Новият дом на Bright Consulting - ярък отпечатък в градската среда

(1 глас, средно 5.00 от 5)

_PAL6905-HDR3_632x450

Интериорен дизайн:  MoVe Architects,  арх. Виктор Банарев
Клиент:
Bright Consulting
Фотограф: Георги Палов

Локация: ул. "Сребърна" 2, София, България
Квадратура: 1,100 кв.м.
Обхват на услугите: Интериорен Дизайн, Управление на проекта и финансите, Управление на преместването
Срок на изпълнение: Интериорен дизайн – 2 месеца; Управление на проекта до завършване – 3 месеца
Предимства: По-добра офисна среда, ненарушени бизнес операции, завършване на проекта в срок и съгласно одобрен проекто бюджет

_PAL6698-HDR3-800600-624450
Снимка: Георги Палов

Доставчици:

СМР: Арт Е Строй ЕООД
Арт Е Строй
ЕООД има богат опит в строително–инвестиционния процес. Начело с управителя инж. Емил Терзиев, до момента фирмата има завършени над 40 административни и жилищни  сгради в най-престижните райони на столицата. През 2019г. завършиха успешно един от големите си проекти – “МОБИ АРТ БИЛДИНГ”. Предметът на дейността обхваща както строителство на жилищни и административни сгради, така и отдаване под наем на  офисни и жилищни площи.
Екипът  предлага коректност и грижа за клиента, като реализира техните намерения в най-кратки срокове. Арт Е Строй ЕООД непрекъснато разширява и усъвършенства дейността си с цел максимално задоволяване изискванията на съвременното строителство.

Стъклени прегради: СВЕГО 99 ООД
Всички стъклени прегради в този обект са изпълнени от Свего 99 ООД. Компанията е с над 20-годишен опит в реконструкциите, използвайки най-съвременни технологии, които отговарят на европейските стандарти за качество и безопасност. Свего 99 ООД предлага комплексно изпълнение на целия проект, включващ от проектиране на дизайна до цялостната реализация и въвеждане в експлоатация. Специалистите на Свего 99 ООД  изпълняват професионално всеки  етап от реконструкцията, независимо от вида и обема на работа.

_PAL6743-HDR3-800600_The_Project
Заседателните столове са DSR оригинални столове от Vitra, дизайн на Чарлс и Рей Иймс, доставени от   The project ,  www.theproject.bg      Снимка: Георги Палов

Мебели:  The Project
За този проект са избрани работни места с акустични панели, както и на свободностоящи акустични панели от Narbutas. Заседателните маси в залите за срещи също са от Narbutas, а заседателните столове с метална основа излъчват елемент на лукс - DSR оригинални столове от Vitra, дизайн на Чарлс и Рей Иймс. В залите за срещи столовете са на колелца, на италианската фирма Brado.
The project
е компания, предлагаща високо специализирани услуги по доставка и монтаж на мебели за офиса, настилки и шумопоглъщащи системи, като работи с редица известни производители - Narbutas, Vitra, Normann Copenhagen, Soft Line и много други.

Мебели:  Студио Ново
Чрез експертни познания по ергономия на работното място и добър дизайн, Студио Ново се е наложило като пазарния лидер в повишаване ефективността на човешкия труд. Използвайки нашите познания в областта на мебелите, системите и най-добрите практики на работните места, ние създаваме  здравословна, вдъхновяваща и продуктивна работна среда, като по този начин повишаваме ефективността на стопанската дейност на предприятията. Нашата цел е удовлетворяване на взискателните вкусове на интериорни дизайнери, архитекти, бизнес-клиенти и частни потребители в България и Югоизточна Европа, като разполагаме с грижливо подбрана селекция от емблематични мебели, ергономично осветление и аксесоари.

_PAL6662-HDR3-624450
Мебели от портфолиото на Студио Ново, www.studionovo.bg      Снимка: Георги Палов

За глътка въздух повече се бори всеки един гражданин в съвременното цивилизовано общество, това правило важи с особено голяма сила за обитаваната от него корпоративна среда.
Проектът  - офис на консултантската компания Bright Consulting, поставя пред архитектите от MoVe Architects сложната задача да „извадят мястото” от съществуващата даденост, да му придадат простор и светлина, нетипични за градския схлупен и пренаселен пейзаж.  Разработката и реализацията на заданието отнемат общо 5 месеца през 2019 г.  Функционално, офисът е разделен на пет основни зони - рецепция, работни зони, зали за срещи и обучения, места за неформални срещи и зони за релакс.

_PAL6807-HDR3-624450
Снимка: Георги Палов

Не е лесно да накараш потенциално скучната среда да „заработи” в различен и дори креативен режим.
Съществуват фактори и стандарти, които не могат да бъдат заобиколени, нито прескочени. А след дългия списък от всичките тези изисквания остава едно малко поле за изява, от което се очаква да се сътворят „чудеса”. Но задачата има своята съвсем логична обосновка  - „отваряне” на потенциалните възможности, разкриване на всички хоризонти и перспективи, които да дадат подходящият старт на новите начинания, предмет на консултантските услуги. А средата, в която те ще се осъществяват не бива да носи никаква тежест, нито дори нищожен намек за някакъв недостиг или угнетяване.

_PAL6848-HDR3-800600-624450
Снимка: Георги Палов

Най-мощното средство за разчупване на монотонния и предсказуем декор е силният, дори неочакван контраст в комбинация с добре премерена провокация.
Не случайно в българския език е добил популярност изразът „просветна ми пред очите”. Само в тези две думи се крие страхотен заряд, с който свързваме всяко ново начало. А пред прага на консултантската компания определено се нуждаем от интензивна доза заряд. Дизайнерите успяват да „излъчат” това внушение съвсем категорично. Bright Future  - Ярките петна са първичният сигнал за старт и рестарт, защото в тях се крие силата и интензитета на абсолютно чистия цвят, даващ началото на всичко в природата. В същото време, човек се чувства здраво стъпил на земята, защото не му се налага да употребява подсъзнателните си механизми за дефиниране и опознаване на средата. И така, още с влизането се усеща ведър полъх на оптимизъм.

_PAL6620-HDR3_624x450
Снимка: Георги Палов

Пространството е светло и отворено, затова още повече спомага и боядисаният в бяло бетон на тавана, както и щедрата височина от 340 см. Стъклените врати са с височина  от 3 метра и елегантни бели рамки, така офисът изглежда просторен, а всичките пространства са обединени в едно цяло.

Следващият момент, който неминуемо прави впечатление, е хумористичната нотка в дизайна, въведена тук чрез забавни табели, стенни надписи и декоративни акценти, сякаш „прескочили” за малко от друго местообитание. Този подход дава така необходимото в днешно време мигновено изместване на фокуса и превключване в така ползотворния „take it easy” режим, отново от особено значение за свеж рестарт и поглеждане с други очи на текущите казуси.

_PAL6623-HDR3-624450
Снимка: Георги Палов

Така популярните напоследък зелени стени в офисните пространства, тук играят допълваща роля и служат като естествено продължение към зададените вече акценти. Към тях добавяме и висящите градини от въжен тип, които разделят стратегически зоните за отдих от работната зала, без да отнемат от интензитета на светлината. Истинска привилегия е наличието на „чаена стая” в иначе определената до сантиметър площ в офисната среда.

_PAL6827-HDR3-624450
"Чаената стая", както и всички стъклени прегради в обекта са перфектно изпълнени от професионалистите на Свего 99 ООД.      Снимка: Георги Палов

Кътът за отдих е следващият момент, заслужаващ адмирации в този проект, който не само че създава уют, той излиза извън пределите на очакваното в работната среда. С вид на планински заслон, облицован с тухлички и подплатен с мека тапицерия, този елемент неусетно се превръща в „гвоздеят на програмата”. Дървените греди като осветителни тела и други планински елементи помагат за създаването на уникално офисно пространство, където служителите на Bright Consulting могат да работят със страст, като същевременно се наслаждават на чувството за свобода.

_PAL6798-HDR3-624450
Снимка: Георги Палов

И след като вече разкрихме основния нюанс – темата за планината, върху който се развива дизайнерската концепция, продължаваме напред към следващата много свежа постановка, решена доста изненадващо с помощта на фототапет.  Знаем, какъв риск съществува в това да внесеш детайлен образ, който е неприсъщ за дадена среда, още повече с фототапет, който все още не е „изчистил негативния си имидж” от предходните години. Същинско предизвикателство – природни, спиращи дъха гледки на метри от бюрата! Ключът на успеха е именно в постановката да накараш окото да ти повярва, въпреки, че много добре знае истината.

_PAL6754-HDR3-624450
Снимка: Георги Палов

Получило се е! Пробив в буквален и преносен смисъл! Ефектът на цяла една крайна стена, която директно препраща към хладни планински върхове и наситен с кислород въздух ... толкова осезаемо, че поглеждайки нататък неволно да изпълниш дробовете си до пълният им капацитет. И това да се повтаря многократно през деня, неосъзнато, всеки път, когато погледът отиде в тази посока.
Всъщност никак не е лошо да виждаш перспективата, разгърната пред теб във всеки един момент, това разрушава граници и перипети, а понякога дори „дава крила”!

_PAL6766-HDR3-624450
Мебели от портфолиото на Студио Ново     Снимка: Георги Палов

"Новият дом на Брайт Консултинг е проектиран като пространство, където можете да се чувствате като у дома си, да работите с радост, да се свързвате свободно със съмишленици и да направите въздействието, което желаете" - споделя арх. Виктор Банарев от MoVe Architects.


Сподели

Тагове: bright consulting | move architects | интериорен дизайн

 

Новини

04 Септември 2020, 08.20
Международната академия на архитектурата (МAA) обявява две международни...
27 Юли 2020, 14.54
Съвременните сгради се изграждат на принципите на устойчивото строителство,...
21 Юли 2020, 14.43
След проведена процедура за избор на изпълнител, Недвижими Имоти Дивелъпмънтс...
Медийни партньори
VIP медиен партньор