Виена обяви Международен конкурс за зелени проекти

(0 гласа, средно 0 от 5)
Snimka3_Patricia_Bagienski_processed-632425
Снимка: Patricia Bagienski

Виена е първият град в света, който подкрепя международни и национални проекти, които имат потенциал да разрешат глобалната климатична криза. Търсят се проекти, които предлагат иновативни решения, като акцентът е върху ситуацията в мегаполисите.

Виенската бизнес агенция отваря програма за финансиране на местни и чуждестранни компании, които искат да стартират бизнес в австрийската столица, съобщи Ойроком-ПР София, част от мрежата за международни връзки на Община Виена.

Програмата "Vienna Calling: Zero Emission Cities" е насочена към фирми, които работят в областта на опазването на околната среда, климата и намаляването на емисиите на въглероден диоксид или други парникови газове и адаптирането към изменението на климата.

Целта на проекта е да подобри капацитета на местните власти да планират креативни и иновативни решения за градско развитие и да ги изпълнят, за да смекчат въздействието върху климата и се адаптират към климатичните промени. Заедно с местни и чуждестранни компании Виена иска да реализира проекти, които ще могат да се прилагат не само в австрийската столица, но и в мегаполисите по целия свят.

Виенската бизнес агенция предлага възможност за обмен и сътрудничество с Община Виена или различни местни институции.
Отделните проекти могат да получат финансиране до 500 000 евро, а крайният срок за кандидатстване е 25 юли 2022 г. Компании или стартиращи фирми от чужбина, които се преместват във Виена за реализация на одобрения проект, получават допълнително 5000 евро.

Подаването на документи за участие в конкурса става онлайн на сайта на Виенската бизнес агенция: https://cockpit.wirtschaftsagentur.at/Cockpit/Cockpit.aspxСподели

Тагове: виена | зелени проекти | климат | опазване на околната среда

 

Новини

20 Май 2022, 16.11
KARE - немската марка за обзавеждане официално откри своя първи шоурум в град...
19 Май 2022, 10.56
Най-добрите проекти в 18-тото издание на конкурса Ideal Standard Баня на годината 2021...
18 Май 2022, 14.33
Конкурсът ARCHINOVA 2022 стартира на 11 април. Крайният срок за ранна регистрация е 22...
Медийни партньори
VIP медиен партньор