Комплекс “Слънчогледи” - лукс на европейско ниво

(0 гласа, средно 0 от 5)
Даниела Арнаудова

Концепцията
Новите жилищни комплекси в Пловдив залагат първо на далновидно избраното местоположение. Българинът все повече ще избягва шума и динамиката на града и ще търси по-тихи кътчета в покрайнините - с панорамни гледки и чист въздух. Собствениците на пловдивската фирма “Ферал и Ко” АД са убедени в това, а доказателството е успешната им инвестиция в жилищен парк “Слънчогледи”.

Местоположението
Модерни архитектурни решения, изглед към Родопите и отличен микроклимат - са сред предимствата на луксозния комплекс. Той ще израсне върху площ от 20 647 кв. м на територията на кв. “Хр. Смирненски”, близо до “Прослав”. Леката отдалеченост на комплекса от Пловдив се компенсира с множество услуги, които са предвидени за обитателите му.Екипът
Модерното архитектурно решение е на арх. Ели Стойкова-Сидерова и арх. Филип Филипов от “SyEfDe studio”. Пастелното оцветяване на фасадите, предложено от архитектите, е особено подходящо на фона на заобикалящата природа. Строителството изпълнява “АДИ - 21” ЕООД. За бъдещите обитатели инвеститорите гарантират 100% кредитиране от три банки, като единственият залог за кредита е новостроящият се апартамент.

Функционалност
12 жилищни модула, двуетажна детска градина и самостоятелна обществено-обслужваща зона, това са само част от приоритетите в инвестиционната програмата. Обслужващата зона е ситуирана близо до входа на комплекса и започва с пететажно тяло с модерен ресторант на първите две нива. В нея ще има още кафене, козметичен център, зъболекарски кабинети, фитнес и SPA център в подземната част и три етажа с VIP студиа.

В “Слънчогледи” се предлагат 217 функционално разработени жилища с всичко необходимо за съвременния комфорт. За по-претенциозните са предвидени девет тристайни VIP апартамента. Търговските площи също са застъпени в жилищния парк, където за улеснение на обитателите ще работят много магазини, дрогерии, аптека, кафе с бар за закуска и химическо чистене.
На разположение на живущите в микроселището ще има хоби-клуб и игрище за волейбол и баскетбол. За най-малките ще отвори врати детска занималня.Фасади
“Слънчогледи” демонстрира възможностите на HPL вентилируеми фасади. Архитектите залагат на тях заради цветовото разнообразие и възможността да се прилагат различни авангардни решения. Оригиналната комбинация от венге, оранжево и жълто оформя всяка тераса в селището чрез уникална апликация на огрян слънчоглед. Фасадите могат да бъдат гравирани в произволни форми - цветя, букви, фигури и други, уточняват от
“Веди Трейд” ООД, чието изпълнение са фасадите на комплекса.

Инфраструктура и благоустрояване
Инвеститорите от “Ферал и Ко” са обърнали специално внимание на благоустрояването и инфраструктурата. Дълга подземна улица ще преминава под застроената площ на комплекса. Тя ще се използва за 71 паркоместа, които ще имат топла връзка към жилищната част. Допълнително се планират още 71 надземни гаража и 90 жилищни и 21 служебни паркоместа. Към удобствата се причисляват индивидуална климатизация и газификация, както и 24-часова охрана с постоянното видеонаблюдение.

Красиво оформени алеи, подредени и отрупани с цветя покривни тераси са атрактивните зелени площи на “Слънчогледи”, където ще се оформят приятни кътове за отмора.
Сподели
 

Новини

22 Февруари 2018, 14.35
Сложна архитектура, множество запалими източници, високо горимо натоварване,...
20 Февруари 2018, 16.14
Изявлениена Българската Асоциация за Изолации в Строителствотовъв връзка с...
06 Февруари 2018, 14.09
Елегантни и функционални дизайнерски решения показва изложението „Дибла -...
Медийни партньори
VIP медиен партньор