Проект на Ваканционен хотел със СПА център в Сливенски минерални бани

(0 гласа, средно 0 от 5)
Tz_Simeonov_Vertikali_Hotel_spa_Sliven_1_A_Izgled_SPA_632x362
Ваканционен хотел със СПА център в Сливенски минерални бани
Проектант: Архитектурно студио Вертикали
Автор/Авторски колектив: арх. Цветан Симеонов

Отреденият за застрояване имот с площ 4348 м2, се намира в Сливенски минерални бани, в „Рекреационна устройствена зона за курортни дейности”. В имота има съществуваща триетажна сграда. Хидротермалните ресурси и природно-климатичните дадености на мястото са изключително благоприятни за развитието на специализирано балнеолечение и предлагането на СПА и уелнес услуги.

Идеята на Възложителя е с преустройството и разширението на базата да се възобнови действието на комплекса и той да се превърне в модерен ваканционен хотел и професионален спортно-оздравителен комплекс.

Tz_Simeonov_Vertikali_Hotel_spa_Sliven_3_C_Izgled_Novo_Tyalo_624x376
Изглед Ново тяло

За целта съществуващата сграда се реновира и към нея се пристрояват два нови обема - северно и южно тяло с осигурена топла връзка между тях. Северното тяло разполага с 5-етажна хотелска част, закрит басейн и балнео и СПА център на две нива, а южното - с 5-етажна хотелска част и подземно ниво, в което са разпределени обслужващи и технически помещения: подготвителни и складове за кухнята; битовки за персонала; бойлерно, котелно и т.н.

Tz_Simeonov_Vertikali_Hotel_spa_Sliven_2_B_Izgled_centralen_Vhod_624x374
Изглед Централен вход

След преустройството и разширението комплексът има общ капацитет за 160 души, настанени в 9 апартамента,  69 двойни и 4 единични стаи.

Конструкцията и за трите тела се предвижда да е традиционна монолитна стоманобетонова с осигурена топлоизолация. Покривът е плосък. За повърхностна обработка и оформяне на фасадите са използвани следните материали: бяла минерална мазилка, обшивка - HPL плоскости, каменна облицовка, PVC дограма, стъклени парапети, перголи.

Проектът е разработен в идейна фаза, през 2015 г.

Проектът участва в архитектурен конкурс "Годишни архитектурни награди АРХ ИНОВА 2019" в категория: "Ваканционни хотели".


Сподели

Тагове: арх.студио вертикали | хотел

 
Уебсайт на автора: www.archinova.bg

Новини

01 Август 2022, 17.35
Срокът за участие се удължава до 10-ти август 2022 год.Календар на конкурсаНачало...
29 Юли 2022, 15.15
Изложбата „Дизайн по Дунав“ показва как урбанистите сближават хората в...
21 Юли 2022, 15.52
Интелигентният сензор за температура и влажност Shelly Plus H&T.     ...
Медийни партньори
VIP медиен партньор