Изложенията Архитектурно-строителна седмица, АТЕСТ Експо и Green Energy ще отворят врати от 3-ти до 6-ти април

Озеленени керемиди, тухли за по-бързо зидане и мини багери и много други продукти и технологии ще представят на трите изложения над 180 фирми.
01.04.2024
370
Новини
Източник: Интер Експо Център, www.iec.bgБроени дни остават до старта на изложения Архитектурно-строителна седмица, АТЕСТ Експо и Green Energy. През тази година форматът ще се проведе от 3 до 6 април в Интер Експо Център върху над 12 000 кв.м и ще събере в София над 180 изложители от цяла Европа и Азия.

Озеленени керемиди, тухли за по-бързо зидане и мини багери са сред продуктите, представяни от изложителите от България, Франция, Испания, Китай, Полша, Украйна, Турция, Гърция и Румъния. Архитектурно-строителна седмица и Green Energy се организират от Интер Експо Център, а АТЕСТ Експо от Асоциацията на търговците на едра строителна техника (АТЕСТ). На www.buildingweek.bg посетителите могат да се сдобият с билета си, даващ достъп и до трите изложения.

Архитектурно-строителна седмица, Green Energy и АТЕСТ Експо привличат мениджъри на строителни компании и магазини, майстори, архитекти, проектанти, инвеститори, предприемачи, инженери, производители, търговци, дистрибутори, консултанти, агенти на недвижими имоти, урбанисти. Архитектурно-строителна седмица обединява всички сегменти в строителството. АТЕСТ Експо събира производители, дистрибутори и доставчици на строителна, товарачна, кариерна, подемна и транспортна техника. Green Energy фокусира върху енергийната ефективност, възобновяемата енергия и рециклирането.


Източник: www.iec.bg

4 идеи за покрива и фасадата, сред които и иновация от България
Следващите редове са за покрива и фасадата. Посетителите ще открият сандвич-панели от последно поколение за индустриални, търговски, цивилни или животновъдни обекти с висок коефициент на топлоизолация. Подобряват и пожароустойчивостта и звукоизолацията.

Иновативно и находчиво решение са озеленените керемиди. GREЙNA tile българска иновация за бързо и сигурно озеленяване на скатни покриви с наклон от 20° до 55°. Озеленената керемида е предназначена за универсална употреба и е подходяща за всяка покривна конструкция.

За повече светлина в сградата покривните прозорци са сред топ-решенията. Независимо дали покривът е скатен или плосък покрив, гамата на VELUX дава богат избор. За търсещите идеи за фасадата, спираме вниманието върху предложенията на Аксал. Благодарение на алуминиевите си компоненти, тези обшивки позволяват свръхиндивидуален подход при изпълнението на проекта и създават идеален баланс между дизайн и функционалност.


Източник: www.iec.bg

И още 4 решения, но за дома
Искате нова постройка или преустройвате съществуваща? Независимо от отговора, споделяме – зидането никога не е било толкова лесно и бързо. Новите тухли Porotherm High ускоряват процеса с 20%, а благодарение на формата си, са лесни за поставяне.

Ако издирвате интериорни дизайнерски идеи за проекта си, може би решението е ефектът „Метална стена“ – за модерна и ефектна, наистина ефектна визия. Може лесно да бъде нанесен върху избраната повърхност или неин фрагмент. И Voilà - метаморфозата на интериора е на лице.

За да вдъхнете стил, характер и функционалност на проекта си, трябва да изберете правилната врата – като продуктите от HÖRMANN BULGARIA. В сегмента на външните врати за къщи са алуминиевите ThermoSafe Decoral, които придават индивидуален характер на къщата.  А за интериора – защо не изберем вратите с лофт дизайн в модерен индустриален стил?

Чистенето никога не е било толкова приятно, благодарение на роботизираните решения. На Архитектурно-строителна седмица ще открием робота-подомиячка Everybot TS30 с технология за сухо и мокро почистване и полиране с 11 сензора, следящи изпълнение на задачите.


Мини багер Takeuchi TB 350 R     Източник: www.iec.bg

Дребната механизация
За всеки проект е ключова дребната механизация, за които Архитектурно-строителна седмица и АТЕСТ Експо ще предложат много решения. Сред тях – новият мини багер с минимално изнасяне Takeuchi TB 350 R. На разположение ще са и най-модерните малки машини на HD Hyundai, серия HX-А. Те вдигат високо летвата за производителност и работни характеристики. Осигуряват по-голяма хидравлична мощност, комфорт за оператора и по-нисък разход на гориво.

Колко важни са съпътстващите събития?
Архитектурно-строителна седмица приема поредица от събития. На 4 април ще се състоят архитектурните награди ARCHINOVA ARCHITECTURE AWARDS 2023, които се организират от сп. ОЩЕ ЗА КЪЩАТА, THE BUILDING и CITYBUILD.BG. Партньор е Интер Експо Център.

Наградите Бранд на България ще се връчат на 4 април. Организатор е предаване Брандовете на България по ТВ1, генерален партньор е Интер Експо Център. На 3 април Камара на строителите в България организира дискусия „Възможности и перспективи пред компаниите от сектор „Строителство“. Българска Асоциация за изолации в строителството представя специализирано ръковоство. През всички дни ще има поредица от фирмени презентации.

Какво ще предложат от 3 до 6 април Архитектурно-строителна седмица, Green Energy и АТЕСТ Експо? Предстои да разберем. Билетите за посещение са достъпни онлайн, на www.buildingweek.bg, както и на касите на Интер Експо Център в дните на изложенията.

 

 

#атест експо   #green energy   #Архитектурно-строителна седмица 2024   #строителни изложения