Granitto – традиционна визия на гранит и уникални, съвременни форми

(1 глас, средно 1.00 от 5)

SemmelrockGranitto_Elephant_1200x628_NoText-632x344
Източник: Земелрок Щайн унд Дизайн ЕООД

Новата продуктова серия Granitto от Semmelrock е въплъщение на гранитна визия със щадящ екологичен отпечатък. Вдъхновена от стремежа за предлагане на устойчиви и екологични решения, Semmelrock разработи и предложи уникаланата гама продукти от серия Granitto на българския потребител.   
Нашата страна е с дългогодишни традиции в добива и преработката на гранит за направа на плочи и павета, като се има предвид, че гранитът е преобладаващата скала на Витоша. През 1920 г. чехи създават над Владая първата кариера за гранитни павета. В София гранитните павета се полагат от 1906 г. като основният вид (Дондуков, Цар Борис III, Джеймс Баучер, Гоце Делчев, Бъкстон) са с кубична форма с размери на страните 8/10 см. Те дават сериозен тласък на каменоделството и проучването на находищата на камък. До 70-те години на 20 век е имало 12 кариери. В полите на Витоша находищата вече не се експлоатират, поради сериозните и непоправими екологични последици. В момента има само две действащи кариери в България.

Вярвайки, че всяка иновация е добре забравена стара традиция, Semmelrock дава нов живот на гранитната визия в оформлението на ландшафтните пространства. Неповторимият рисунък и фина структура на гранитната повърхност са в основата на  на серията Granitto. С използването на  иновативната технология Umbriano®, Semmelrock придава уникална визия на всяко паве или плоча. И както природата е майстор на неповторими шедьоври, така и специалистите от Semmelrock влагат целия си опит и експертиза в разработването на гамата Granitto.

Snimka_1-Granitto_624x479
Източник: Земелрок Щайн унд Дизайн ЕООД

За Semmelrock е много важно да даде своя принос в предпазване на градската среда от прегряване. Затова като пионер в разработването на устойчиви, екологични решения, продуктите от гамата Granitto са в процес на тестване и сертифициране за SRI (индекс на отразяване на топлина). Водени от този стремеж, Semmelrock са горди да предложат решение с новата серия Granitto – плочите са светли и устойчиви, като притежават т.нар. “cooling effect”. 
       
snimka_2_Granitto_624x482
Източник: Земелрок Щайн унд Дизайн ЕООД

Стремежът на компанията е да предложи актуално звучене на цялата продуктова серия,  разработвайки т.нар. планкови формати 75х25х8 см и 50х10х8 см, в унисон с последните архитектурни тенденции. В допълнение, към гамата има и плочи с размери  50х50х8 см и 50х50х5 см. Серията Granitto съчетава технологичните предимства и здравина на паваж, но с елегантността на плочи. Тази своеобразна симбиоза се предлага за пръв път на българския пазар, именно от лидера в областта на екстериорни решения за настилки – Semmelrock. Уникалността на форматите позволява многообразие на архитектурните решения при оформлението на всяко пространство, а  големите формати могат да бъдат монтирани бързо, без компромис с качеството и функционалността.

snimka_3-Granitto_624x407
Източник: Земелрок Щайн унд Дизайн ЕООД

Със своите  изчистени линии Granitto създава усещане за лукс и класическа елегантност, придава хладен скандинавски привкус, умело съчетан с топлината и уникалността на гранитния рисунък. Серията има всички предпоставки да диктува тенденциите в ландшафтната архитектура.

Без компромис с дизайна и визията съществените технически преимущества на серията  Granitto са свързани със системата за свързане и интегрирана сигурност срещу разместване PaveLock. Тя е предпоставка за оптимална функционалност и осигурява   възможност за спорадично натоварване, надвишаващо автомобилен трафик, за продуктите с височина 8 см.

Granitto_01-280x215_190x146Grannito_02-280x213_190x145Grannito_03-279x215_190x146
Източник: Земелрок Щайн унд Дизайн ЕООД

Не е за пренебрегване лесното почистване и поддръжката на положените площи с Granitto, благодарение на вложените при производството добавки в повърхностния слой. Основно предимство на допълнителната обработка на повърхностния слой е и повишената мразоустойчивост при третиране с противообледеняващи соли за бетонови настилки.

snimka_4_Granitto_624x419Източник: Земелрок Щайн унд Дизайн ЕООД

В случай, че Ви предстои нов проект или  реновиране на двора и градината, може нагледно да видите усвоени площи с плочи Granitto в мострена градина на компанията. Ако си запазите час за консултация със специалист може да получите професионален отговор.  Ако сами искате да визуализирате Вашето външно пространство, може да изтеглите приложението Garden Visions, разработено специално за настилки Semmelrock. Апликацията позволява да избeрете подходящата настилка и да визуализирате пространството около дома Ви с нея. Прочетете повече тук.

Сподели

Тагове: semmelrock | винербергер | гранит | серия granitto

 
Уебсайт на автора: www.wienerberger.bg

Новини

01 Декември 2022, 17.55
Камарата на архитектите в България (КАБ) настоява МРРБ да промени в кратки...
01 Декември 2022, 16.44
Заповядайте на 13 декември 2022 год. от 14:00 часа в Аула Максима на УАСГ София....
24 Ноември 2022, 16.15
Г-жа Татяна Карабоикова,  г-жа Джузепина Дзара - посланик на Италия в...
Медийни партньори
VIP медиен партньор