Международната конференция „Почти нулевоенергийни сгради“ започва на 30 май в Експо център Флора, Бургас

(0 гласа, средно 0 от 5)
4_EnEffect_na4alo_0001
Какво ще се случи, ако поставим равно количество лед в една нулевоенергийна и една обикновена сграда? Ще познаете ли кой ще се стопи първи? А искате ли да видите на живо как се работи с най-новите материали и изделия за енергийна ефективност и да зададете въпросите си на най-добрите специалисти? 

Ще можете да направите всичко това, само ако посетите Експо център Флора в Бургас: от 30-и май до 1-и юни там ще се проведе най-голямото събитие за енергийната ефективност на сградите – конференцията "По пътя към почти нулевоенергийните сгради". В събитието ще вземат участие заместник-министъра на енергетиката Жечо Станков и изпълнителният директор на АУЕР Ивайло Алексиев, а повече от 10 фирми ще представят продуктите си на съпътстващото изложение. Ще има обучения и семинари за професионалисти и граждани, а ако изберете съботния ден, непременно доведете и децата – за тях ще е играта с много забавления и награди „Слънце, вятър и вода: това е нашата Земя!“

5_EnEffect_002_Build

Международно участие от Европа и Китай
25-членна делегация, водена от председателите на Китайската академия за изследвания в строителството и Националния институт за отопление, охлаждане, вентилация и енергийна ефективност, ще посети Бургас и ще вземе участие в събитието. Ще научим още за националните норми и политики за ПНЕС в Австрия, Чехия и Словакия, както и за съвременните тенденции в професионалното образование и обучение, представени от участниците в проект CraftEdu по програма Хоризонт 2020 на ЕС. 

Фокус върху финансовите механизми
Събитието ще обобщи всички новини по програма „Възобновяема енергия, енергийна ефективност и енергийна сигурност“, а вече е известно, че за проекти за почти нулевоенергийни сгради ресурсът е 10,7 млн. евро. Ще бъде представен и най-новият финансов инструмент за обновяване на еднофамилни сгради на Фонда за устойчиви градове, който обхваща София и по-големите градове в южна България.

Организатори на събитието са Община Бургас, Център за енергийна ефективност ЕнЕфект и Общинска мрежа за енергийна ефективност ЕкоЕнергия. За повече информация: www.nationalnzebconference.com и https://www.facebook.com/events/879544962380296/
 
Снимка: Plate-Forme Maison Passive asbl 


Сподели

Тагове: конференция | почти нулевоенергийни сгради

 
Уебсайт на автора: www.ennefect.bg

Новини

11 Октомври 2019, 10.43
Hoval е водещ производител на ОВК оборудване. За своя клон в България, с офис в...
10 Октомври 2019, 14.51
На 8  октомври 2019 г.  в София, Бош - водещ световен доставчик на технологии и...
09 Октомври 2019, 15.47
•    След огромния успех през 2018, тази година състезанието осигурява...
Медийни партньори
VIP медиен партньор