PROTECH BALCONY - прозрачна хидроизолация за спиране на течове при готови тераси, балкони, бани и басейни

(1 глас, средно 5.00 от 5)
protech-balcony1

Откритите балкони и тераси са не само красиво допълнение към архитектурата на всяка сграда, те откриват и
прекрасни гледки за живущите. Агресивните атмосферни въздействия като прекомерната топлина, влага или студ обаче,  могат да компрометират настилката на откритите площи и да причинят течове. Затова добрата хидроизолация е важен фактор за запазване качеството на настилката, както и надеждна защита за зоните под терасите.

Трябва да знаете, че полагането на качествена хидроизолация е трудоемко и съвсем не евтино мероприятие. Важно е да се подбере не само видът на продукта, но и опитен специалист, който да извърши полагането според спецификата за това.

protech-balcony

Системите за хидроизолация на открити жилищни площи биват три вида: рулонни хидроизолации, битумни мушами и течни хидроизолационни разтвори. Битумните рулонни изолации, макар че са подходящ вариант за нашите географски ширини имат съществена слабост - участъците с по-сложен профил, като чупки и ъгли и наличието на много „шевове“, от които по-късно могат да възникнат течове. За да няма проблеми е необходимо полагането на отделните платна да бъде извършено от квалифицирани монтажници, при изпълнение на снадките по специална технология. По тази причина  през последните години все по-широкоо приложение намират течните хидроизолационни материали. Те представляват разтвор от негорими, водоустойчиви материали, базирани на висококачествени смоли.

protech-balcony2168400
Такъв продукт е прозрачната хидроизолация за спиране на течове при готови тераси и балкони PROTECH BALCONY. Системата представлява прозрачен хидроизолационен разтвор на базата на специални силанови и силоксанови смоли в разтворител, която успешно може да се прилага и при стълби, основи, бани и басейни. Важно предимство на изолационния продукт е широкия обхват на приложение – използва се върху почти всякакъв вид настилки, включително и върху вертикалнни повърхности, изложени на атмосферните влияния. Активното вещество прониква мигновено и в дълбочина в евентуални пукнатини и порьозни повърхности, като при контакт с въздуха образува високомолекулни съединения, които запечатват перфектно всяка точка на прекъсване в опората. Полимеризираната силоксанова молекула остава стабилна във времето, без да губи свойте качества. Поради характерната си специфика, хидроизолацията PROTECH BALCONY не създава слой, което елиминира риска от нараняване, отлепване, напукване и опасността от пожълтяване след години, под въздействието на UV лъчите. Третираните с такава система повърхности запазват хидроизолационните си свойства за поне 10 години, стига да не са подложени на интензивен трафик и сеизмична активност.

Друго важно предимство на прозрачната хидроизолация PROTECH BALCONY е лесното нанасяне – полага се с четка върху предварително почистени и сухи повърхности. Освен това, не се налага да отстранявате или да извършвате каквато и да е намеса върху съществуващата подова настилка. Прозрачният разтвор няма да промени външния вид на третираната повърхност, както и нейните дишащи и противохлъзгащи свойства. За полагането не се изисква квалифицирана работна ръка или професионално оборудване, а върху обработената настилка може да се стъпва само два часа след нанасяне. Резултатът е получаване на водонепропусклива мембрана с висока еластичност, без фуги и пукнатини, с голяма издържливост на температурни амплитуди.

Повече информация за
прозрачната хидроизолация PROTECH BALCONY може да видите от видеото ТУК.


b8d3812a071bf6613ab8b612c15b36be-624219

Полагане на течната хидроизолация PROTECH BALCONY:
  • Повърхностите за нанасяне трябва да бъдат чисти, без замърсявания, ронливи частици, прах и др.
  • Малко количество от продукта се излива наведнъж и се разстила равномерно по цялата повърхност с гумена четка или “гумена миячка”, до постигане на пълна непромукаемост на повърхността, която трябва да бъде хидроизолирана.
  • При трудно достъпните и по-неудобни за работа зони като: ръбове, цокли, ъгли, прагове, шахти и др., използвайте дългокосместа четка или гъба.
  • Фугите между плочките трябва да бъдат подходящо третирани с киселинни или алкални детергенти.
  • Нестабилните и непоследователни фуги, евентуално отстранени, задължително трябва да бъдат възстановени с циментова замазка с високо сцепление и деформируемост.
  • Наличните разширителни фуги, включително тези, свързани със свързващата линия между повърхността с плочки и периметъра на бордюра (обикновено от гранит или естествен камък), трябва задължително да бъдат запечатани с полимерни материали с висока еластичност.
  • Не започвайте изпълнение на хидроизолация, ако се очакват валежи.
  • Не се препоръчва да се прилага при наличие на повишена вентилация

Шпакловките, третирани с PROTECH BALCONY проявяват висока устойчивост към мухъл, мъхове, лишеи и други биоразграждащи организми. Ефективността на PROTECH BALCONY по отношение на водонепропускливост и хидроизолация е сертифицирана със специфични тестове, проведени в лабораториите на департамента за Структурно инженерство на Политехническия университет в Милано.

СЕММА ЕООД е ексклузивен представител за България на azichem

logo1-20077
      azichem_logo_ml1-20052


Продуктът се предлага в следните строителни маркети:
За София:
- Сико
- Крипс
- Стоичков и синове
- Стройко Банкя

За Варна
-
Magazin Oazis - м. Св. Никола 1, До Пикадили Парк, тел. 088 419 5979Сподели

Тагове: protech balcony | семма еоод | течна хидроизолация

 
Уебсайт на автора: www.semmatrade.com

Новини

14 Май 2021, 13.21
ARCHINOVA е национален  конкурс, чиято цел е да поощрява и популяризира...
14 Май 2021, 10.11
На 12 май 2021год. в София, в сградата на САБ бе проведена Церемонията по...
12 Май 2021, 16.37
Wine & Spirits Show e нов формат на професионално изложение, който привлича...
Медийни партньори
VIP медиен партньор