Ideal Standard представя иновативна колекция Solos на Salone del Mobile 2022

(0 гласа, средно 0 от 5)
caec8d2fa00fdfaf35ac3843c6603e17-632x460

Ideal Standard представя ексклузивно своята иновативна концепция Solos на изложението Salone del Mobile в Милано. Като част от луксозната програма Atelier Collections, Solos е перфектния израз на подхода Singular™ на компанията, който има за цел да предостави обмислени и вдъхновяващи решения за баня, включващи различни категории, съобразени с персоналните изисквания на клиентите. Новата колекция е образец за абсолютната чистота в дизайна, постигната чрез комбиниране на новаторски технологии и иновативни материали с дългогодишния опит на компанията в производството на керамични изделия и смесители.

Solos_3_processed-348x449

Емблематичната комбинация от мивка и интегриран смесител е впечатлавяща и иновативна. Минималистичният и чувствен дизайн предава усещане за лекота и непреходна елегантност, отразявайки красотата на простотата. Фините прави линии и изключително тънките ръбове придават на мивката безтегловност, а интегрираният изискан смесител завършва картината. Смесителят е интегриран в мивката, видими са само изящният чучур и ръкохватката, което прави тази комбинация наистина уникална.

Този минималистичен дизайн и прецизно изпълнение са възможни с модерни технологии и новаторски материали. Мивката е изработена от Diamatec® - уникална смес от алуминий и шамот, която позволява създаването на изключително сложни и предизвикателни форми, като в същото време осигурява безпрецедентна здравина и издръжливост.Отворът за смесителя е толкова прецизен, че няма нужда от пръстен, който обикновено скрива всякакви малки фуги и осигурява стабилност. Изящният смесител  позволява прецизен контрол на температурата и дебита с едно просто завъртане на елегантната ръкохватка.


Solos_6_processed1-348x451Друг модел с безконтактна технология с капацитивни сензори предлага допълнителни възможности за приложение. Комбинирането на уникалните характеристики на керамичния материал и иновативната технология на смесителя с опита на Ideal Standard в производството, позволи на компанията да преодолее ограниченията, считани преди за непреодолими.

Мивката Solos е проектирана от Роберто Паломба, главен дизайнер в Ideal Standard и съосновател на Palomba Serafini Associati и ще се предлага в черен или бял гланц. Може да се комбинира със смесители с цилиндрична или квадратна форма в широка гама първокласни метални цветове и модерни матови покрития, включително хром, матирано злато или магнитно сиво и др.

Бъдещите попълнения на колекцията Solos ще разширят комбинацията мивка и смесител с решения за душ, иновативна тоалетна и подходящи мебели и аксесоари, които следват същата философия на дизайна.

Относно колекцията Роберто Паломба казва:
Solos е олицетворение на философията Singular™ на Ideal Standard, показвайки пълна хармония между чист, минималистичен дизайн и техническо съвършенство.

Безпроблемното интегриране между елегантния смесител и изискания лек умивалник е възможно, благодарение на водещия опит на Ideal Standard както в керамиката, така и в месинговите изделия, което води до изящен щедьовър за банята."За Ideal Standard International

Ideal Standard International е водещ световен производител на висококачествени решения за бани в жилищни и обществени сгради. Продуктовото портфолио съчетава експертно изработени дизайнерски изделия с авангардни технологии, водещи за индустрията по отношение на естетика и производителност. Този ангажимент към дизайна винаги е присъствал в ДНК-то на Ideal Standard International и продължава в партньорството с известното италианско дизайнерско студио Palomba Serafini Associati.

Компанията предлага пълна гама от продукти за баня, включително керамика, смесители и душове, вани и душ кабини, мебели и аксесоари, предоставяйки цялостни решения за различните сектори с уникалния подход  Singular™. Разработен специално за рационализиране на дизайна на банята и опростяване на процеса на избор, подходът Singular означава, че клиентите се нуждаят само от един доставчик и една специална точка за контакт, като имат достъп до неограничен брой вдъхновяващи решения за баня. Международните марки Ideal Standard включват Ideal Standard, Armitage Shanks (Великобритания), Porcher (Франция) и Vidima (Източна Европа).


Сподели

Тагове: ideal standard | salone del mobile | мивка solos

 

Новини

01 Юли 2022, 08.37
Европейската комисия и организацията Европа Ностра обявиха тазгодишните...
27 Юни 2022, 15.50
Камарата на архитектите в България подкрепя проекта за изменение и допълнение...
24 Юни 2022, 14.29
Фотограф: Михаил НоваковСградата на Сточна гара отвори врати за всички...
Медийни партньори
VIP медиен партньор