Голямоформатната керемида Tondach Continental 9 вече е на българския пазар

(0 гласа, средно 0 от 5)
BG_MKT_PHO_Wienerberger_digital_hero_1920x510_1-632283
Подходящият избор на покривно покритие определя цялостната визия и завършен вид на една сграда. Покривът трябва да осигурява и защита от атмосферните влияния. По този повод Tondach предлага за българския пазар нов модел керемиди Tondach Continental 9. Новият продукт е с подобрен дизайн и повишени технически характеристики.

Предимства на Керемиди Tondach Continental 9

BG_MKT_PHO_TON_Continental9_H-cassette_horizontal-624477

Нова производствена технология


По време на производството глината преминава през много фина глиноподготовка, с цел да бъдат осигурени естетическите качества на керемидата, както и високи технически показатели. Прилага се най-новата технология на изпичане чрез т.н. H-образни касети, при което се избягват т.нар. „контактни точки“ по повърхността им с другите керемиди при изпичането им. Резултатът е перфектна равнинност на керемидите, както и красив външен вид.

BG_MKT_PHO_Continetal9_5-624484

Енгобирана повърхност в цвят антрацит

Керемидите Tondach Continental 9 са с енгобирана повърхност. Енгобите представляват разтвор от метални оксиди и фино смляна глина. Полученият разтвор се нанася чрез разпръскване върху вече изсушената керемида. По този начин се осигурява равномерното разпределение на енгобата върху керемидата. След изпичането енгобата се свързва неразривно с основата на керемидата като се осигурява естетически издържан продукт с дълготрайно и надеждно покритие. Керемидите Tondach Continental 9 в момента се предлагат в модерния цвят антрацит.

ZOX_0349-624477

Подобрени технически характеристики

При Tondach Continental 9 е оптимизирано теглото на керемидите - натоварването на квадратен метър е само 32,4 кг/м2 . По този начин се намалява натоварването върху покривната конструкция, а от там и върху конструкцията на сградата. Чрез по-високата температура на изпичане на керемидите Tondach Continental 9 са повишени якостните характеристики, както и тяхната водонепропускливост. Те са с нов по-голям формат и размери 30х50см. За да се покрие един квадратен метър покрив са необходими само 9 броя керемиди.
Tondah_Sigurnost_i_za6tita-624348

Сигурност и защита

Сред основните задачи за Винербергер са осигуряване на дълъг експлоатационен период на целия покрив и безопасна среда за обитателите. Във връзка с промените в климата Винербергер предлага гама от керамични и некерамични аксесоари, които допълват покривната система и служат за осигуряването на дълъг живот на покрива и безопасност при силни бури, снеговалежи и обилни дъждове. Крепежните елементи като скобите за закрепване на керемидите не позволяват разместването или повдигането им при силни ветрове. Новият дизайн на керемидите Tondach Continental 9е съобраен с климатичните промени.

Чрез профилирания вертикален фалц се осигурява по-добро закрепване на ветрозадържащите скоби, по този начин се понижава рискът за настъпване на щети по покрива при силни бури. Освен скобите за фиксиране на керемидите срещу вятър Винербергер предлага за новия си продукт и снегозадържащи скоби, които служат за предотвратяване на лавинообразното свличане на големи маси сняг, застрашаващо здравето и живота на минувачите покрай сградата. Правилното снегозадържането е особено важно в зоните с по-интензивни снеговалежи, при които може да се използват и цели системи със снегозадържащи решетки. Повече по темата снегозадържане можете да прочетете тук.


BG_MKT_PHO_Roof_ventilation-624469-352296Добра вентилация за дълъг живот на покрива

За да се постигне отличен комфорт в таванските помещения и дълъг експлоатационен период на покрива е необходимо да се осигури достатъчно добра вентилация на покривната конструкция.

Поради това в допълнение към полагането на двойна летвена скара с контралетви, оразмерени с подходяща височина за осигуряването на добра циркулация на въздуха, заедно с вентилационни ленти, подпокривно пародифузно фолио и др., Винербергер препоръчва и полагането на вентилационни керемиди, част от системата Tondach Continental 9, с които ще се гарантира безпроблемна експлоатация на Вашия покрив за години напред.


BG_MKT_PHO_Roof_windows-stars-624483

Комбинирайте с покривни прозорци Tondach

Ако решите да обособите свое кътче в подпокривното пространство, може да се доверите на покривните прозорци Tondach, които със своето разнообразие от модели и размери са перфектното решение. С няколко по-малки прозореца или един-два по-големи може да превърнете иначе мрачните помещения под покрива в уютни пространства за живеене. Външните и вътрешните щори пък ще ви предпазят от горещините през знойните летни месеци. А кой модел прозорец да изберете е лесно със съветите тук.

Повече информация за новите керемиди Tondach Континентал 9 може да получите от вдъхновяващото видео: https://youtu.be/DhAD68a_aOQ


Сподели

Тагове: wienerberger | керемиди tondach continental 9

 
Уебсайт на автора: www.wienerberger.bg

Новини

01 Август 2022, 17.35
Срокът за участие се удължава до 10-ти август 2022 год.Календар на конкурсаНачало...
29 Юли 2022, 15.15
Изложбата „Дизайн по Дунав“ показва как урбанистите сближават хората в...
21 Юли 2022, 15.52
Интелигентният сензор за температура и влажност Shelly Plus H&T.     ...
Медийни партньори
VIP медиен партньор