Министър Богданов: Панаирът представя българския иновативен дух

Доц. Иван Соколов, главен директор на Панаира : „Нашата цел е да създадем вдъхновяваща среда"
15.09.2023
1226
Новини

„Международният панаир е проводник на международни икономически политики в България. Но също така той е и мястото, на което се представя българският иновативен дух, българските иновации и предприемачество. Мога да ви уверя, че връщането на пълния капацитет на Панаира и привличането на международни партньори е основен фокус за нашето министерство“, каза министърът на икономиката Богдан Богданов на официалната церемония по откриването на 77-ия международен технически панаир. Според него през последната година България е доказала, че е приветлива страна за инвеститорите, тъй като само за 8 месеца инвестициите са нараснали с 90%.


„Нашата цел е да създадем вдъхновяваща среда за обмен на идеи, технологии и разработки, за развитие на инвестиционни и делови възможности, за изграждане на партньорски мрежи, които улесняват внедряването на новостите. Есенният технически панаир винаги е бил платформа за модерните технологии и иновации, които задават посоката и моделират бъдещето“, посочи в приветствието си главният директор на Международен панаир Пловдив доц. д-р Иван Соколов. Той изтъкна, че изложението комбинира специализирани експозиции, посветени на модерното екологично строителство, машиностроенето, енергетиката, дигиталните технологии в производството, дома и търговията, тежка техника, хибридни автомобили и авиостроителство. Доц. Соколов пожела на изложителите успешни сделки и полезни бизнес контакти. 


На официалната церемония присъстваха кметът на Община Пловдив Здравко Димитров, Н.В.Пр. Пловдивският митрополит Николай, областният управител на Пловдивска област Илия Зюмбилев, заместник-министърът на Министерството на икономиката и индустрията Ивайло Шотев, дипломати, представители на браншови съюзи и партньорски организации. 

#международен технически панаир   #Пловдивски технически панаир   #технически панаир   #пловдивски панаир