Млад и динамичен офис дизайн от URBANJOBS за новата централа на GETIR

(0 гласа, средно 0 от 5)
EmreDorter_MuratDede_Getir_RINO0006-632424
Снимка: Emre DORTER Studio Rino

Новата централа на GETIR, една от най-големите стартиращи компании в света, с площ от 1600 квадратни метра в Истанбул, е проектирана от URBANJOBS с иновативен и гъвкав подход, който отразява младата, динамична и силна позиция на компанията.

За да осигурят по-иновативно и гъвкаво офис пространство за служителите на централата на GETIR, работодателите проведоха конкурс с конкретен кратък срок.

Приблизително 350 м2 от общо 1600 м2 са разпределени като "The Village Square".

EmreDorter_MuratDede_Getir_RINO0031-624420
Снимка: Emre DORTER Studio Rino

Конкурсният процес продължи 1 месец, като бяха представени видеоклипове и визуализации. Особено прогресивните идеи зад "The Village Square" бяха изложени от URBANJOBS. След спечелването на конкурса стартира процесът на проектиране. „The Village Square“ беше поискан като многофункционална зона, която да се използва за срещи, правене на пилатес, провеждане на концерти, където служителите могат лесно да се отпуснат и да общуват. Имаше малко предизвикателство, тъй като основателите и служителите трябваше да съществуват в една и съща среда. Докато, от една страна, трябваше да се гарантира осигуряване на поверителност и дискретност на собствениците, в същото време служителите трябваше да се чувстват комфортно.

EmreDorter_MuratDede_Getir_RINO0036-624426
Снимка: Emre DORTER Studio Rino

Образуването на  „The Village Square“ в рамките на подиумите беше защитено от URBANJOBS, според предвидената в процеса на проектиране монтажна площ. Строителството започна като за подиума е отделена площ от около 110 кв.м. На подиумите бяха поставени разглобяеми дивани. Обикновени сгъваеми столове бяха окачени на профил от 6 метра, опънат между колоните. За столовете бяха разгледани различни устройства за окачване и беше използван най-подходящия дизайн. Беше определено място за демонтаж на диваните.

EmreDorter_MuratDede_Getir_RINO0042-624423
Снимка: Emre DORTER Studio Rino

Висящите столове бяха взети от служителите и беше предвидено всеки да постави собствен стол на подиумите. За подиумите беше проведено изключително сериозно проучване. Беше определен ред, така че да се предотврати падането на столовете, особено когато са поставени, и да се поддържат разстоянията между тях. Предвижда се да се осигурят места минимум за 100 човека, като по този брой се определят и размерите на подиумите.

EmreDorter_MuratDede_Getir_RINO0068-624424
Снимка: Emre DORTER Studio Rino

Целта на работодателя беше да създаде пространство за представяне на младата, динамична и силна позиция на GETIR, която да впечатли както служителите, потенциалните служители и сътрудници, така и изискванията на работодателя. В началото на процеса на проектиране URBANJOBS посети някои от 70-те налични магазина на GETIR като имаше възможността да наблюдава процеса от поръчката до доставката. По този начин процесът на проектиране продължи с по-добро разпознаване на марката. URBANJOBS се опита да не се подчинява на цветовете на GETIR, особено във входната зона и в общите зони. Противно на очакванията беше направена различна цветова гама.

EmreDorter_MuratDede_Getir_RINO0199-624420
Снимка: Emre DORTER Studio Rino

Площта от 110 кв. м. от 350 кв. м. само с площадка в района на „The Village Square“, е проектирана в цвят. Черните, белите и сивите тонове бяха използвани като неутрални в други пространства, освен в тази зона. Зоната на подиума е динамично място, което може да се променя постоянно както с оформлението на дивана, така и с осветлението, което е отворено за различни сценарии. Оформена е зона за работа в работно време, където прожекционният екран може да се отваря по време на презентациите и столовете да се повдигат, като по този начин превръща атмосферата в пространство за презентации, където могат да се поставят столове. Освен това, мястото е на разположение и за правене на пилатес, и провеждане на концерти извън работното време, както и часове за отмора и релакс в петък.

EmreDorter_MuratDede_Getir_RINO0221-624424
Снимка: Emre DORTER Studio Rino

Получените отзиви са, че офис зоната, в която служителите лесно се достигат един до друг, без да губят време, е успешно осъществена чрез увеличаване на взаимната работна среда и преминаване към практика на откритост в новото пространство, проектирано от URBANJOBS.

EmreDorter_MuratDede_Getir_RINO0203-624424
Снимка: Emre DORTER Studio Rino

Технически характеристики:

Местоположение на проекта: Истанбул, Турция
Интериорен дизайн: URBANJOBS
Дизайн на осветление: ONOFF Осветителни тела и консултации
Година на проекта: 2018 год.
Обща застроена площ: 1.600 м2
Снимки: Emre DORTER Studio Rino

EmreDorter_MuratDede_Getir_RINO0223-850550
EmreDorter_MuratDede_Getir_RINO0048-600900
EmreDorter_MuratDede_Getir_RINO0060-603905
EmreDorter_MuratDede_Getir_RINO0092-600901
EmreDorter_MuratDede_Getir_RINO0232-599901



Сподели

Тагове: getir турция | архитектурно студио urbanjobs

 

Новини

01 Август 2022, 17.35
Срокът за участие се удължава до 10-ти август 2022 год.Календар на конкурсаНачало...
29 Юли 2022, 15.15
Изложбата „Дизайн по Дунав“ показва как урбанистите сближават хората в...
21 Юли 2022, 15.52
Интелигентният сензор за температура и влажност Shelly Plus H&T.     ...
Медийни партньори
VIP медиен партньор