Запомнящи се моменти от юбилейната церемония по награждаването на ARCHINOVA ARCHITECTURE AWARDS

11.06.2024
1203


На 4 април 2024г. близо 900 гости и много емоции събра Зала 5 на Интер Експо Център в столицата.

Малко преди старта на следващото 11-то издание на Годишните архитектурни награди ARCHINOVA ARCHITECTURE AWARDS ви предлагаме да видите синтезирано най-интересните моменти и коментари от церемонията по награждаването в юбилейното издание на конкурса за 2023 година. Мащабното събитие се проведе на 4 април тази година в Интер Експо Център в София в рамките на Архитектурно-строителната седмица. Водещ на церемонията беше Стефан Щерев.   Източник: www.archinova.bg, © Plamen Andreev Photography


И в юбилейното издание на конкурса под мотото „10 години в подкрепа на креативността” основните направления бяха „Архитектура“ и „Урбанизъм, ландшафтен дизайн и градска среда“. Участваха 99 проекта в 18 категории, разделени в три основни групи: реализации, проекти и концепции. Журито отново беше в два различни състава за двете направления. То определи 20 отличия: 15 основни приза в отделните категории, 3 специални награди и 2 награди за отличителна архитектура, които се връчват за първи път.
 

Източник: www.archinova.bg, © Plamen Andreev Photography


По повод юбилея на победителите беше връчен приз с нова визия. Фоайето на залата показа дигитална изложба с всички наградени и номинирани реализации и проекти, както и ново графично оформление на Годишните архитектурни награди с акцент върху юбилейното издание. С коктейл и музикални изпълнения беше отпразнувана Десетата церемония по награждаването в ARCHINOVA ARCHITECTURE AWARDS.

Източник: www.archinova.bg, © Plamen Andreev Photography


На YouTube канала на Archinova Competition очаквайте скоро интервюта с победителите и председателите на журито в двете направления - арх. Тихомир Казаков и арх. Венета Кавалджиева.