Интелигентна вентилация за идеален вътрешен климат с решенията от SCHÜCO

(0 гласа, средно 0 от 5)
snimka_1_Schuco_632x480
Човек прекарва повече от 80% от времето си на закрито и прави около 15 000 – 20 000 вдишвания на ден. Именно затова качеството на въздуха в пространството, което обитаваме, има огромно значение за нашето здраве.  

Продължителен период от време, прекаран на място с лоша вентилация, може да бъде изключително вреден за организма. Може да предизвика сънливост, главоболие, замайване, понижено внимание, слабост, умора.

Честото и продължително проветряване е задължително. Но за по-устойчиво и дългосрочно решение, се препоръчва децентрализирана вентилация. Тя ще премахне влагата от дишането и изпаряването и различните миризми, които има в затворените жилищни и офисни помещения.

Вентилационните системи на Schüco са идеално пригодени за модернизиране на сгради. Краткият път на въздушния поток води до енергийна ефективност и оптимална чистота на въздуха, а различните варианти на конфигуриране на вентилационните системи дават възможност за прецизно проектиране в зависимост от необходимия въздухообмен за даденото помещение.

Повече информация за вентилационните системи на Schüco може да получите от видеото: https://www.youtube.com/watch?v=Kb90ujjT0jg

Вентилационна система Schüco VentoTherm Twist

snimka_2_Schuco_624x468


Новата децентрализирана вентилационна система Schüco VentoTherm Twist с рекуперация на въздуха, вентилира въздуха в помещението, без да е необходимо отварянето на прозореца. Системата се монтира както хоризонтално, така и вертикално в прозоречните системи на Schüco, от серия Schüco AWS 70.HI до серия Schüco AWS 120 CC.SI, без да е необходимо предварително проектиране.

Вентилационна система Schüco VentoAir

Системата Schüco VentoAir е саморегулираща се вентилация чрез специална клапа, вградена във фалца на крилото. Тя се монтира бързо и лесно и осигурява ефективна вентилация без рекуперация.

snimka_3_Schuco_624x480

Саморегулиращата се клапа Schüco VentoAir реагира на промяната в налягането и осигурява контролирана вентилация без да се усеща полъх в помещението. Възможно е вгражденето в каси със строителна дълбочина 70 мм и 75 мм. Дебитът на вентилацията е от 1-10 m3/ч, в зависимост от разликата в налягането. Системата спомага за защита от влага в помещението и изисква малка инвестиция.

Вентилационна система Schüco VentoFrame

snimka_4_Schuco_624x480
 

Вентилационната система Schüco VentoFrame е почти невидимо интегрирана в касата на прозореца, саморегулираща се вентилация. Системата се вгражда в прозоречни и в плъзгащи се системи Schüco. Благодарение на саморегулиращите се външни клапи, тя реагира съобразно промяната във ветровото натоварване и гарантира контролирана вентилация на въздуха, без да се усеща течение в помещението. Системата се характеризира с гъвкав монтаж от отделни части, силно редуциран шум на работа, чрез вградените абсорбиращи шума елементи.

Вентилационна система Schüco VentoFrame Asonic

Най-новата вентилационна система Schüco VentoFrame Asonic е подобрена версия на вече изпитаните Schüco VentoAir и Schüco VentoFrame вентилационни системи с ефективно и максимално  намаляване на звука. Тя комбинира  естествен приток на въздух с високо ниво на акустичен комфорт - решаващи предимства за комфорта при използването на дадена сграда.     
                                                           
snimka_5_Schuco_624x480-300230snimka_6_Schuco_605x480-300230Вентилационната система Schüco VentoFrame Asonic се монтира върху касата на прозореца, като благодарение на иновативната саморегулираща се клапа с фукция за обратно въздействие се осигурява високо качество на въздуха без да се усеща полъх в помещението. За ефективно намаляване на шума, вентилационната система е направена от шумоизолиран материал, който ефективно абсорбира външния шум, като в същото време осигурява приток на свеж въздух в помещението. В комбинация с вентилатор значителното се повишава постигнатия въздухообмен в помещението и се намаляват енергийните загуби.

Със своята многообразна гама от продукти за децентрализирана вентилация Schüco отговаря на високите изисквания за модерна архитектура и енергийна ефективност от страна на инвеститори и архитекти. Подробна информация може да получите на интернет страницата  www.alukoenigstahl.bg.


Сподели

Тагове: alukoenigstahl | schüco | вентилационна система

 
Уебсайт на автора: www.alukoenigstahl.bg

Новини

05 Април 2021, 14.46
„Новата реалност създава много възможности“ - под това мото работи екипът на...
17 Февруари 2021, 10.22
Веднъж  в годината авторитетното икономическо издание  WirtschaftsWoсhe...
10 Февруари 2021, 15.11
Официалното откриване на новия магазин на Паркетен Свят в Перник ще бъде на...
Медийни партньори
VIP медиен партньор