Жилищна сграда BOUTIQUE RESIDENCE - South Park, град София

(15 гласа, средно 4.93 от 5)
BOUTIQUE_RES-South_Park_cam_5f_Night-03-001

Жилищна сграда BOUTIQUE RESIDENCE - South Park, град София
Проектант: studio CREATIVE
Водещ проектант: арх. Крум Сергеев, Проектанти: арх. Георги Палов, арх. Ивелин Михалев, арх. Борис Захариев

Новата сграда BOUTIQUE RESIDENCE - South Park е ситуирана в един от най-предпочитаните райони за живеене в София. Поради близостта му до Южния парк, неговата богата озелененост и комуникативност, този район се счита за луксозен и престижен. Проектът представлява едно от последните попълнения в цялостния ансамбъл от сгради със свързано застрояване по улица "Луи Айер", като тук видимо отражение е оказал модерния ни подход. Водещото при архитектурата на сградата са едрите обеми, обрамчени чрез HPL плоскости и подчертани от тъмен композитен материал. Те преливат в ефирната фасадна плоскост, решена със структурно остъкляване. Вложените материалите, като камък, дърво и стъкло са съобразени с всички съвременни тенденции и я правят едно естествено допълнение на природните дадености от заобикалящата я среда на парка.

BOUTIQUE_RES-South_Park_cam_1f_Night-02-02

Проектирахме сградата така, че когато я погледне човек да се пренесе в измерението на мечтите - за това как разхожда децата си или пък домашните любимци, тича за здраве или просто релаксира сред природа в парка. Просторните балкони и панорамните прозорци, удължават насладата на жителите, превръщайки всеки собственик в изключителен пътешественик на една красива реалност.

BOUTIQUE_RES-South_Park_cam_6f-04-003

Функционално сградата е решена на 7 надземни нива и едно подземно. Състои от 24 апартамента, различни по вид и големина, като за всеки един е обърнато специално внимание за неговия комфорт на обитаване. На първото надземно ниво са разположени 4 индивидуални гаража и 6 паркоместа, проектирани така, че да имат достъп от самата сграда. Подземното ниво е предвидено изцяло за нуждите на паркирането, като там са разположени 14 паркоместа и 8 склада, а също и абонатна станция, захранвана от ТЕЦ.

BOUTIQUE_RES-South_Park_cam_2f-06-004

Локацията на сградата в близост до един от най-известните столични шопинг центрове Mall Paradise създава възможност на хората, които обичат забързаното ежедневие, да намерят своето ново жилище. В околното пространство на "BOUTIQUE RESIDENCE - South Park" сме наблегнали максимално на възможността за озеленяване, защото какво по-хубаво от това, вкъщи да е в непосредствена близост до красивите раззеленени дървета през пролетта, носещи прохлада през лятото, красота през есента и бял уют през зимата.

BOUTIQUE_RES-South_Park_cam_4f_Night-05-05

Технически характеристики:
Клиент: TASKOV & STOYANOV
Консултант: LUXIMMO Finest Estates
Местоположение: България, гр. София, р-н Триадица
Функционален тип: Жилищна сграда с гаражи и подземни гаражи
Площ УПИ: 673 м2
РЗП: 3 188 м2
Фаза: В строеж
Година на проектиране: 2020

BOUTIQUE_RES-South_Park_cam_3f-01-006

Проектът участва в архитектурен конкурс "Годишни архитектурни награди АРХ ИНОВА 2020" и бе номиниран в категория: Проекти/Многофамилни жилищни сгради".


Сподели

Тагове: studio creative | арх инова 2020 | жилищна сграда

 
Уебсайт на автора: www.studiocreative.bg

Новини

05 Април 2021, 14.46
„Новата реалност създава много възможности“ - под това мото работи екипът на...
17 Февруари 2021, 10.22
Веднъж  в годината авторитетното икономическо издание  WirtschaftsWoсhe...
10 Февруари 2021, 15.11
Официалното откриване на новия магазин на Паркетен Свят в Перник ще бъде на...
Медийни партньори
VIP медиен партньор