Между дизайн "Хармония и природа - UMBRIANO"

(0 гласа, средно 0 от 5)

Zemelrock_sn_02_02

 
Уникалната картина, която създават изделията с повърхност UMBRIANO®,  придава естествена красота и подчертава характерното излъчване на всяко пространство. Оригиналната естетическа стойност на патентованата технология за производство на UMBRIANO® е оценена в целия свят, не само с хилядите квадратни метри изделия положени в проекти с различна функционалност  и грабваща дъха визия, но и с престижни награди и номинации за изключителен дизайн като ‘’Design Germany Awards 2012’’, „IF Product Award 2011” и т.н. 

Впечатляващата  „финозърнеста структура на повърхността’’, вдъхновена от неповторимата уникалност на всяка частица в природата, гарантира постигането на невероятно вдъхновяващи резултати. Елегантната и в същото време, атрактивна визия на повърхността на изделията е резултат от специално подбраните естествени цветове в повърхностния слой,  смесени по специален начин, благодарение на патентована технология за производство. Вплитането на светли и тъмни частици в хомогенно изглеждащата повърхност, създава усещането за „естествен гранит“, а правите кантове, превръщат всеки елемент от настилката UMBRIANO® в завършващ щрих, съвместим с различни архитектурни стилове от заобикалящата ни среда.

Класическата визия на „стария европейски град“, оформена от плочи с голям формат и сгради с красиви гипсови орнаменти и каменни основи, лесно поглъща плочите UMBRIANO®  в цвят светъл или тъмен гранит, и ги превръща в част от онази симбиоза, която създава усещането за хармония и напомня за класическата епоха. Без да се натрапва, оригиналната картина на UMBRIANO®, привлича погледа и дискретно го насочва към архитектурните елементи по фасадите, акцентите и детайлите, които изпъкват на този класически фон.

Zemelrock_sn_03_03

В съчетание с модерните, изчистени линии и форми,  на минималистичния стил,  правите кантове на UMBRIANO® подчертават, характерното усещане за простор. Цветовите комбинации от смесването на нюанси на сивото допълнително превръщат настилката в част от цялостната картина.

В България, плочи с повърхност UMBRIANO® можете да видите в градът на ЮНЕСКО – Несебър, площад „Жулиета Шишманова“. Оригиналният проект на арх. Таня Митакиева и арх. Пламена Димова беше реализиран през 2017-та година, като причината за избора на UMBRIANO плочи, беше продиктуван от спецификата на пространството заобикалящо новоизградения Културен център в града. Нуждата от естетическо обединяване на зони с различно предназначение да формиране на цялостна обемно-пространствена структура, наложи за настилка да се търси материал който да отговаря на изискванията за здравина и дълготрайност, присъщи на бетоновите изделия, но с възможност за различна дебелина и формати и най-важното с подходящ дизайн. Отговорът на тази нужда бяха предложените от „Земелрок щайн унд дизайн“  ЕООД изделия с повърхност UMBRIANO®.

Zemelrock_sn_04_400x600

И все пак, UMBRIANO® е много повече от просто настилка. Продуктите с уникалната  „финозърнеста структурна повърхност“ се произвеждат в разнобразни формати и дебелини, в зависимост от функционалността на терена. Благодарение на своята индивидуална картина, изделията позволяват комбинации между различните формати с цел постигане на оптималния резултат. Изделията с конвенционални форми 50х50см, 50х25см с дебелини 5 и 8 см, се вписват лесно в проекти, свързани с реновиране или изграждане на градската среда, като паркове, площади, градски градини, алеи за разходка и др. За терените със специфични натоварвания, допълнително се произведждат изделия с по-разнообразни формати и дебелини, съобразени с интензитета и типа на съответното натоварване, като например Уличното движение. За първи път обаче, само Semmelrock stein+design  предлага на клиентите си в България, възможността да получат уникалната визия на повърхността UMBRIANO® съчетана със здравината и устойчивостта на тежки натоварвания на сегментния паваж ARTE 10 см.  Оригиналното предложение има за цел да намери решение на казуса с реновирането на зони с историческо значение или свързани с паметници на културата от съответната епоха, тъй като създава визия наподобяваща „естествен гранитен паваж“ (патентованата технология UMBRIANO®), но едновременно с това гарантира възможността за дълга експлоатация, лесно реновиране при нужда и лесен монтаж, качествата на оригиналното изделие на Semmelrock stein+design  – ARTE 10 сегментен паваж. Благодарениe на интегрираната система за гарантирано свързване и дистанциране  Einstein, настилката ARTE беше включена в проект за реновиране на централни улици в град Банско, както и в множество проекти, изградени с частни инвестиции.

-01-001_Zemelrock

В отговор на нуждите на пазара, "Земелрок щайн унд дизайн“ ЕООД разработва всяка година нови решения и продукти, които да улеснят работата на професионалистите и да гарантират на клиентите качеството и оптимален краен резултат без компромиси с визията и естетическата стойност на завършения проект. Вече 10 години  „Земелрок щайн унд дизайн“ ЕООД, прилага тази политика и на българския пазар. Като част от семейството на Semmelrock International, компанията предлага на нашия пазар, най-модерните тенденции в областта на ландшафтното оформление. Вече повече от 60 години, марката Semmelrock stein+design е сред лидерите в производството и доставката на продуктови решения за оформление и реновиране на градска среда, инфраструктурни проекти, частни и обществени обекти. Този дългогодишен опит, даде възможност на марката и в България, да достигне лидерска позиция. Благодарение на своята философия,  екипът на „Земелрок щайн унд дизайн“ ЕООД в България, цени всеки клиент и предоставя нужните консултации, техническа или друг тип информация, с цел намирането на най- подходящото решение. За периода от едно десетилетие, Semmelrock stein+design е символ на коректен партьор, осигуряващ експертно обслужване и цялостни решения за проекти с различно предназначение, бюджет или стилистика.
Повече за компанията, продуктите UMBRIANO® и ARTE можете да намерите в сайта на компанията www.semmelrock.bg

Референти обекти с продукти UMBRIANO®в цял свят можете да намерите и на www.umbriano.com
Stadt Limburg
Altstadt Düsseldorf
Canada, Ontario, Kitchener, King Street
Severinstraße, Köln
Leidschehof Gesundheitszentrum, Den Haag Niederlande
Shedd Aquarium, Chicago USA
Fußgängerzone Jagiellońska, Chorzów Polen
Criminal Court, Riyadh Saudi-Arabien
Global City Business Park Bukarest, Rumänien
Northwestern University Bienen School of Music, Chicago Illinois (CA)
Merk Galerie, Emmendingen
Hauptplatz Kapfenberg, Österreich

Сподели
 

Новини

27 Юли 2020, 14.54
Съвременните сгради се изграждат на принципите на устойчивото строителство,...
21 Юли 2020, 14.43
След проведена процедура за избор на изпълнител, Недвижими Имоти Дивелъпмънтс...
08 Юли 2020, 16.20
Специализираната изложба „Стройтех“ остава една от най-предпочитаните  от...
Медийни партньори
VIP медиен партньор