Новата бутикова жилищна сграда “Alta Vita Residence”, изпълнена с немската PVC система с най-висок клас Schüco LivIng 82

(2 гласа, средно 5.00 от 5)
_1_854x570_632x429
Бутиковата сграда “Alta Vita Residence”, създадена за хора с високи изисквания към средата, в която живеят, е разположена в една от най-комуникативните части на кв. „Кръстова Вада“ в София.

Проектът е разработен с изключително високи стандарти за качество, функционалност и визия. Сградата е разделена на 3 секции, следващи денивелацията на терена. Особено внимание е обърнато върху максималното озеленяване на площите около сградата. Паркирането е решено почти изцяло подземно, като е разделено на два подземни гаража, с което се спомага за намаляването на интензитета на движение.

_2_PR_624x477

Фасадите ще бъдат изградени с висококачествени вентилируеми системи и мазилки. Общите части на сградата са проектирани с мисълта за удобство, а материалите, предвидени за тях са висококачествени и с грижа за околната среда.

Жилищната сграда  „Alta Vita Residence“ е проектирана с  84 на брой апартаменти и две търговски помещения на партерен етаж в сграда “В”. Специално внимание е обърнато върху изложенията на апартаментите, както и панорамите. При остъкляването на сградата са взети предвид естественото осветяване на отделните помещения, пропорциите на фасадите и възможността за функционално обзавеждане на апартаментите.

_3_624x422

За жилищния си проект инвеститорът Витоша Инвест 2000 ООД се доверява на световния лидер на пазара на алуминиеви и пластмасови профилни системи Schüco. За обекта е избрана висококачествената PVC система Schüco LivIng 82 MD Top Alu (с алуминиева капачка) - в унисон с актуалните тенденции от Западна Европа. Schüco LivIng 82 е напълно завършена, тествана и окомплектована система, която включва пълния набор от системни артикули, необходими за сглобяването на един елемент – профили, аксесоари и обков.

Външните алуминиеви капачки са атрактивен елемент за оформяне визията на пластмасовите прозорци. Системата Schüco TopAlu комбинира предимствата на пластмасата по отношение на топлоизолираност, плътност и поддръжка с уникалния дизайн на лекия метал. Сдържаната елегантност на алуминия го прави идеален материал за модерната архитектура. Едновременно с това Schüco TopAlu предлага и икономически предимства: оптимизиране на фасади на смесени жилищни и офисни сгради. Цветовата програма обхваща всички нюанси на RAL- и елоксирани цветове, с възможност за реализиране на метални и декориращи ефекти.

_4_624x549

Schüco LivIng 82 MD е 7-камерна PVC система за прозорци с отлични топлоизолационни стойности и тесни видими ширини на профила от 120 мм. Системата е тествана по стандарта DIN EN 12400 за устойчивост на често отваряне и затваряне и постига клас 2, който гарантира запазване на качеството на прозорците до 10 години без нужда от поддръжка на обкова. Коефициентът на топлопреминаване Uf = 0.96 W/m²K. С прозорците Schüco LivIng дразнещият шум остава навън. Прозоречната PVC система и иновативната EPDM уплътнителна технология, комбинирани с шумоизолиран стъклопакет, се грижат за отличната шумоизолация до 47 dB.

С избора на високия клас PVC система инвеститорът Витоша Инвест 2000 ООД ясно заявява намеренията си да диктува тенденциите на енергоспестяващото строителство в София.


Сподели

Тагове: schüco living 82 | schüco topalu | профилни системи schüco

 
Уебсайт на автора: www.alukoenigstahl.bg

Новини

21 Март 2023, 09.23
Измененията в климата вече не са абстрактно понятие, а негативните последици...
17 Март 2023, 16.58
Рециклирането на строителни материали, приложението им, иновативни проекти,...
17 Март 2023, 15.33
Организатор и домакин на събитието е катедра „Строителство на сгради и...
Медийни партньори
VIP медиен партньор