Баумит СтарТоп - мазилка с мултифункционален Драйпор ефект

Баумит СтарТоп използва принципа хидрофилен / хидрофобен за намаляване на повърхностното замърсяване.
29.05.2018
2926
Технологии

Star-mask_index


 


Хидрофобиращ перлен ефект


Хидрофилна коралова структура


Бързосъхнеща повърхностБаумит СтарТоп представлява ново поколение силиконова мазилка.
Баумит СтарТоп е разработена с нов пълнител. Благодарение на този пълнител Баумит СтарТоп притежава много голяма специфична повърхност със силно разклонена и нагъната структура и пори, които много напомнят на структурата на корала. Структурата и порите подпомагат бързото и повсеместно разпределение на попадналата върху повърхността влага. Същевременно много фината микроструктура на мазилката се грижи за бързото съхнене на мазилката.

StarTop0017-gne_02
Погледната отблизо с микроскоп, повърхността на мазилката СтарТоп показва защо водата се разпределя върху тънък слой от нея и след това се изпарява бързо.

Koralle_03
Повърхността на мазилката СтарТоп много прилича на кораловата структура.

Ефект хидрофилен / хидрофобен
Баумит СтарТоп използва принципа хидрофилен / хидрофобен за намаляване на повърхностното замърсяване. Хидрофобният характер на първокласната силиконова мазилка допринася за много доброто водоотблъскване и оттичане на водата. Хидрофилната коралова структура спомага за разстилането на влагата по повърхността при мъгла или роса и по-късно се грижи за по-бързото ѝ изсъхване.

Комбинацията от тези три функции: перлен ефект при дъжд, поемане на влагата при наличие на роса или мъгла и бързото изсъхване на повърхността се грижи за това, фасадата да бъде отлично защитена от замърсяване.

Лесно полагане
Още едно от предимствата на тази мазилка е лесното полагане. СтарТоп се нанася много по-бързо и лесно, а крайната визия се отличава с равномерна и красива структура. Пластичните свойства на Баумит СтарТоп позволяват тази мазилка да се нанася с много по-малко усилие.

Много ниска склонност към замърсяване на повърхността
Ниската склонност към замърсяване е обусловена от бързото съхнене на мазилката. Благодарение на него върху фасадата не се развива естествената хранителна среда за плесента и гъбичките.  Фасадата остава чиста и красива.
 

#баумит българия   #баумит стартоп
Баумит България ЕООД