Ideal Standard отличен с четири приза на международните награди Red Dot Awards 2022

(0 гласа, средно 0 от 5)
Tipo-Z-881554-632399

Удивителната мивка Tipo-Z на Atelier Collections бе отличена с награда.     Източник: www.idealstandard.bg

С четири награди за продуктов дизайн беше отличен Ideal Standard на международните награди Red Dot – призове получиха три гами от дизайнерската колекция Atelier и новия смесител Ceraplan iX. Всяка година международно жури отличава продукти с изключителен дизайн, функционални, интелигентни и иновативни.

Един от наградените продукти е Joy Neo - най-новото допълнение на Ideal Standard към Atelier Collections. Неокласическата естетика на продуктите идеално съчетават екстравагантност и скромност с геометрични форми и симетричен дизайн, които придават луксозна, фина елегантност. Гамата смесители се предлага в две различни покрития, разнообразие от модели и два стила на ръкохватката, с което Joy Neo насърчава творческото изразяване.

Joy_Neo1-500750-282422Linda-X-501750-282422
Сн. 1 - Един от наградените продукти е Joy Neo.       Сн. 2 - Колекция Linda-X – вечна и елегантна гама от мивки и вани.     Източник: www.idealstandard.bg

Високо признание от журито получи колекция Linda-X – вечна и елегантна гама от мивки и вани, прославящи емблематичната колекция Linda, представена за първи път през 1977 г. Фините, извити линии на гамата Linda-X са постигнати с иновативния материал Diamatec®, който разширява границите на керамиката, за да предложи тънки, но изключително здрави и издръжливи изделия. Резултатът е колекция, която прекрасно отговаря на нуждите на съвременния живот.

Удивителната мивка Tipo-Z на Atelier Collections е третият продукт, който беше награден. Внимателно изваяна в едно тяло от фина керамика, този уникален умивалник се отличава с монолитен силует и гладки преливащи повърхности, което го прави елегантен, открояващ се елемент във всяка баня.
И трите колекции са проектирани в партньорство с известното италианско дизайнерско студио Palomba Serafini Associati.

Иновативният хибриден смесител за мивка Ceraplan iX е четвъртият отличен с престижната награда Red Dot. Усъвършенстваната технология на смесителя съчетава гъвкавостта и контрола на едноръкохватковия смесител за мивка с предимствата за хигиена и пестене на вода на безконтактния смесител. Специално проектирана да внесе технология без докосване в жилищните домове и хотелиерския сектор, колекцията Ceraplan iX постига красив баланс между иновативна технология и стилен дизайн, отговаряйки на нуждите на съвременния живот. Новата гама беше ексклузивно представена на тазгодишния Salone del Mobile в Милано и ще бъде пусната на пазара по-късно през 2022 г.

Ceraplan-iX-861574-624419
Иновативният хибриден смесител за мивка Ceraplan iX е четвъртият отличен с престижната награда Red Dot.     Източник: www.idealstandard.bg

Наградените продукти могат лесно да се комбинират с продукти от други гами на Ideal Standard, за да осигурят цялостно решение за всяка баня чрез иновативния подход на марката Singular™. Разработен специално, за да опрости процеса на подбор, като същевременно вдъхновява креативността, Singular рационализира дизайна на баня за архитекти, дизайнери, търговци на дребно, търговци и крайни потребители.

С хиляди участници от цял свят наградата Red Dot е едно от най-големите световни състезания за дизайн. От създаването си през 1955 г., отличието Red Dot е желан международен печат за изключително качество на дизайна.

Ян Петер Тевес, главен изпълнителен директор на Ideal Standard, казва: „Радваме се, че изключителният дизайн на Ideal Standard отново получи признанието Red Dot. Нашите колекции Atelier, са насочени към насърчаване на процеса на създаване чрез обединяване на висока технология в производството и иновативен дизайн, за да позволят реализацията на вечни проекти. Чест е, че нашите продукти впечатлиха толкова уважавани съдии и спечелването на четири награди е изключително постижение.“Сподели

Тагове: ideal standard | наградата red dot | продуктов дизайн

 
Уебсайт на автора: www.idealstandard.bg

Новини

23 Септември 2022, 09.43
15 изложители на Международния технически панаир получиха златни медали с...
21 Септември 2022, 08.31
Тържественото връчване на златните медали с диплом от 76-я Международен...
20 Септември 2022, 14.19
Изложба с проекти на столични архитекти постави началото на Архитектурен...
Медийни партньори
VIP медиен партньор