Лазерен център SATORI – в търсене на съвършения образ

(0 гласа, средно 0 от 5)

IMG_7926-632480
Интериорен и екстериорен дизайн: л.арх/инт. дизайнер Мариела Дончева
Студио за архитектура и интериорен дизайн HIGH-END DESIGN STUDIO
www.highend-design.com


За някои неща е необходима просто интуиция, а понякога дори само един поглед е достатъчен, за да се активира тя и да премине в режим на доверие. В света на козметичната индустрия доверието стои на една от челните позиции. Именно там в първите секунди прецизността, издигната до ниво на съвършенство, е факторът, който ще се окаже решаващ при избора.

Когато говорим за технологии от последно поколение и демонстрираме забележителен резултат след козметичната намеса, цялата обстановка на осъществяването на процедурата трябва да е на съответното ниво, дори да надскочи очакванията ни. Чистота, прецизни повърхности и най-вече безупречен детайл, за тези неща ще следи, макар и не съвсем умишлено, достигналият до салона клиент. А първото впечатление се създава много преди да се решим да прекрачим прага.

В градска среда, недалеч от централната пешеходна зона, там където лъскави бутици и търговски обекти са в постоянно състезание за възможно най-привлекателна витрина, с атракция или провокация, но силно отличаваща се, да изградиш обект, който да спечели вниманието, е сериозно предизвикателство.
SATORI - център за лазерна епилация, се появява именно в такава силно конкурентна среда, стъпвайки директно върху паважа в оживената част на бул. „Витоша” в столицата. Изборът на знаковата фасада в бяло, е първият атестат, засвидетелстващ гаранция за прецизност, защото бялото по презумпция нищо не крие…

IMG_5877-624480

 „Лицето” на центъра е облечено с бели фасадни плоскости от еталбонд, с цокъл на фасадата в черен цвят, също от еталбонд, като в основата са положени стабилни стъпала от черен гранит - дълговечен материал, който дава силен фундамент и същевременно внушава доверие. 

Непреходният „шик” на входната „рамка”, създаден от комбинацията между черното и бялото, има и своето елегантно допълнение от текстилни тенти, отново в черно. С безупречната визия на тази „категорична” фасада, първите послания са вече поднесени, а летвата към вътрешните пространства е високо вдигната.

IMG_7972-624480

Интериорът посреща с нежност и топлина, като прелюдия към същността на съдържанието. Второто „първо впечатление” е също толкова важно и рецепцията напълно заслужено защитава имиджа на центъра. Яркото златисто присъствие на дървесни ламперии и вертикални стенни ламели, в комбинация с антрацит – матови керамични фаши Laminam, бяло за стените, както и плочите от гранитогрес на пода в екрю или бледо бежово, подчертават характерния строг, но изискан стил, водейки към следващия етап – чакалнята. Ясното обособяване на двете функционални зони също има за цел да предразположи клиентите към отпускане и доверие, че са попаднали в добри ръце и ще получат професионална козметична процедура.

IMG_8361-624480

Кокетният салон, предназначен за изчакване, преди да бъдете повикани за съответната манипулация, създава ведро настроение в просторна и пластично обработена среда. Удобният кът за сядане дава възможност спокойно да разгледате всички детайли и да се уверите за пореден път, че се намирате на правилното място, а едроразмерните стенни огледала дискретно  подсигуряват допълнителен поглед към цялото преддверие и улицата навън.  Може би тук елегантното напомняне на естеството на лазера чрез светлинни лъчи, подчертаващи белите, гланцирани стенни и таванни панели, ще Ви направи впечатление. Със сигурност няма да скучаете през времето, докато чакате - самата обстановка както и огромната витрина, гледаща към булеварда, ще Ви разсеят през оставащите минути. За завършеността на помещението, както и за цялостната идея на салона ключова роля се пада на атрактивна дървена „решетка” от два елемента, срещащи се по средата на витрината и оформящи кръга от логото на лазерния център.

IMG_7996-624480

През светъл коридор в непосредствена близост са разположени две манипулационни зали. Там се намира и санитарният възел, както и удобно офис помещение, заедно със стая за отдих на обслужващия екип.
Основната цел е постигната – клиентите ще влязат, заредени с добро настроение и на фона на отпускаща музика, релаксирани за предстоящата процедура, което е много важен момент за приятното ѝ протичане.
Дискретна зеленина с умело подбрани форми, допълва финото звучене и подчертава идеята „в търсене на съвършения образ” на центъра.

IMG_8374-624480

Темата на интериора е още по-детайлно развита във вътрешните помещения със специално предназначение. Тук влиза в роля още един „персонаж” с натурален произход – камъкът. В мокрото помещение разработката надминава многократно очакванията, а изненадата е вертикална свежа, зелена стена от скандинавски мъх, комбинирана с плот от гранит и мивка от речен камък. По стените плочи гранитогрес с декор „Grey Marble” и фина белезникава жилка, създават необходимия фон, за да изпъкне златистата повърхност на дървесните елементи.

IMG_8949-847565-624480

В индивидуалните зали за лазерна епилация е постигнато почти космическо присъствие. Безупречните бели, гланцирани стенни и таванни панели, отсечени в познатия асиметричен растер, заедно с ярката светлина и искрящо бялото на специалната мебелировка, са въведени в контраст с гранитогрес, наподобяващ великолепния и много характерен рисунък на мрамор  „Marquina”, използван за гръб на стената и плот от естествен мрамор – „Calacatta”.

Осветителните тела са обект на детайлен подбор и не дават никакъв шанс да останат незабелязани. Те заемат много важна позиция в разработената тема на интериора и създават необходимата дискретност или динамика в композициите.


Доставчици:

IMG_8112-624480

1-Esteta-Interiori-logo-01-15050
Мека мебел във фоайе: Esteta Interiori

Esteta Interiori – Компанията предлага цялостни интериорни решения от под до таван, интериорен дизайн и изпълнение. Асортимент от висококачествени и дизайнерски предложения от Европа и света, на едно място. Намерете своето решение за дома и бизнеса на esteta.bg или в шоурумите в София, Пловдив и Бургас.  

Осветителни тела - ЕГЛО България ЕООД
Австрийската фирма за осветление EGLO предлага голямо разнообразие от интериорни и екстериорни осветителни тела, подходящи за дома, офиса или Вашия хотел. EGLO - доказано качество и изискан дизайн за всеки стил. Може да откриете част от огромния асортимент на EGLO в официалните шоуруми на фирмата - София, Варна, Бургас, Стара Загора и Плевен и на www.eglo.com/bg

Оборудване на манипулационни помещения - Лидера Трейдинг ЕООД  
Лидера Трейдинг – Комплексно оборудване и професионална козметика и консумативи за козметични салони, спа центрове и дермо-медицински кабинети. Наличност на стоките в склада на дружеството, качество, гаранция, извън гаранционно обслужване, компетентност и сигурност.

IMG_8913-624480

Студио HIGH-END DESIGN  е основано от л.арх/инт. дизайнер Мариела Дончева заедно с арх. Жана Иванова, с която работят по настоящи обекти - частни домове и обществени сгради. Очакват се интересни бъдещи реализации от съвместната им работа, две от които са ресторант и дерматологичен център.

Клиент: Скин Студио ЕООД    https://satorilaser.bg/ 
Фотограф: Симеон Донов - https://simeondonov.com/
Локация: бул."Витоша" 131, София, България
Квадратура: 82,00 кв.м
Обхват на услугите: Интериорен дизайн, Управление на проекта и финансите, изпълнение и реализация.
Срок на изпълнение: Интериорен и екстериорен дизайн - 2 месеца, управление на проекта до завършване - 4 месеца.

IMG_8573-848559
IMG_9174-599849
IMG_5811-600850
IMG_8540-604801
IMG_8718-605850
IMG_8501-600850
IMG_8523-604851Сподели
 
Уебсайт на автора: www.the-building.eu

Новини

19 Октомври 2020, 15.55
арх. Владимир Милков     Източник: www.kab.bgДелегатите на  двадесетото...
07 Октомври 2020, 16.33
Тази година архитектурния конкурс Арх Инова  ще протече под мотото...
04 Септември 2020, 08.20
Международната академия на архитектурата (МAA) обявява две международни...
Медийни партньори
VIP медиен партньор