Многофамилна сграда "Meadow rose"

(2 гласа, средно 3.00 от 5)
Delyan_Stefano_Meadow_rose_building_AlbumMeadowrose_Exterior_2
Многофамилна жилищна сграда "Meadow rose"
Проектант: "ТДИ Дизайн" ЕООД, арх. Делян Стефанов

Жилищната сграда е емблематично разположена на две улици в спокоен и тих южен квартал в подножието на планината. Южната и източната й фасади са с чудесен изглед към Витоша, а западната е към озеленен вътрешен двор. От север e развит подходът към подземните гаражи.

Изчистените и модернистични елементи, както и съчетаването на дърво, метал, камък и мазилка в третирането на фасадата й придават изтънчен облик и уникална визия. Топлината на дървото от окачената вентилируема фасада контрастира на металните парапети с прорязани в тях флорални мотиви. Всичко това се откроява на фона на снежно бяла мазилка. Дървените ламели са обработени със защитно лазурно масло и са със скосени профили за водооткапване.Meadow_rose_building_kolaj
Детайлът на артистичния парапет от вътрешната страна е с метална кутия за засаждане на цветя , чието живо присъствие ще добави цвят и хармония на фасадата.

Новопостроената сграда е проектирана и изпълнена с внимание към всеки детайл и към качеството на вложените материали. Обследването на енергийната ефективност на сградата показва постигнат клас “В“ по скалата за енергопотребление, предвид вложените топлоизолационни материали, а именно: интегрирана топлоизолационна система с плочи от експандиран пенополистирен; алуминиева дограма с прекъснат термомост от последно поколение – с вложка от подсилен полиамид със стъклофибър и стъклопакет с нискоемисийно стъкло.

Delyan_Stefano_Meadow_rose_building_AlbumMeadowrose_Renderview_2
Сградата предлага комфортен и спокоен начин на обитаване на своите собственици. Тя съчетава на едно място жилищна част с просторни съвременни апартаменти и обслужваща зона с магазини, медицински център и детски клуб, озеленен двор и достатъчно паркоместа в подземен гараж. Постигнато е оптимално функционално разпределение на всяко от жилищата, а светлата височина от 2,75 м подсилва усещането за простор. Сградата съдържа общо 20 апартамента в две секции, всяка от тях с индивидуален вход със собствен асансьор, осигуряващ и топла връзка на жилищата с гаражите.

За комфорта на всяко жилище са изградени още: газифициране с индивидуално мерене, климатизация, дистанционно отчитане на водомерите, сателитна система за доставка на интернет и ТV, инсталация на система за охрана. Жилищната сграда е с хидрофорна уредба за дублиране на водозахранването при евентуално намаляване на налягането. За сигурността на обитаване във всеки вход има портиерно помещение и система за контрол на достъпа на входната врата.

Проектът участва в годишния архитектурен конкурс Арх Инова 2016 в категория: Многофамилни жилищни сгради.
 
Сподели

Тагове: арх инова | жилищна сграда

 

Новини

19 Октомври 2020, 15.55
арх. Владимир Милков     Източник: www.kab.bgДелегатите на  двадесетото...
07 Октомври 2020, 16.33
Тази година архитектурния конкурс Арх Инова  ще протече под мотото...
04 Септември 2020, 08.20
Международната академия на архитектурата (МAA) обявява две международни...
Медийни партньори
VIP медиен партньор