Професионално за сградата
Интериор
24.08.2023
850

Bayou Villas – вили, вдъхновени от връзката на човека с природата

Представяме Ви интериор на вили Bayou Villas, проектиран от студио MSE (Metex Studio Erk) - Истанбул.

Обект: Bayou Villas
Интериорен дизайн: MSE (Metex Studio Erk)
Клиент: BAND Turizm A.Ş.
Местоположение: Анталия, Турция
Дата на проекта: 2022 год.
Тип на проекта: Вила
Обща строителна площ: 24 500 кв.м
Снимки: MSE (Metex Studio Erk)


Интериорът на вилите от хотелски тип Bayou Villas, проектиран от MSE (Metex Studio Erk), се основава на идеята за интегриране с природата и предлагане на индивидуални преживявания, отразяващи връзката между природата и човешкия живот.Проектираните от MSE вили Bayou Villas се намират в Анталия, известен туристически район в Турция. При проектиране на интериорния дизайн е поставен акцент върху функционалността, простотата, природата и изкуството.Основният принцип на Bayou Villas е да предлага множество функции в личните зони на ползвателите на хотелските вили и да ги свързва с природата, докато ги представя. Във Bayou Villas функционалността, простотата, природата и изкуството са на преден план.Интериорният дизайн на Bayou Villas се основава на идеята за интегриране с природата и предлагане на индивидуално изживяване, отразяващо преживяванията на връзката природа - човек - живот, вдъхновени основно от връзката на човека с природата. В проекта за интериорен дизайн са включени различни стилове от съвременното изкуство.

 

Идеята е да се подкрепят млади художници, които са в началото на кариерата си, както и международно известни или художници, които са напреднали в кариерата си в областта на съвременното изкуство в Турция, в различни дисциплини като: живопис, керамика, инсталация, колаж, дигитално изкуство и видео арт. Създадена е обширна колекция от стилове.

Разполагането на произведенията на изкуството във Bayou Villas, които се различават по темите, които разглеждат, и в зависимост от пространствата, е осъществено с холистична перспектива, която е в хармония помежду си по отношение на цветовите и формообразуващите подходи, концептуалната основа и естетическия език на произведенията.
                                                               
 

За Metex Studio Erk:
Metex Studio Erk е създадено през 2016 г. от Kağan Erk, Hüray Erk и Sinan Kafadar. Студиото се отличава с всеобхватен и отворен подход в архитектурата и интериорния дизайн, чувствителност към нуждите на клиентите и е ориентирано към ползите от управление на процесите, независимо от мащаба. Metex Studio Erk разработва цялостни оценки и решения във всяка фаза на проектите за архитектурен и интериорен дизайн, като се стреми да запази целостта на езика на дизайна през целия процес - от определянето на местоположението на проекта до избора на произведенията на изкуството, които ще бъдат включени в него.

#вили Bayou Villas   #студио Metex Studio Erk   #вили в Анталия
Автор: pRchitect