Професионално за сградата
Интериор
16.11.2023
Вяра Петкова
543

Изобилие от красота

Представяме Ви ресторант "Djanam Sky Club" в София, чийто интериорен дизайн е реализиран от два проектантски екипа - SMPL Architects и Ателие 360.

Обект: Ресторант "Djanam Sky Club"
Проектантски екип:
SMPL Architects
- арх. Любомир Парапанов, арх. Светослава Миладинова
Ателие 360: ID Мими Фъркова, инж. Виктория Овчарова, арх. Антони Димитров, инж. Тижен Чауш

Реализация: 2022 година
Площ: 700 кв.м

Фотограф: Марин МариновИзточник: SMPL Architects, Ателие 360      Фотограф: Марин Маринов

Изобилието има много форми – изобилие от емоции, изобилие от красиви предмети или изобилие от талант и упорита работа, като последните неминуемо водят до невероятни резултати, невиждани до преди това. А когато талантът и професионализмът идват от различни места с разнороден опит и извор на вдъхновение, резултатите са наистина вдъхновяващи и достойни за адмирации.


Голямата зала.     Източник: SMPL Architects, Ателие 360      Фотограф: Марин Маринов

Представяме ви реализацията на известния столичен ресторант Djanam, намиращ се на последния етаж на хотел Родина, който наскоро нашумя, благодарение на невероятната си нова визия и спираща дъха гледка. Интериорът на Djanam e дело на две от най-големите архитектурни студиа в София, а именно Ателие 360  и SMPL Architects, на които е възложена нелеката задача да приспособят огромното пространство от 1000 кв. м. към изискванията на инвеститора.


Забележителната гледка към града от голямата зала.      Източник: SMPL Architects, Ателие 360      Фотограф: Марин Маринов

Ресторантът разполага с две зали, по-голяма и по-малка, пространствено отделени една от друга, но свързани посредством специфичната визията на окачения таван и основната стилова линия, която интериорът следва.


Голямата зала.     Източник: SMPL Architects, Ателие 360      Фотограф: Марин Маринов

Голямата зала е съвкупност от различни функции и въпреки, че за тях има достатъчно място да съществуват съвместно, практическият подход как разпределението на пространството да бъде изпълнено по най-подходящия начин, се оказва истинско предизвикателство. Залата е пригодена да бъде едновременно ресторант, клуб с пулт за DJ и място за събития със собствена сцена. Предвидени са стоящи места, насочени специално към ивент частта, така че гостите на ресторанта да се чувстват едновременно уютно и част от съответното събитие. Следват голям брой сепарета, които да са достатъчно отделени от сцената, но същевременно да не бъдат изолирани от случващото се там.


Малката зала.     Източник: SMPL Architects, Ателие 360      Фотограф: Марин Маринов

Малката зала изцяло е предвидена за ресторантьорската част и представлява едно прекрасно място за спокойна и изискана вечеря в луксозна и същевременно уютна обстановка. Огромният бар,  разположен по периферията на голямата зала, тук е заменен с ниски преградни стени, които да отделят сепаретата от другите седящи места, а всяка от тях е снабдена с вградена био камина, за допълнителен уют и блясък.


Малката зала.     Източник: SMPL Architects, Ателие 360      Фотограф: Марин Маринов

Визията на целия ресторант е меко казано впечатляваща. Кожените кресла и сепарета, в комбинация с масивните дървени плотове на масите, носят посланието за луксозно място за хранене с безупречна кухня. Тежката същност на мебелите е „олекотена“ от модерни дървени ламперии по стените с вградено осветление, огромни светещи рингове на тавана, който със своята специфична текстура носи полъха на Ориента.


Огромните светещи рингове на тавана.     Източник: SMPL Architects, Ателие 360      Фотограф: Марин Маринов

Аранжировката с дръвчета от японски клен умело завършва изтънчената визия на мястото, поставяйки последните щрихи на екзотика в него. Дъжд от кристали се сипе от тавана на малката зала, а специфичното за марката лого, се превръща в своеобразен аплик, който ще забележим във всяко едно пространство.


Малката зала с таван, покрит с кристали и запазената марка - специфичното лого.     Източник: SMPL Architects, Ателие 360      Фотограф: Марин Маринов

Ресторант Djanam e плод на модерния ритъм на живот на столицата и все по-осезаемото търсене на качествено 360 градусово изживяване за хората, търсещи нови усещания. Храненето вече не е просто рутина, а изобилие от красиви емоции и усещания, съвкупност от събития и възможности за развлечение, които да обогатят не едно а петте ни сетива.


Едно от санитарните помещения.     Източник: SMPL Architects, Ателие 360      Фотограф: Марин Маринов

Изпълнители и доставчици:

Изделия от естествен камък: КРИСМАР ЕООД
Приносът на фирма КРИСМАР за реализацията на Djanam Sky Club е в производството и доставката на изделия от естествен камък. По стените на ресторанта е положена декоративна облицовка от травертин. Атрактивният светещ бар, излъчващ лукс и изящество, е от оникс. Мивките в тоалетните са произведени от естествен испански мрамор. А масивни декоративни елементи от оникс в техния естествен природен вид красят стените на залите на ресторанта. Повече за продуктите и дейността на  КРИСМАР ЕООД може да научите на www.krismarbg.com
 


Екипът, реализирал обекта.  Източник: SMPL Architects, Ателие 360      Фотограф: Марин Маринов
 

smpl.architects е архитектурно студио с над 10 годишен опит в проектирането на различни жилищни, обществени, административни и индустриални обекти. Адаптацията на съвременна архитектура в разнообразната заобикаляща среда е водещ приоритет при създаването на нашите проекти.
Екипът има специално отношение към вътрешните пространства и интериорния дизайн, като споделя: "Вярваме, че функционалността и естетиката не са противоречиви понятия". Студиото стои зад редица интериорни проекти - еднофамилни къщи и апартаменти, различни заведения, офиси, естетични и дентални клиники и други.

Ателие360 е бутиково студио с екип  от професионалисти, работещи в сферата на интериорния дизайн и архитектурата. Креативният подход, позитивния и иновативен дизайн са водещи в нашите проекти.
Студиото има множество реализиации както в жилищния така и в обществения сектор - еднофамилни и многофамилни сгради, сгради паметници на културата, хотели, заведения, магазини, музеи, училища и други.

 

#ателие 360   #ресторант   #Djanam Sky Club   #SMPL Architects
Автор: Вяра Петкова