На ТЕХНОМЕБЕЛ 2024 ще бъдат представени иновативни идеи за мебелната промишленост

Иновации в областта на мебелната промишленост ще бъдат представени на посетителите от 23 до 26 април на изложение ТЕХНОМЕБЕЛ в Интер Експо Център в София.
17.04.2024
603
Новини
Източник: www.iec.bg


Съвременните технологии и материали дават възможност за персонализиран подход при реализирането на мебелните и интериорни проекти. Събирайки български и чуждестранни компании от всички сегменти на мебелната и дървообработващата промишленост, стартиращото на 23 април изложение ТЕХНОМЕБЕЛ ще предостави платформа на посетителите да открият всички продукти и разнородна информация. Следващите редове разкриват иновациите, които са ценни за изпълнение на интериорните проекти.

„От 23 до 26 април екипите на 100 изложители, представящи над 300 бранда, ще дават съвети и идеи за справяне с всяко предизвикателство в бизнес-сегмента на мебелната и дървообработващата промишленост“, споделят екипът, който организира ТЕХНОМЕБЕЛ. През последните години изложението, което отбелязва 20-годишен юбилей, се превърна в ценен помощник и обединител на фирми от цяла Европа от сферите на продуктите и материалите, механизмите с различни функции, паркети, панти за врати, плоскости, обков и др.

Водата вече не е проблем

Надниквайки зад кулисите на ТЕХНОМЕБЕЛ 2024, разбираме, че изложителите ще представят изобилие от функционални, интересни и разнообрани продукти. Сред тях е Floorpan River паркет от KASTAMONU BULGARIA. Покритието на ламината и фугите защитава ламелите и не позволява попадналата по повърхността вода да се абсорбира и увреди декоративния слой и носещата конструкция.


Floorpan River паркет     Източник: www.iec.bg

За тези, които изпълняват проекти с основно изискване - създаване на напълно нова и различна визия, със сигурност полезни ще бъдат паркетите Паркетите Cleverpark от PHIVEX PROJECT. Ефектът на продукта се постига благодарение на технологията на рязане – със завъртане на дървесната структура на 45° спрямо паркетината. Посетителите на ТЕХНОМЕБЕЛ 2024 ще открият и безцветно имрегниращо масло за теракота и камък с растителен произход Osmo. Решението е подходящо за павета и подпрозеречни первази от гранит, варовик и шисти.

Решение за всеки тип пространства

Ето нещо, което ще зарадва всеки производител на мебели, който създава гъвкави решения за малки и големи жилища. Посетителите ще открият в Интер Експо Център многообразие от механизми за създаване на мебели, с които максимално се оползотворява всяко едно пространство. Под кодовото име PS40 се крие иновативен механизъм за плъзгащи се гардеробни врати с алуминиеви профили. А със системата PB15 от KAME производителите създават разнообразни мебели с джобни врати с плавно прибиране.


Actro 5D     Източник: www.iec.bg

Знаете ли, какво е Actro 5D? Продуктът е особено ценен за производителите на мебели. Водачът за  дървени чекмеджета от HETTICH е пример за ориентирано към клиента по-нататъшно развитие. Осигурява по-лесен монтаж, демонтаж и регулиране на челото на чекмеджето в 5 измерения, а товаропоносимостта е до 70 кг. Към премиум сегмента е ориентиран обковът FurnSpin. Продуктът внася творчески импулс в дизайна на мебелите: отворените врати или клапи вече не пречат - по-голямата част от корпуса може да се премества с лекота. С елегантно завъртане мебелите разкриват вътрешността си. 

За още по-добър дизайн...

Отличният дизайн е стремеж на всеки с бизнес в мебелния бранш. В търсене на мебелни фронтове, на ТЕХНОМЕБЕЛ ще открием много решения, сред които и Mediolan, Amsterdam, Ateny и други. „Нюансите в детайлите ни връщат към ерата на неокласицизма“, споделят експертите за продукта Amsterdam, доказвайки, че с модерните решения се постига ненадминато качество, а ефектът на всяка една епоха може да бъде безпроблемно пресъздаден. Именно това превръща съвременните мебелни фронтове в решение за мебели за всяко пространство, независимо от неговия тип, големина или функционалност.


Mediolan     Източник: www.iec.bg

Нежен допир, стилно излъчване, антибактериални свойства и устойчивост във времето - това са само част от характеристиките на  Kerrock. Иновативния материал, който PRODES ще представи от 23 до 26 април на изложение ТЕХНОМЕБЕЛ, е подходящ за  мивки и умивалници, които пасват на всеки интериор, добавяйки нотка нежност. Посетителите ще открият и многообразие от решения за офисите, сред които е основа за бюро, кото може да се регулира. Благодарение на това се постига оптимална ергономия и максимално удобство на работното място.

До началото на ТЕХНОМЕБЕЛ 2024 и срещата с екипите на близо 100 изложители ни дели една седмица. Кои са иновациите и какви ще бъдат тенденциите в мебелната промишленост и дървообработването? Ще разберем от 23 до 26 април на изложението, организирано от Интер Експо Център и Браншовата камара на дървообработващата и мебелна промишленост. Билетите за посещение са достъпни на www.iec.urboapp.com.

 

#мебелен бранш   #изложение за обзавеждане   #ТЕХНОМЕБЕЛ 2024