TopGas®: високоефективен стенен кондензен газов котел от Hoval

(1 глас, средно 5.00 от 5)

Hoval-TopGas-in-living-room_gasov-kotel---632x480_na4alo

Кондензни газови стенни котли Hoval TopGas® Classic и TopGas® Combi с мощности от 12 до 30 kW предлагат най-модерно отопление с надеждно качество, благодарение на изключително ефективната кондензна технология. Подходящ за отопление и топла вода в жилищни сгради, къщи, апартаменти и дори за обекти с друго нежилищно предназначение.
Стенните газови котли от Hoval са компактни и с високо качество. Изключително надеждни и с дълъг живот на експлоатация, благодарение на високоефективния топлообменник с вградена медна серпентина, което осигурява чиста и безпроблемна работа на котела в режими отопление и топла вода, без опасност от образуване на котлен камък.

Управлението на котела лесно може да се интегрира към външен стаен контролер tado, с който да се осигури онлайн достъп до системата чрез мобилно приложение, това гарантира улеснение при работа и настройки, така и реализиране на икономии.

Котлите от серии TopGas® Classic и TopGas® Combi са изключително компактни и лесно се адаптират към нови сгради или реновация.  

TopGas® Combi и Classic - идеален избор за апартаменти и малки къщи

TopGas_combi_offen_49800_348x505-330480-300437TopGas-combi_Waermetauscher_2019_H5145_348x505-330480-300437


 
Те осигуряват икономично отопление и топла вода, чрез вградения в котела топлообменник с  медна серпентина за отоплителния кръг, а в модел Combi с втора медна серпентина за битова гореща вода. Те са изключително компактни, безшумни. Лесно се монтират и в малки апартаменти. Възможен е монтаж дори и в кухненски шкаф. За двуконтурния котел модел Combi не е необходим външен бойлер, което прави системата още по-компактна. Вграденият топлообменник за топла вода осигурява необходимото количество топла вода. Затоплянето на топлата вода през медната серпентина е на проточен принцип без циркулационна помпа, от където идват и ниските разходи. Наличието на две медни серпентини дава възможност котелът Combi да работи едновременно за топла вода и отопление. Използването на медна серпентина гарантира хигиенно чиста работа, без опасност от замърсяване, задръстване и котлен камък. 

Котлите TopGas® Classic и Combi са оборудвани с вградена високоефективна горелка с предварително смесване на газта и пресния въздух за горене, инверторен вентилатор с плавна модулация на мощността и ефективна циркулационна помпа. Към котела се окомплектоват разширителен съд и хидравличен сет с предпазна арматура, за лесно свързване към отоплителната система и мрежата за топла вода. Коминната система е коаксиална и позволява работа, независима от помещението. Коминът може да бъде изведен директно на външна стена или да се включи към към вертикален комин или шахта.

За модел Classic е необходим външен бойлер със серпентина за битова гореща вода, като подходящ модел е елегантно стоящия под котела бойлер TopVal с обем 130 или 160 литра.

TG_Combi_02_330x480-300437TopVal_160R_330x480-300437

 

Едно добро системно решение в апартаменти и еднофамилни къщи, осигуряващи максимален комфорт на обитаване е комбинация на газов кондензен котел TopGas® и комфортна вентилация с рекуперация HomeVent от Hoval, с която гарантирано ще има чист въздух денонощно.
 
Lsung_EFH_Neubau_TopGas-UltraSol-CombiSolR-HomeVent-TTE_624x460

SMART стаен контролер
Котлите от серия TopGas® с мощности до 30 kW имат вграден базов контролер, който може да осигури нормалната работа на системата за отопление и топла вода. Контролната система може да се надгради по желание на клиента със смарт стаен термостат с онлайн контрол чрез мобилно приложение - tadoo. Свързването с външен стаен контролер е чрез OpenTherm.

 
Picture_2_Tado_624x282

Стаен термостат Tado дава възможност за лесен и интуитивен контрол от дневната или от разстояние, чрез мобилно приложение. Той притежава модерен дизайн и е съвместим с умни системи като Apple HomeKit, Google Home, Alexa и IFTTT.

Ако котелът е част от цялостно системно решение, изградено с други съоръжения от Hoval, то тогава може да бъде интегрирана и контролната система TopTronic E. За да научите повече за системните решения, се свържете с консултант на Hoval.

Вземете оферта за газов котел сега и изберете своя най-близък инсталатор тук >>

Информация за проектанти и инсталатори тук >>


Сподели

Тагове: hoval | topgas® classic | газови стенни котли

 
Уебсайт на автора: www.hoval.com

Новини

14 Май 2021, 13.21
ARCHINOVA е национален  конкурс, чиято цел е да поощрява и популяризира...
14 Май 2021, 10.11
На 12 май 2021год. в София, в сградата на САБ бе проведена Церемонията по...
12 Май 2021, 16.37
Wine & Spirits Show e нов формат на професионално изложение, който привлича...
Медийни партньори
VIP медиен партньор