SCHÜCO FACID – ИНОВАТИВНАТА ТЕКСТИЛНА ФАСАДА

(0 гласа, средно 0 от 5)
_1_-632480
Изискванията към функционалността на фасадите не спират да се увеличават, а от съществена важност е и архитектите, инвеститорите и клиентите да могат да задават нови творчески импулси. Schüco FACID дава възможност за различни фасадни концепции, като например да се придаде нов облик на вече съществуваща сграда или да се създаде нова сграда, която да впечатлява. Благодарение на функционалността и изключителната свобода на дизайна, текстилната фасада предлага усъвършенствана системна технология с решаващи предимства. Резултатът е убедителен - като интелигентно решение за постоянно нарастващи изисквания към сградната архитектура.

Впечатляващите дизайни позволяват бързи настройки и корекции чрез използването на системни профили, дори по време на работа. Универсалните строителни конструкции като паркинги, офисни сгради, търговски центрове, многофункционални имоти, училища и обществени сгради са предпочитани обекти за имплементиране на фасадната система Schüco FACID.

КРЕАТИВНИ ФОРМИ
 _2_-624480
_3-624480
Спортен комплекс SPORT BOX в София с FACID триизмерна текстилна фасада.

Многобройните опции за конфигуриране на FACID помагат за създаването на триизмерни фасади с впечатляващи форми и цветове и свободен избор на посока на инсталиране. Секциите могат да се оформят индивидуално за създаване на уникална фасадна структура с редуващи се вдлъбнатини и издатини. Фигурите могат да бъдат правоъгълни, квадратни, многоъгълни или обли и се произвеждат от специален плат от фибростъкло, който е негорим и отговаря на изискванията на клас на пожарозащита А2.
Първият обект в България с имплементирана FACID триизмерна текстилна фасада е сградата на спортен комплекс SPORT BOX в София.

ФАСАДИ С ОСВЕТЛЕНИЕ
 
_4-624370

Прозрачността на плата  FACID предполага възможност за креативно осветление. Светлинните ефекти в различни цветове подсилват изключителността на обвивката на сградата и позволяват на архитекта да остави своя индивидуален почерк.

ВИДИМИ ПРЕДИМСТВА

Благодарение на FACID, всеки тип сграда се радва на устойчивост във времето, защита от отблясъци и засенчване, без гледката отвътре навън да е ограничена. Входящата лъчиста енергия се намалява и нивото на комфорт в стаята се повишава. От гледна точка на разходите има значителни ползи за потребителите на сградата, поради намалената нужда от вентилация през лятото.

ИЗРАЗИТЕЛНОСТ

Независимо дали става дума за фирмено лого, реклама или изписване на корпоративни ценности, FACID платът може да бъде отпечатан индивидуално спрямо изискванията. Благодарение на лесната инсталация - без специални инструменти или машини докато самата сграда е в употреба, фасадата може да бъде преработена по всяко време.

_5-624450
 
Schüco създава своята патентована текстилна фасадна система FACID, удовлетворявайки максимално нарастващите изисквания на архитекти, инвеститори и клиенти за функционалност и дизайн. Ефективна устойчивост на атмосферни влияния, защита от отблясъци и директна слънчева светлина, осигуряването на ясна гледка навън, правят FACID перфектното решение за креативни, модерни строителни конструкции.

Повече информация относно системата Schüco FACID можете да намерите в специално създадената от Алукьонигщал дигитална платформа i.NOW, където се представят акцентите и тенденциите при продуктите на Schüco, Jansen и Warema - и това в продължение на цялата година.


Сподели

Тагове: schüco facid | алукьонигщал | текстилна фасада

 
Уебсайт на автора: www.alukoenigstahl.bg

Новини

20 Май 2022, 16.11
KARE - немската марка за обзавеждане официално откри своя първи шоурум в град...
19 Май 2022, 10.56
Най-добрите проекти в 18-тото издание на конкурса Ideal Standard Баня на годината 2021...
18 Май 2022, 14.33
Конкурсът ARCHINOVA 2022 стартира на 11 април. Крайният срок за ранна регистрация е 22...
Медийни партньори
VIP медиен партньор