Бутиков офис за бутиков вкус

Офис ПЕ е един от последните впечатляващи завършени проекти на студио En-Tre и носител на първа награда в конкурса на Дибла за 2023г.
08.07.2024
Вяра Петкова
1217
Интериор
Източник: www.entrestudio.eu


Обект: Офис ПЕ
Интериорен дизайн: En-Tre Studio
Интериорни дизайнери:
арх. Александра Хаджиева, арх. Мила Златанова, арх. Теодора Рофетова

Фотограф: Studio Blenda

Балансът между работната среда и личното усещане за успех е трудно постижим, особено когато човек е неудовлетворен от мястото на което работи. Причините за това винаги са много и са съвкупност от междучовешки отношения и работна обстановка. Интериорният дизайнер трудно може да повлияе на това как хората в едно пространство комуникират, но със сигурност може да ги накара да се чувстват добре физически, когато значително подобри интериора в нея.

© Studio Blenda

Офис ПЕ, един от последните впечатляващи завършени проекти на студио En-Tre и носител на първа награда в конкурса на Дибла за 2023г., представлява съвкупност от минималистични елементи, органични форми и луксозни акценти, които подредени по правилия начин, създават изискана и балансирана работна атмосфера - символ на стабилността и успеха на фирмата, за която този офис е създаден.


 
© Studio Blenda

Офисът представлява реконструкция на пространство, използвано в миналото като кафе-ресторант, което е и голямото предизвикателство за студиото, имайки предвид напълно различните функции и зониране. От една страна, на площ от 150 кв.м. трябва да се направи достатъчно място за четирите самостоятелни кабинета, заседателна зала и сервизни помещения, а от друга трябва да бъдат преразгледани всички съществуващи инсталации, пре-проектирани и изградени наново, така че да обслужват новите пространства. След задълбочени изследване на конструктивните елементи на сградата и замяната на едни преградни стени с други, в някои случаи изградени изцяло от мебелни елементи, този офис придобива напълно нова форма и облик и по нищо не отстъпва на работните пространства, намиращи се във вече предназначени за целта офис сгради.


 

© Studio Blenda

След тоталната промяна на интериорното разпределение, се образува дълъг и тесен коридор, който свързва част от помещенията и който, благодарение на таланта и опита на студио En-Tre, е превърнат в един изискан вход към сърцевината на сградата. Тук големи стъклени прегради и модернистични ламперии разширяват визуално прехода и от дефекта е създаден впечатляваш ефект. На края на коридора, ни посреща авангардна рецепция с органична форма, която е основен акцент в приемната зона, и която е изработена по специално задание на студиото, така че да се превърне в отличителен белег за имиджа на компанията.


 
Рецепция - custom продукт по дизайн на Ен-Тре Студио.     © Studio Blenda

Всички останали основни елементи в интериора са изключително изчистени и грижливо подбрани цветово, така че да създадат едновременно луксозна и официална среда за посетителите. Прави,  черни линии чертаят вътрешните стъклени, интериорни прегради маркират осветлението по тавана и конкретизират формата на фасадата, която е изцяло обновена на партерния етаж, така че да кореспондира със стила на новото офис пространство.  Широкоформатен гранитогрес, в естествени нюанси, покрива пода навсякъде, като по този начин свързва отделните помещения, а стените са съвкупност от модернистични решения от камък и дърво и напълно изчистени настилки в светли тонове, чиято комбинация „раздвижва“ интериора и обогатява пространството.

 
© Studio Blenda

Черешката на тортата тук е вътрешния двор, на който малко офиси в центъра на столицата могат да се радват. Създаден е един истински оазис, който е естествено стилово продължение на офисната част и който благоприятства плавния преход между интериор и екстериор, благодарение на зимната градина, създадена в него.

Проектът спечели Първо място в конкурса за интериорен дизайн Дибла 2023.


арх. Мила Златанова, арх. Александра Хаджиева, арх. Теодора Рофетова      Източник: www.entrestudio.eu


За  En-Tre Studio
"В работата си се стремим да изграждаме здрава връзка с нашите клиенти, тъй като дълбоко вярваме, че пълноценната жилищна среда е симбиоза от усещането за дом на обитателите и чисто архитектурното дизайнерско измерение на функционалност и естетика." - споделят от студиото.

Офис ПЕ не е просто един нов интериор в сърцето на София. Той е част от новото, модернистично мислене, зараждащо се през последните години в нашето общество. От една страна фирмите разбират, че нуждата от подходяща работна среда се превръща в предпоставка за успех и доверие в клиентите. От друга -  интериорните дизайнери развиват все по-умело владеенето на най-новите тенденции в света на дизайна, като по този начин ни правят неразривна част от световните течения в тази сфера.
 

 

© Studio Blenda

Подизпълнители и доставчици:


Мебели по поръчка - SWD Furniture
Основната дейност на SWD Furniture е производство на мебели - от проектиране, до доставка и монтаж, включително и ръчна изработка на мебели. Мебели от масив - маси, холни маси и шкафове са само част от уникалното производство на SWD. Фирма SWD даде своя принос  в реализацията на Офис ПЕ чрез изработката на всички мебели по поръчка. За повече информация относно дейността и реализираните обекти на фирмата посетете www.swdfurniture.com

Паркет - Alpina Parquet
Alpina Parquet е добре позната търговска марка в индустрията за подови настилки, специализирана в производството на висококачествени продукти за паркет. Те са известни с изящна изработка, внимание към детайла и използването на първокласни материали за създаване на издръжливи и красиви подови настилки. Alpina Parquet предлага широка гама от стилове, цветове и покрития, които да отговарят на различни дизайнерски предпочитания и интериорна естетика.
Ако се интересувате да научите повече за продуктите на Alpina Parquet, препоръчваме да посетите официалния им уебсайт или да се свържете с отдела за поддръжка на клиенти за подробна информация. Избраната, в конкретния проект настилка, е трислоен паркет от дъб, тониран в декор TABACCO от колекцията BELLE EPOQUE.
 

#интериорен дизайн   #преустройство   #Офис ПЕ
Автор: Вяра Петкова
ДАРМА ИНВЕСТ ЕООД