността на човешкия труд. Използвайки нашите познания в областта на мебелите, системите и най-добрите практики на работните места, ние създаваме  здравословна, вдъхновяваща и продуктивна работна среда, като по този начин повишаваме ефективността на стопанската дейност на предприятията. Нашата цел е удовлетворяване на взискателните вкусове на интериорни дизайнери, архитекти, бизнес-клиенти и частни потребители в България и Югоизточна Европа, като разполагаме с грижливо подбрана селекция от емблематични мебели, ергономично осветление и аксесоари.

_PAL6662-HDR3-624450
Мебели от портфолиото на Студио Ново, www.studionovo.bg      Снимка: Георги Палов

За глътка въздух повече се бори всеки един гражданин в съвременното цивилизовано общество, това правило важи с особено голяма сила за обитаваната от него корпоративна среда.
Проектът  - офис на консултантската компания Bright Consulting, поставя пред архитектите от MoVe Architects сложната задача да „извадят мястото” от съществуващата даденост, да му придадат простор и светлина, нетипични за градския схлупен и пренаселен пейзаж.  Разработката и реализацията на заданието отнемат общо 5 месеца през 2019 г.  Функционално, офисът е разделен на пет основни зони - рецепция, работни зони, зали за срещи и обучения, места за неформални срещи и зони за релакс.

_PAL6807-HDR3-624450
Снимка: Георги Палов

Не е лесно да накараш потенциално скучната среда да „заработи” в различен и дори креативен режим.
Съществуват фактори и стандарти, които не могат да бъдат заобиколени, нито прескочени. А след дългия списък от всичките тези изисквания остава едно малко поле за изява, от което се очаква да се сътворят „чудеса”. Но задачата има своята съвсем логична обосновка  - „отваряне” на потенциалните възможности, разкриване на всички хоризонти и перспективи, които да дадат подходящият старт на новите начинания, предмет на консултантските услуги. А средата, в която те ще се осъществяват не бива да носи никаква тежест, нито дори нищожен намек за някакъв недостиг или угнетяване.

_PAL6848-HDR3-800600-624450
Снимка: Георги Палов

Най-мощното средство за разчупване на монотонния и предсказуем декор е силният, дори неочакван контраст в комбинация с добре премерена провокация.
Не случайно в българския език е добил популярност изразът „просветна ми пред очите”. Само в тези две думи се крие страхотен заряд, с който свързваме всяко ново начало. А пред прага на консултантската компания определено се нуждаем от интензивна доза заряд. Дизайнерите успяват да „излъчат” това внушение съвсем категорично. Bright Future  - Ярките петна са първичният сигнал за старт и рестарт, защото в тях се крие силата и интензитета на абсолютно чистия цвят, даващ началото на всичко в природата. В същото време, човек се чувства здраво стъпил на земята, защото не му се налага да употребява подсъзнателните си механизми за дефиниране и опознаване на средата. И така, още с влизането се усеща ведър полъх на оптимизъм.

_PAL6620-HDR3_624x450
Снимка: Георги Палов

Пространството е светло и отворено, затова още повече спомага и боядисаният в бяло бетон на тавана, както и щедрата височина от 340 см. Стъклените врати са с височина  от 3 метра и елегантни бели рамки, така офисът изглежда просторен, а всичките пространства са обединени в едно цяло.

Следващият момент, който неминуемо прави впечатление, е хумористичната нотка в дизайна, въведена тук чрез забавни табели, стенни надписи и декоративни акценти, сякаш „прескочили” за малко от друго местообитание. Този подход дава така необходимото в днешно време мигновено изместване на фокуса и превключване в така ползотворния „take it easy” режим, отново от особено значение за свеж рестарт и поглеждане с други очи на текущите казуси.

_PAL6623-HDR3-624450
Снимка: Георги Палов

Така популярните напоследък зелени стени в офисните пространства, тук играят допълваща роля и служат като естествено продължение към зададените вече акценти. Към тях добавяме и висящите градини от въжен тип, които разделят стратегически зоните за отдих от работната зала, без да отнемат от интензитета на светлината. Истинска привилегия е наличието на „чаена стая” в иначе определената до сантиметър площ в офисната среда.

_PAL6827-HDR3-624450
"Чаената стая", както и всички стъклени прегради в обекта са перфектно изпълнени от професионалистите на Свего 99 ООД.      Снимка: Георги Палов

Кътът за отдих е следващият момент, заслужаващ адмирации в този проект, който не само че създава уют, той излиза извън пределите на очакваното в работната среда. С вид на планински заслон, облицован с тухлички и подплатен с мека тапицерия, този елемент неусетно се превръща в „гвоздеят на програмата”. Дървените греди като осветителни тела и други планински елементи помагат за създаването на уникално офисно пространство, където служителите на Bright Consulting могат да работят със страст, като същевременно се наслаждават на чувството за свобода.

_PAL6798-HDR3-624450
Снимка: Георги Палов

И след като вече разкрихме основния нюанс – темата за планината, върху който се развива дизайнерската концепция, продължаваме напред към следващата много свежа постановка, решена доста изненадващо с помощта на фототапет.  Знаем, какъв риск съществува в това да внесеш детайлен образ, който е неприсъщ за дадена среда, още повече с фототапет, който все още не е „изчистил негативния си имидж” от предходните години. Същинско предизвикателство – природни, спиращи дъха гледки на метри от бюрата! Ключът на успеха е именно в постановката да накараш окото да ти повярва, въпреки, че много добре знае истината.

_PAL6754-HDR3-624450
Снимка: Георги Палов

Получило се е! Пробив в буквален и преносен смисъл! Ефектът на цяла една крайна стена, която директно препраща към хладни планински върхове и наситен с кислород въздух ... толкова осезаемо, че поглеждайки нататък неволно да изпълниш дробовете си до пълният им капацитет. И това да се повтаря многократно през деня, неосъзнато, всеки път, когато погледът отиде в тази посока.
Всъщност никак не е лошо да виждаш перспективата, разгърната пред теб във всеки един момент, това разрушава граници и перипети, а понякога дори „дава крила”!

_PAL6766-HDR3-624450
Мебели от портфолиото на Студио Ново     Снимка: Георги Палов

"Новият дом на Брайт Консултинг е проектиран като пространство, където можете да се чувствате като у дома си, да работите с радост, да се свързвате свободно със съмишленици и да направите въздействието, което желаете" - споделя арх. Виктор Банарев от MoVe Architects.


Сподели

Тагове: bright consulting | move architects | интериорен дизайн

 

Новини

01 Юли 2022, 08.37
Европейската комисия и организацията Европа Ностра обявиха тазгодишните...
27 Юни 2022, 15.50
Камарата на архитектите в България подкрепя проекта за изменение и допълнение...
24 Юни 2022, 14.29
Фотограф: Михаил НоваковСградата на Сточна гара отвори врати за всички...
Медийни партньори
VIP медиен партньор