Визуализацията - тайната на успешната комуникация между хората в XXI век

Специалистите от широкоформатна печатница REBRAND добре знаят, че картинните изображения доминират във всички сфери на комуникацията.
20.06.2024
1471
Технологии


От Rebrand са открили тайната на успешната комуникация между хората в XXI век и тя е визуализацията. Като широкоформатна печатница те добре знаят, че напоследък картинните изображения доминират във всички сфери на комуникацията. Новият начин за предаване на въздействащи послания е насочен към желанието за иновативност и персонализация. Затова и различните индустрии променят пътя си на комуникация и използват средствата на широкоформатния печат, за да създават запомнящи се послания.

Освен за реклама, широкоформатният печат служи за други цели и намира приложение във всякакви сфери. Ето как той променя и подходите в архитектурата:

 

Широкоформатният печат в интериорния дизайн и архитектурата
Време е и за модернизация в начина, по който архитектурните пространствата са замисляни и декорирани. Широкоформатният печат е утвърден като новаторско средство в интериорния дизайн и служи за трансформацията на всякакви пространства от големи жилища до офиси. Начините, с които широкоформатният печат подобрява декора, се интегрират успешно в практиката и повишават стойността на услугите, които интериорният дизайн предлага.

 

Предлага персонализирани дизайни
Широкоформатният печат улеснява създаването на индивидуални дизайни, предвидени за конкретни интериорни пространства. Чрез отпечатване на персонални изображения, графики или шарки се създава както красива обстановка, така и идентичност на помещението. Подобен декор би могъл да превърне дома ви в още по-лично място за вас или да изрази бранд идентичността ви чрез интериора в офиса ви.

 

Какво можете да персонализирате в едно помещение с помощта на широкоформатния печат? Въпросът по-скоро би следвало да бъде: „Какво НЕ можете“, защото потребността в декорацията се разширява до толкова, че вече е напълно възможно да се използва широкоформатен печат за всичко в интериора.

 

Възможно е отпечатване върху всякакви повърхности, така че, за да се реализира идеалният вид на дадено помещение, ви трябва просто креативна идея, която широкоформатният печат може да осъществи.

 

Отличен за временен декор на помещения
Подходящ освен за обзавеждане на дома или работното място, широкоформатният печат може да предложи чудесни временни решения за декорация. Услугата е много подходяща при изработване на временни декори за специален повод. Често те са лесно преносими, имат запомнящ се вид и са с възможност за персонализация спрямо характера и нуждите на събитието.

 

Оригинални идеи за продукти за интериора от широкоформатен печат

Всеки от нас търси възможно най-добрите решения за персонализация на елементи от интериора. Rebrand споделят, че избора на подходящия продукт трябва да бъде предшестван от оригинална идея или концепция, на която те да вдъхнат живот. Ето и техните предложения за подходящо позициониране, както и най-успешните им продукти за интериорна употреба:

Декорация на прозорци с широкоформатно отпечатване

Декорация на прозорци с фолио
Фолиото е много подходящ начин за цялостната декорация на стъкла на прозорци или витрини. Без да променя естествената светлина в стаята, то преобразява изгледа към помещението отвън. При избиране на фолио, което допълва цветовата гама в стаята, то може да добави завършен вид на интериора. Вариант е и използването на контрастни или ярки цветове за създаване на акцент в дизайна.


 

Декорация на прозорци със стикери
Поставянето на стикери върху прозорци, витрини или огледала се използва в дизайна основно за придаване на тематично настроение. В това си приложение продуктът е много успешен, стига да определите до каква тематика искате да се доближите. Например, стикери с природни мотиви могат да добавят усещане за спокойствие и хармония, докато стикери с градски пейзажи могат да придадат модерно и енергично усещане.


Декорация на стени с широкоформатно отпечатване

Шиокоформатна декорация за стена
За да създадете перфектната атмосфера за всяко помещение, този формат на декорация предлага разнообразие от дизайни, теми и стилове. Каквото и да окачите на вашата стена ще бъде забележително, защото широкоформатните декорации за стена са отличителни. Определена декорация за стена с дадени мотиви и елементи, може да постигне визуално увеличаване на пространството. Канавата, със своята интересна и красива структура, е много подходяща за постигане на този ефект. Например, с хоризонтални линии или природни пейзажи може да се създаде усещане за по-голям обем в стаята.Широкоформатни тапети
Ако търсите как да разнообразите стените в интериора, да постигнете по-разчупен дизайн, или да предадете своя почерк – обмислете поставянето на широкоформатни тапети. Те са лесни за поставяне и поддръжка. Могат да бъдат поставяни върху гладки и равни повърхности, като се избягват неравните стени.

 

Декорация на стена с постери
Постерите са модерна и ефектна декорация, която има предимството да бъде лесна за премахване от стените и може да не е част от постоянното обзавеждане. Те са нов начин за обновяване на интериора при освежителен ремонт.

 

Модерните офис пространства

Един от начините да се прояви бизнес културата и фирмената идентичност на даден бранд е доброто обзавеждане на офиса му. Персонализираният и модерен офис създава авторитет пред клиентите, повдига самочувствието на служителите и повишава разпознаваемостта на бизнеса.Широкоформатният печат и приложенията му в интериорния дизайн промениха облика на офис пространствата и направиха възможностите за декорирането им неограничени. Ще ви запознаем с някои от офис декорациите, които Rebrand препоръчват.


 

Канава
Декорирането с канава е подходящо за всякакъв тип офис пространства – от корпоративни офиси, до арт студиа. То придава съвременен външен вид на обстановката и постига усещане за атмосфера. Канавата е въздействащо украшение, както казахме и по-горе, заради интересния ѝ външен вид и структура. Според това, което решите да изобразите върху нея, канавата може да бъде въздействаща по различни начини.
Някои дизайни могат променят пространственото ориентиране в помещението, други могат да предизвикват определени емоции. Природните картини например са много подходящи за постигане на спокойна работна среда.
Канавата може да бъде допълнение към естетическото разнообразие в офиса или основен елемент в него.
 

Светеща офис декорация
За модерния офис е важно да има раздвиженост в дизайна. Декорацията със светещ ефект все още е новост в офисния интериор и заради това по-лесно грабва вниманието към себе си. Тя повдига настроението в помещението и създава усещане за енергичност. Според нуждите на офиса трябва да се избере подходящи модел светеща декорация. Светещите табели, светещите кутии с информация и указателните табели са универсални светещи декоративни продукти, които се поставят в интериора на офиса. Те са завършек към обзавеждането, с който да се акцентира върху определено обозначение, което е важно за клиента или служителите.

 

Другият вид светеща украса са светещите лога, надписи или букви. Тези модели са по персонални и са ключови за имиджа на бизнеса. Лесно забележими са и освен, че актуализират вида на интериора, привличат нови клиенти. Добре е да се поставят на възможно най-видимите места в офисното помещение.

 

Как широкоформатният печат се използва във всеки етап от изграждането на дома ви

Освен в обзавеждането на дадено пространство, широкоформатният печат е и от помощ в неговото изграждане. Употребата му е много практична при необходимостта от отпечатване на задължителните графични елементи в строителството.

Най-добрият начин за изработване на информационни строителни табели е чрез широкоформатен печат. Те са лесно преносими и идват в удобен и компактен размер, който е достатъчно голям, за да бъде четим текстът. Освен това този тип табели са издържливи на всякакви климатични условия и са подходящи за външно поставяне.


Rebrand са най-добрият избор за широкоформатна печатница. Утвърдили са се като експерти в сферата и ще се погрижат за уюта и красивия дизайн на вашия дом или офис!

 

#печатница   #широкоформатна печатница   #REBRAND