Участвайте в националната надпревара на международния архитектурен конкурс Brick Award 22

(0 гласа, средно 0 от 5)

WBS_MKT_EVN_BAW_2020_GPH_Banner_without_Text_005-632484
Винербергер ЕООД  отправя покана към всички български архитекти да  вземат участие в националната селекция на международния архитектурен конкурс Wienerberger Brick Award 2022.

Конкурсът Wienerberger Brick Award се провежда за първи път през 2004г., като на всеки две години се награждават най-забележителните постижения в областта на керамичната архитектура от цял свят. Конкурсът доказва, че тухлата освен универсален строителен материал с разнообразно приложение, в същото време е модерен и вдъхновяващ. През изминалите години Wienerberger Brick Award проследява тенденците в развитието на международната керамична архитектура. Победителите в конкурса Brick Award се обявяват на всеки две години на Церемония по награждаването, като се представят заедно с 50 номинирани проекта в придружаващата луксозна книга Brick Book.
Наградният фонд е 34 000 Euro. Следващите награди Brick Award ще бъдат връчени
през 2022 година.

Авторитетното международно жури е 5-членно, съставено от изявени урбанисти и архитекти.

През 2004 год. Първата награда
Brick Award бе спечелена от Йозеф Плескот в Чехия с неговото красиво решение за пешеходен проход в парк. През следващите години победители в конкурса бяха проекти на архитекти от Унгария, Германия, Лихтенщайн, Южна Африка, Тайланд, Испания, Австрия, Великобритания, Швейцария и през 2020 г. в Полша!

CBME_EVN_BAW_2020_BOK_PHO_University_of_Silesia_002-002
Снимка: Adrià Goula


Победителят на голямата награда и носител на категория „Sharing public spaces" във Wienerberger Brick Award 2020 е Университет в Силезия, Факултет по радио и телевизия в Катовице, Полша.

Вижте победителите в Brick Award 2020

Българските номинации на Brick Award 2020
Победители от българските номинации на Brick Award 2020 са 4 проекта, които продължават в надпреварата в международния конкурс. С първа награда е отличен A3 Advanced Architecture Apartments с автор арх. Светослав Станиславов, с втора награда - „Еднофамилна жилищна сграда, гр. Плевен" на арх. Стефан Шекеров, а с трета награда - „Преустройство и адаптация на музейна сграда на Национален музей „Боянска църква" в детска градина"- проф. д-р инж. арх. Пеньо Столаров.  Проектът Gelato&Latte на арх. Пламен Русев бе отличен със Специална награда.

DSC5323_Starh-01
Победителят в българските номинации
A3 Advanced Architecture Apartments - арх. Светослав Станиславов    Фотограф: © Assen Emilov

Повече информация за конкурса Wienerberger Brick Award може да получите ТУК

За да се регистрират за конкурса участниците трябва да попълнят онлайн форма, съдържаща основни данни за проекта, кратък текст, описващ проекта, както и качване на снимки и планове на сградата. Чрез тази регистрация, участниците се съгласяват с подаването и публикуването на проекта на по-късен етап. Освен тези документи, участниците трябва да свалят и два други документа от сайта на Винербергер, да ги попълнят, сканират и качат във формата за кандидатстване - Заявление за участие и Декларация за авторски права. Тези документи се намират тук.

Категориите за участие са: Усещане у дома, Да живеем заедно, Да работим заедно, Споделени обществени пространства и Нестандартно решение.

Регистрация за конкурса може да направите тук!

Срок за изпращане на Вашите проекти - до 28.02.2021 година.
Излъчените победители в националната селекция ще се състезават в международния конкурс Wienerberger Brick Award 2022.


CBME_EVN_BAW_2020_BOK_PHO_Can_Jaime__in_Isabelle_003-03
Can Jaime i n Isabelle     Фотограф: © TedA Arquitectes     Източник: www.brickaward.com

Условията за участие за Brick Award 2022 са по-голяма част от вложените материали в сградата трябва да бъде керамика  - тухли за основна зидария, фасадни тухли, керемиди, керамични настилки и др., а сградата трябва да е завършена през 2020/2021 г. Няма ограничения относно вида на строителните работи - ново строителство, пристрояване, реставрация, реконструкции и др. За участие се допускат всички видове сгради: еднофамилни и многофамилни къщи, жилищни сгради, индустриални сгради, обществени сгради, селскостопански обекти и др. Независимо, че Wienerberger е организатор на конкурса, продуктите на фирмата не са водещ фактор при оценката на проектите, които се състезават.
 
За въпроси или допълнителна информация, може да се свържете с организаторите на конкурса на e-mail: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

Автор: The Building

Сподели

Тагове: wienerberger brick award | архитектура | конкурс

 

Новини

16 Декември 2020, 14.36
Тази година конкурсът протече под мотото “Големите таланти имат нужда от...
14 Декември 2020, 17.37
Георг Бурсик, управител на Баумит Австрия: "С Баумит ЙонитКолор можем да...
10 Декември 2020, 11.59
Винербергер ЕООД  отправя покана към всички български архитекти да ...
Медийни партньори
VIP медиен партньор