Капитал Форт - технически паспорт

(1 глас, средно 5.00 от 5)
IMG_5250_sn_Kap.Fort_Tehn.pasport

Офисна и търговска сграда „Капитал Форт”
Категория на обекта: II категория по чл.137 от ЗУТ
Застроена площ (ЗП):  7 155 м2
Разгъната застроена площ (РЗП): 80 088 м2
РЗП надземно: 51 375 м2
Застроен обем: 320 000 куб.м.
Площ УПИ: 14 680 м2
Височина на най-висока точка на сградата – 126м
Етажи над земята: 28
Височина на най-висока точка на сградата – 126м
Етажи под земята: 2
Паркоместа: 700
Функция: офиси, търговски площи, заведения за хранене, паркинги
Сертификати: Сградата е в процес на сертифициране по BREEAM стандарта за устойчиво строителство. 
Инвеститор: „Форт Нокс”ООД

Пропърти и фасилити мениджмънт: "Капитал Форт"
„Капитал Форт“ изцяло отговаря за менажирането на сградата, голяма част от екипа, работил в обекта, остава като техническа поддръжка, което е предпоставка за безпроблемно стопанисване и грижа.
От друга страна заведенията за хранене, кафенета в сградата също са наети от външни фирми, но стандартът се определя и контролира от "Капитал Форт". Изискванията идват от „Капитал Форт“ като се следи за това всички клиенти и гости да бъдат обслужени на ниво, всеки път, изискванията са същите по отношение на поддържането на обектите, униформи, рекламни материали и т.н. Нещата са идентични и по отношение на фитнес залата, която е вече изцяло оборудвана, с прекрасна гледка и огромен интерес от страна на наематели и техните служители, които ще имат привилегията ексклузивно да ползват тези помещения чрез специални карти или бонуси от своите работодатели.

Главен проектант  част архитектура „А и А Архитекти „ ООД
Архитектурният проект е дело на А&А Архитекти, разработен на базата на  концептуален проект с участието на Аткинс Дизайн Студио- Англия.
А и А Архитекти ООД е иновативно архитектурно бюро с широк спектър на интереси в областта на архитектурното и урбанистично проектиране.
В своята работа се стремят да създават силна връзка между теорията и практиката, изразяваща се в търсенето на оптималния баланс между естетически, функционални, икономически и екологични характеристики на всеки проектиран от бюрото обект.
Философията на проектите е повишената загриженост за опазването на околната среда и стремежа към постигане на устойчиво и балансирано развитие.
Интериорен проект „А и А Архитекти” ООД

Конструктивен проект: Структо ООД
Официален представител за България на софтуера, използван при конструктивния проект на Капитал Форт е фирма ИРМ ЕООД.
Allplan Engineering е висококачествено BIM решение, което подпомага цялостния процес на конструктивно проектиране. Основното предимство на Allplan Engineering е работата чрез триизмерен модел на цялата конструкция на сградата, включително армировката, което свежда грешките при проектирането до минимум. Класическия двуизмерен метод или хибриден (комбинация от двата) също са възможни. Заедно с програмите Frilo Statik или Scia Engineer, Allplan Engineering предлага интегрирано решение, включващо CAD и конструктивен анализ от един източник.
Строителен надзор: Инвестиционно консултантска компания ООД
Груб строеж: „ Ибера Инвест”

Фасади: 
Новата фасадна система Е 99 е  разработена от ЕТЕМ
 За изграждане на фасадата на Капитал Форт са използвани няколко фасадни решения в зависимост от типа на сградата и архитектурната визия на отделните части на проекта: висока сграда, ‘’подиум’’, ниска сграда. Новата фасадна система Е 99, бе съчетана успешно със съществуващи в портфолиото на ЕТЕМ продукти: фасадна система Е 85, система за дограми Е 24, вентилируеми фасадни системи.
Капитал Форт се нарежда сред най-мащабните референтни проекти на ЕТЕМ. Предизвикателство за компанията бе разработването специално за обекта на модулната фасадна система Е99. Освен уникалната фасада ЕТЕМ е доставчик на редица системи като вентилируеми фасади, слънцезащита Е66, ENF алуминиева ламарина и много дтуги.

Изпълнител на фасадна система  е ТАЛ Инженеринг ООД
Работата с новата елементна фасадна система Е 99, разработена специално за обекта „Капитал Форт” е поета без притеснения от екипа на Тал Инженеринг. При избраният начин на изграждане като елементна фасада се работи със специализиран вертикален транспорт (без външно скеле) и това изисква по-голяма прецизност на монтажа. Елементите за няколко етажа се издигат със специализиран вертикален транспорт, изваждат се от по-долните етажи и се монтират. 
Презицното изпълнение на фасадата на „Капитал Форт” потвърждава, че новата фасадна система е разработена успешно и  доказва възможностите на изпълнителя да поема нови предизвикателства.
Стъкла: Последен модел стъкла с енергиен контрол Guardian
Напрегнати конструкции: Feryssinet - Франция
Хидроизолации: BauderKARAT
Климатизация и вентилация: VRF – Toshiba   
Изпълни се последно поколение климатична инсталация с децентрализирана вентилация. 
Окачени тавани : Lindner, Armstrong, Fielitz
Покривни панели подиум: RUUKКI
Двойни подове: Lindner
Асансьори: Schindler
Осветление: общи части- изцяло LED: 
Осветление офиси: ЕЛУКС
 
Сподели

Тагове: капитал форт | технически паспорт

 

Новини

22 Май 2023, 10.25
Посетители на Българския павилион.     Източник: www.kab.bgБългарският...
18 Май 2023, 14.01
На 18 май стартира десетото юбилейно издание на ARCHINOVA ARCHITECTURE AWARDS 2023 под мотото...
04 Май 2023, 10.37
Рекорден брой делегати участваха в 22-то Общо събрание на Камарата на...
Медийни партньори
VIP медиен партньор