Най-добрите дипломанти от випуск 2022 на УАСГ бяха отличени от Камарата на архитектите в България

(1 глас, средно 5.00 от 5)
5f8942fc004ea8d876d230ac0a199d49-632480

Камарата на архитектите в България (КАБ) отличи най-добрите дипломни проекти от випуск 2022 на Университета по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ). Церемонията по дипломиране на студентите по архитектура и урбанизъм се състоя на 28 април в аула “Максима”. Постери на отличените дипломни проекти са експонирани в изложбената зала на УАСГ до 20 май.


“Архитектурната професия е колкото приятна, толкова и трудна, защото носи огромна отговорност към обществото. Като архитекти ние сме длъжни да създаваме красиви и енергоефективни сгради, устойчива и хармонична среда за живот. УАСГ вече е вдигнал летвата високо и Вие трябва да продължите да я защитавате в практиката. За да придобиете пълна проектантска правоспособност трябва да работите 4 години на самостоятелна практика или 2 години в проектантско бюро. "Моят съвет е да се ориентирате към проектантските бюра, където колегите ще Ви дадат много знания и ще придобиете опит”
, обърна се към дипломантите председателят на КАБ арх. Владимир Милков. 

279288715_354827733332134_5705250046026767625_n-624479 
Зам.-председателят на КАБ арх. Мартин Христов представи възможностите за членство в професионалната организация, както и новата програма за структуриран стаж, която определя правилата за придобиване на пълна проектантска правоспособност. “Архитектурната професия е изключително отговорна. Поради това тя е регулирана в целия свят, като е необходим лиценз за практикуването ѝ. Това е една от трите професии на доверието, защото клиентите разчитат изцяло на нашите познания и опит. Другите две подобни професии са на адвокати и лекари”, обясни арх. Христов. Необходимите документи за членство в КАБ, както и информация за структурирания стаж можете да откриете на www.kab.bg.


От името на КАБ зам.-председателят арх. Константин Пеев връчи грамоти за изявени професионални качества на арх. Александър Чернев за дипломния проект “Природоматематическа гимназия”, както и на арх. Албена Венева за разработката “Кинематографска гимназия”. 

DSC09802-624480 
“От днес Вие вече официално сте архитекти и наши колеги. От името на най-голямата регионална колегия на КАБ – София град, Ви поздравям по повод  успешното завършване и навлизане в професионалните среди, като Ви желая творчески успехи, силен характер, гъвкавост и желание за развитие”. С тези думи председателят на РК София град арх. Васил Василев връчи четири награди за дипломни проекти на Цветелина Стефанова (първа награда), Ивелина Василева (втора награда), Елеонора Димитрова (трета награда) и Христина Апостолова (поощрителна награда).

Регионална колегия София област към КАБ отличи три дипломни проекта. Председателят арх. Борислав Владимиров връчи грамоти и парични награди на Преслава Николова за проекта Trinity – концепция за небостъргач (първо място); Лора Панайотова – Арт хотел Gucci (второ място); Радослав Георгиев – многофункционален производствен комплекс в Елин Пелин (трето място).

Отличия бяха връчени още от Съюза на архитектите в България, Съюза на урбанистите в България, архитектурно студио “Амфион”, награда на името на проф. дан арх. Жеко Тилев и други. C мнoгo пoжeлaния зa пpoфecиoнaлнo yтвъpждaвaнe и успех в живота диплoмaнтитe бяxa изпpaтeни oт академичното ръководство и представителите на професионалните организации.
Сподели

Тагове: каб | уасг

 
Уебсайт на автора: www.kab.bg

Новини

20 Май 2022, 16.11
KARE - немската марка за обзавеждане официално откри своя първи шоурум в град...
19 Май 2022, 10.56
Най-добрите проекти в 18-тото издание на конкурса Ideal Standard Баня на годината 2021...
18 Май 2022, 14.33
Конкурсът ARCHINOVA 2022 стартира на 11 април. Крайният срок за ранна регистрация е 22...
Медийни партньори
VIP медиен партньор