Как настилката около басейна ни гарантира сигурност и комфорт?

(0 гласа, средно 0 от 5)

BG_MKT_PHO_CPS_PAV_SEM_Pastella_plochi_svetlo_siv_basejn1-632x467
Източник: www.wienerberger.bg, © Semmelrock Stein und Design EOOD/Земелрок Щайн унд Дизайн ЕООД/

Да притежаваш басейн в двора е голямо удоволствие, но това е свързано с редица решения и избор, които да ни гарантират безпроблемна експлоатация и дълготрайна наслада.

Като начало трябва да преценим какъв басейн искаме - със скимери или преливник, какви да бъдат неговия обем, размери, форма и облицовка. При оформянето на пространството около самия басейн на помощ идват системните решения, предлагани от Semmelrock. Те са разработени на база дългогодишен опит, проучвания и тестове. Системите за зони около басейни гарантират дълготрайна и безпроблемна експлоатация, красив естетически вид и възможност за избор на различни стилове за оформление.

Едно от най-важните изисквания при избора на плочи и бордове за оформяне на ръба на басейна е премахване на опасността от подхлъзване. Доста често препаратите за пречистване на водата в басейна могат да причинят по-лесно подхлъзване. Плочите и бордовете, разработени от Semmelrock, специално за зони около басейни, осигуряват максимална сигурност срещу подхлъзване, дори и на боси крака. Същевременно, повърхностите са приятни на допир, с фина структура, като не задържат различни замърсявания.

02b645c1fd6637711616e8126d49c4d8-624481
Източник: www.wienerberger.bg, © Semmelrock Stein und Design EOOD/Земелрок Щайн унд Дизайн ЕООД/

Друг основен показател е устойчивостта на плочите на хлор съдържащи препарати, с които се регулира PH на водата и се осъществява нейната дезинфекция. Плочите и бордовете на Semmelrock са с гарантирана резистентност към всички химикали, които се използват за третиране на водата.
Пигментите, използвани за оцветяване на бетонните или порцеланови плочи и допълващи елементи, са най-висок клас с максимална UV устойчивост, за да могат да издържат на силните слънчеви лъчи.

Дизайнът и елегантността също са водещи при продуктовата гама за басейни и други водни атракциони на Semmelrock. Решенията отговарят на последните тенденции в екстериорния дизайн – модерен, средиземноморски стил или класически. Богата цветова палитра, разнообразни повърхности и формати, възможността да получите професионален съвет в мострената ни градина или  специално разработен за вашите нужди проект, ви гарантира безпогрешен избор на решение за зоната около басейна.

Помислено е за всеки детайл.Тези, които не желаят да има ясна граница между плочите край басейна и тревните площи, могат да изберат кантиращите профили Steinfix. Te осигуряват сигурна връзка между плочите и тревата, подобно на бордюр. Остават скрити, но дават възможност за гъвкаво и бързо оформление на цялото пространство.

BG_MKT_PHO_COM_Airpave_Panama_beige-31-624x281
Източник: www.wienerberger.bg, © Semmelrock Stein und Design EOOD/Земелрок Щайн унд Дизайн ЕООД/

Порцеланови плочи AirPave®
Високо качество, устойчивост и здравина

AirPave® е серия порцеланови плочи, която се предлага за зоните около басейни. Изключително високо качество, устойчивост, здравина. Плочите от тази гама дават  възможност за полагане на регулируеми крачета, предлагат разнообразие при финиш, цветова гама и размери, подходящи за всеки изискан стил. Кадифени на допир, но напълно антихлъзгави, тази серия отговаря на всички високи изисквания и на най-взискателните клиенти.

Плочите AirPave® са калибровани, поради което са подходящи и за лепене върху изградена основа от бетон. С тях може да се облекат стъпала или да се направят различни преходи при терасиран терен.  
Плочите Airpave® се предлагат в разнообразни размери и повърхности и се комбинират и с други продукти на Semmelrock.
Има възможности за комбинации с други продукти, като Bradstone Lias, Lusso Tivoli, Lusso Vulcano.


BG_MKT_PHO_CPS_PAV_SEM_Lusso_Tivoli_kremavo_byal_02-1-624x447
Източник: www.wienerberger.bg, © Semmelrock Stein und Design EOOD/Земелрок Щайн унд Дизайн ЕООД/

Порцелановите плочи от серията AirPave® се изпичат над 1000 градуса, което гарантира ниска порьозност на изделието, а това гарантира здравина и висока плътност. Порцелановите плочи са изключително подходящи за зоните около басейна, тъй като са водоплътни и осигуряват по-добра хидроизолация. Плочите няма да променят цвета си, въпреки активното въздействие на външните условия върху тях, както и на агресивните субстанции, които се използват за дезинфекция на водата.

Плочите от серията AirPave® са с оптимална височина от 2 см и разнообразни по размери, което ги прави подходящи за всякакви пространства. Оставате защитени, тъй като повърхността на порцелана осигурява добро сцепление на боси крака.

Монтаж на плочите AirPave®
Всички продукти от гамата Airpave® са с микрофаска от 1мм, което придава допълнителна елегантност на линиите. Плочите от серията Airpave® са калибровани, а прецизността на размерите дава възможност да се монтират по най-различни начини, според индивидуалните нужди на всеки конкретен клиент. Могат да се лепят върху бетонова основа и дренажна подложка с помощта на флекс лепило, могат да се монтират на сух монтаж, както и върху регулируеми подпори (крачета). Подходящи са за полагане и върху широка тревна фуга.

BG_MKT_PHO_REF_LAN_SEM_Bradstone_Travero_bord_za_basejn_bejov_melanj_family_5-624x468
Източник: www.wienerberger.bg, © Semmelrock Stein und Design EOOD/Земелрок Щайн унд Дизайн ЕООД/

Продуктова серия BRADSTONE

Серията BRADSTONE е продуктова гама, специално разработена за почитателите на средиземноморския стил. Плочите са с визия на естествен камък, с разнообразни размери, формати, кантове за басейни и структура на повърхността. Различните форми дават възможност за изграждане на ръбовете около басейн и с геометрия, различна от класическата.

Серията BRADSTONE е с височина около 4 см, цветовете са в топлата и светла гама на естествен камък като травертин, пясъчник, варовик. Тя придава ненатрапчива елегантност, като същевременно продуктите са устойчиви на химически и атмосферни влияния. Едно от предимствата е възможността да се комбинират продукти от една серия за бордове на басейн и цялото пространство около него.

Бордове за басейни

Бордовете за басейн, освен чисто естетически, изпълняват и няколко практични функции. Те разграничават визуално зоната на самия басейн от околното пространство, за да се предотвратят неволни инциденти. Бордовете рамкират зоната на преливника и го предпазват от навлизане на външни замърсявания. Освен това, те ограничават разплискването на вода и служат като удобно място за сядане с меките си и заоблени форми.

BG_MKT_PHO_CPS_PAV_SEM_Lusso_Tivoli_kremavo_byal-11-624x421
Източник: www.wienerberger.bg, © Semmelrock Stein und Design EOOD/Земелрок Щайн унд Дизайн ЕООД/

Почистващи препарати за зоните около басейна

Върху външния вид на настилката около басейна оказват въздействие различни фактори като: агресивни атмосферни условия, начин на експлоатация и честота на нейната поддръжка.  Също така повърхностите са подложени и на различни замърсявания. Някои от тях, ако не бъдат отстранени своевременно, могат да компрометират добрият външен вид на настилката. Екипът на Semmelrock, в сътрудничество със своя партньор, известния експерт по почистване Finalit, обобщи най-често срещаните петна и препоръки за тяхното отстраняване в “Ръководство за почистване и грижа”.Сподели

Тагове: басейни | земелрок | порцеланови плочи airpave®

 
Уебсайт на автора: www.wienerberger.bg

Новини

22 Май 2023, 10.25
Посетители на Българския павилион.     Източник: www.kab.bgБългарският...
18 Май 2023, 14.01
На 18 май стартира десетото юбилейно издание на ARCHINOVA ARCHITECTURE AWARDS 2023 под мотото...
04 Май 2023, 10.37
Рекорден брой делегати участваха в 22-то Общо събрание на Камарата на...
Медийни партньори
VIP медиен партньор