II8I – Три еднофамилни жилищни сгради

(0 гласа, средно 0 от 5)
A_Panov_LPgroup_1-2_II8I_03_632x450
Проектант: „ЛП Арх“ ООД
Автор/Авторски колектив: арх. Атанас Панов, арх. Лорита Панова, арх. Катерина Тончева

Възложител: СТП ПРОПЪРТИ ЕНД АСЕТС МЕНИДЖМЪНТ EООД
Фотограф: Минко Минев 
Местоположение: гр. София, р-н „Витоша“, м. „в.з. Киноцентър - III част - разширение, кв. 13

Комплекс II8I се намира в гр. София, кв. Бояна. Състои се от три еднофамилни жилищни сгради, достъпни чрез вътрешна за имота улица, като всяка къща разполага със самостоятелно дворно пространство и открит басейн. Локацията на имота осигурява бърз достъп до градските артерии и едновременно уединение в полите на Витоша. Ситуирането на къщите в парцела предоставят едновременно вдъхновяващ поглед към планината в южна посока и незабравим градски пейзаж на София в северна посока. 

A_Panov_LPgroup_1-2_II8I_08_08

Автомобилният и пешеходен достъп се осъществяват по вътрешната улица, към която се обособяват входни зони. Към всяка къща има оформено дворно пространство на нивото на вътрешната улица, което може да бъде достъпно самостоятелно през ажурна дворна врата и има връзка към основния двор по външна стълба.

A_Panov_LPgroup_1-2_II8I_07_07

Къщите се състоят от три жилищни етажа - полуподземен, приземен и първи надземен етаж, обединени от вътрешно стълбище.
На сутеренно ниво се намира входно фоайе с дрешник и санитарен възел, гараж с прилежащи технически помещения, самостоятелен апартамент за гости с кухненска част, баня и самостоятелен  двор.
Приземният етаж на нивото на основния двор съдържа дневна с камина и излаз на покрита тераса с барбекю и открит басейн, трапезария и кухня с възможност за отделяне от общото етажно пространство, санитарен възел.
На първия надземен етаж се намират три спални, от които две с обща баня и една родителска със самостоятелна баня и дрешник. Всички спални имат достъп до просторна открита тераса.
 
A_Panov_LPgroup_1-2_II8I_02_624x450
 
Семплите архитектурни форми съчетани със съвременни фасадни материали изграждат спокойна и хармонична визия на сградите. Като фасадни материи се сглобяват и редуват фасадна мазилка, обшивка от алуминиев композит и облицовка от вертикални керамични елементи, които изграждат най-ярко характерния облик на сградите. 

Технико-икономически показатели
Площ на УПИ: 1824 кв.м
Застроена площ: 412.92 кв.м
РЗП: 934.86 кв.м
РЗП с включено подземно ниво: 1353.60 кв.м

Проектът участва в архитектурен конкурс "Годишни архитектурни награди АРХ ИНОВА 2019" и бе номиниран в категория: "Еднофамилни жилищни сгради".

 
Сподели

Тагове: арх инова 2019 | жилищни сгради | лп арх оод

 
Уебсайт на автора: www.archinova.bg

Новини

03 Юни 2020, 13.45
Международен панаир Пловдив отново отваря врати, а първата стъпка на големия...
29 Май 2020, 10.34
Наградата Лайф Челиндж 2018 бе присъдена на архитектурния екип от Life Bonell i Gil &...
27 Май 2020, 15.40
СИНХРОН-С ООД разработи и внедри система за противопожарна защита на...
Медийни партньори
VIP медиен партньор