Дизайн и редизайн с микроцимент

(0 гласа, средно 0 от 5)
7_Teraline_624x485
Източник: Тералайн ЕООД     www.terraline-bg.com

Микроциментовите покрития са една от последните тенденции в декорацията и обновяването, която предоставя широк спектър от пространствени решения за външно и вътрешно приложение с изключителна естетика. Системата представлява композиционно обединяване на вертикални и хоризонтални повърхности, чрез нанасяне на тънкослойна циментова мазилка, пресъздаваща монолитното очарование на суровия бетон.

Микроциментът е популярен сред архитекти, строители и декоратори, които целят постигане на индивидуална атмосфера с модерен завършек и силно емоционално въздействие. Базирана на бял циментов прах, подбрани полимери и агрегати, финишната декоративна система предоставя еволюционен подход в дизайна и редизайна на частни и публични пространства. Особеното при този вид покрития е устойчивата и здрава връзка към всякакъв вид основи, без натоварване на структурата от допълнителна „мъртва“ тежест. Дебелината на декоративния слой е само 2-3 мм, а крайният резултат са гладки или текстурирани повърхности с уникален дизайн.

3_Teraline_624x600
Източник: www.terraline-bg.com

Тънкослойната микроциментова мазилка е идеално решение при освежаване и реновиране, тъй като не налага демонтаж на вече съществуващите основи. Безшевното микропокритие притежава твърдостта и силата на бетона и се отличава с висока устойчивост и пластичност. Апликирането на материала се извършва по занаятчийски способ – чрез шпакловане, предоставяйки широк спектър за изява на творчески потенциал със собствен почерк и въздействие.


Многобройните качествени характеристики на декоративните микроцименти ги превръщат във фаворит при дизайна с непрекъснати повърхности покрития. Емблематична симбиоза от цветове и текстури, която извисява пространството на естетическо и функционално ниво.

1_Teraline_624x601
Източник: www.terraline-bg.com

Индивидуален дизайн

В процеса на полагане могат да се създадат разнообразни текстури в многообразие от нюанси и нива на блясък. Липсата на прекъсвания в покритието придава композиционно единство между вертикалните и хоризонтални повърхности, създавайки илюзия за повече площ от фактическата. Колоритните опции не са ограничени в рамките на стандартната цветова палитра, благодарение на иновативни методи за оцветяване, базирани на тинтометрия. Отделните колекции представят вдъхновяващи решения в класическа и екстравагантна тематика за реализиране на изразителни, уникални пространства. Ако местоположението изисква, в запечатващия слой на покритието се добавя кварцов пясък, който осигурява противоплъзгащ ефект.

8_Teraline_08Източник: www.terraline-bg.com

Широк адаптивен капацитет

Микроциментите са подходящи за полагане върху всякакъв вид повърхности, без необходимост от отстраняване на съществуващото покритие, независимо дали е от камък, бетон, плочки и др. Системата се полага успешно на повърхности с разнообразна форма и големина - подове, стени, стълби, рафтове, кухненски плотове, умивалници, вани, душове, камини, дори върху специални конструкции и мебели. Приложението на декоративните покрития от микроцимент продължава в екстериора за изящно оформление на барбекюта, пейки, фонтани, веранди, а също и басейни. Забележителните адхезионни свойства позволяват нанасяне върху почти всички материали, като бетон, цимент, камък, метал, стъкло, мазилка, дърво, композитни материали, керамика, теракот, гипсокартон и др. Апликирането върху отопляеми подове също не е проблем. В допълнение към всичко това, микроциментовата повърхност не затруднява последващи ремонти, тъй като върху покритието може да се инсталира друг материал, без да е необходимо неговото отстраняване.

6-Teraline_632x500-624x500
Източник: www.terraline-bg.com

Тънкослойна обработка

Едно от съществените преимущества на микроцимента е финото полагане, което се извършва на 2-3 мм върху съществуващата основа. Крайният резултат пресъздавава абсолютно реалистично монолитната структура на бетона, без да натоварва допълнително конструкцията. Реновирането на помещенията става бързо и лесно, като се съкращават времето и мръсната част при неговото изпълнение. Тънкослойната мазилка на практика не отнема от полезната площ на пространството, както повечето конвенционални облицовки и строителни материали. Комплектът включва грунд за осигуряване на отлична адхезия към всяка основа, репарационни компоненти за изравняване на повърхността при необходимост от това, цветни пигменти и продукти за финишна обработка, които осигуряват устойчивост, непропускливост и естетически завършек на системата.

2_Teraline_redesign_624x480
Източник: www.terraline-bg.com

Водоустойчив материал

Запечатването на последния слой с прозрачна хидроизолация прави покритието водоустойчиво и естетически трайно. Това превръща материала в особено подходящ при реновиране на кухни и мокри помещения, както и за архитектурни форми, изложени на външни атмосферни влияния, като фонтани и басейни. Безшевната структура на декоративната система създава допълнителна защита от напуквания и проникване на влага. Наред с непромокаемите свойства, завършващото хидроизолационно покритие осигурява висока износоустойчивост на системата.

5_Teraline_624x484
Източник: www.terraline-bg.com

Дълготрайна експлоатация

Характеристиките на циментовата прах, в комбинация с минералните пигменти, заздравители и смоли гарантират дълготрайност и безпроблемна експлоатация на системата. Микроциментът проявява забележителна якост и устойчивост на външни агресии. Износоустойчив е на постоянна експлоатация и в силно натоварени зони, независимо дали става въпрос за хоризонтални или за вертикални повърхности.

Сред многото технически показатели, трябва да се отбележи и лесната поддръжка на системата. Материалът проявава висока устойчивост на течни и твърди замърсители, но при необходимост може да се почиства със сапун и вода.


Сподели

Тагове: микроцимент | микроциментови покрития | настилки

 

Новини

01 Август 2022, 17.35
Срокът за участие се удължава до 10-ти август 2022 год.Календар на конкурсаНачало...
29 Юли 2022, 15.15
Изложбата „Дизайн по Дунав“ показва как урбанистите сближават хората в...
21 Юли 2022, 15.52
Интелигентният сензор за температура и влажност Shelly Plus H&T.     ...
Медийни партньори
VIP медиен партньор