Bede - офис среда с младежки дух

Представяме Ви новия офис на BEDE в София, чийто интериорен дизайн е дело на студио MoVe Architects.
18.01.2024
Вяра Петкова
1712
Интериор
Източник: MoVe Architects


Обект: Офис на английска софтуерна компания Bede
Интериорен дизайн: MoVe Architects,
Проектант: арх. Виктор Банарев
Местоположение: град София

Фотограф:
Калин Панчев: https://kalinpanchev.com/


Източник: www.movearchitects.com    © Калин Панчев

Добре познатият ни строго елегантен и до някъде студен вид на офис пространствата, отдавна не е на дневен ред в интериорните среди. Всяка една чуждестранна компания, която стъпва на българския пазар, се стреми максимално да предразположи своите служители, така че да могат те, от своя страна, да вършат работата си пълноценно и едновременно с това да бъдат себе си.


Източник: www.movearchitects.com    © Калин Панчев

Един от последните реализирани офиси у нас е този на английската софтуерна компания в сферата на хазартните игри Bede, проектиран и реализиран от MoVe Architects - архитект Виктор Банарев, в който служителите наистина могат да се почувстват като у дома си, та дори и по-добре.


Източник: www.movearchitects.com    © Калин Панчев

Офисът се намира в столичната NV Tower и представлява голямо open space пространство, разположено на 700кв.м разгърната площ, което е разделено на различни функционални зони, всяка от тях със собствен характер, спрямо предназначението си. Основната стилова линия, която интериорът следва е автентичния английски ърбън стил - комбинация от груб бетон, метални елементи и разбира се, тухлени стени, аранжирани с червени и черни елементи.Източник: www.movearchitects.com    © Калин Панчев

Оперативната част разполага с просторни бюра с дървесен декор, разположени перпендикулярно на огромните прозорци на сградата, около които е поставено естествено озеленяване, за да бъде създадена максимално хармонична и здравословна среда за работа.


Източник: www.movearchitects.com    © Калин Панчев

Красиви преградни стени от метални профили допълват ексцентричния интериор и заедно с видимата инсталация на тавана, неотлъчно следват английския, градски стил. Обособени са различни места за бързи срещи, изцяло затворени заседателни зали и кабинки за телефонни разговори, така че офисът да отговаря на всички бизнес и лични нужди на бранда.


Източник: www.movearchitects.com    © Калин Панчев

Всяка една от залите е декорирана с графити, също заимствани от градската среда и различни герои от Костенурките Нинджа, което допринася за младежкия дух на офисът.


Източник: www.movearchitects.com    © Калин Панчев

Като обединяващ елемент между различните зони се явява дългата стена на коридора, брандирана с цветовете на марката и покрита със специална боя, с функцията на бяла дъска. Тя може да бъде използвана от всеки един служител в помещението по интуитивен и спонтанен начин и да се превърне в персонализиран елемент, който постоянно се променя.


Източник: www.movearchitects.com    © Калин Панчев

Частта за отдих също е изключително впечатляваща. Огромна кухня в ретро стил се простира по цялата дължина на пространството, в която също ще намерим метални решетки и дръжки. Различни трапезарни маси с ниско и високо сядане позволяват на голям брой служители да използват тази зона по едно и също време, и да се любуват едновременно на зашеметяващата гледка и автентичния интериор.


Източник: www.movearchitects.com    © Калин Панчев

Тази зона разполага още с маса за настолни игри, зона за гледане на телевизия, наподобяваща домашен хол и зона за музика, снабдена с различни музикални инструменти. И тук преобладават дървесните декори, медните акценти при осветлението и в кухнята, както и тухлените стени, без които усещането в помещението не би било същото.  


Източник: www.movearchitects.com    © Калин Панчев

Всички пространства, освен зоната за отдих, са снабдени с меки подови настилки, така че да обират максимално излишните шумове и да внесат допълнителен уют. Осветлението е решено чрез различни по форма и функция окачени осветителни тела, поради липсата на какъвто и да е допълнителен таван, като по този начин се постига оптимална циркулация на въздуха и визуален комфорт, благодарение на максимално просторните помещения.  


Източник: www.movearchitects.com    © Калин Панчев

Може да се каже, че новият офис на фирма Bede отнася работната среда на следващото ниво, в което най-важен е обикновения служител и където работата се превръща в хоби. Благодарение на иновативния подход на дизайнерите от MoVe Architects, в офиса са пренесени основни елементи от английската култура, комбинирани с визията на бранда и завършени като част от един ексцентричен, удобен и определено младежки дизайн.


Източник: www.movearchitects.com    © Калин Панчев

Доставчици/Подизпълнители:

Инвеститор: Минстрой Пропъртис ЕООД / NV Tower

NV Tower е уникален и забележителен проект, без аналог като визия и концепция, защото в силуета на сградата са заложени формите на естествените кристали в природата като асоциация с основната дейност на „Минстрой” – минното дело. NV Tower се отличава и с микса от удобства и площи с различно предназначение, предлагайки на ползвателите модерна, удобна и високотехнологична среда. Първите три нива са посветени на зони с обществен достъп – спортен и уелнес център с плувен басейн и СПА - NV Sports & Spa, кафетерия и ресторант, медицински център, конферентен блок, салон за красота. Офис площите са на етажи от 4 до 17.

За да осигури качествен микроклимат за ползвателите на офис площите, освен микса от удобства, при изпълнението на строителството в сградата са заложени модерни строителни технологии и сградни инсталации: впечатляващо фасадно решение по уникален проект с троен стъклопакет и отваряеми части, тритръбна отоплителна и вентилационна система Daikin, BMS система за управление и мониторинг на процесите в сградата, интелигентна система за вертикална комуникация с 14 асансьора, енергоефективни електрически инсталации.

Следвайки визията за устойчивост, в проекта са застъпени множество зелени решения -  богатото естествено озеленяване по фасадите прави NV tower първият пример за сграда - вертикален парк в България. По своите 21 етажа сградата приютява повече от 200 дървета, вечно зелени и широколостни и над 1 000 други растения, които правят зеленият облик на сградата целогодишен. На всеки от етажите на сградата има достъп до озеленени тераси. Друга част от отговорното отношение към града и заобикалящата среда са удобствата, които стимулират зеления транспорт без емисии – сградата разполага с удобства за велосипедисти, за ползвателите са на разположение паркоместа със зарядни станции за електромобили. Част от зелената концепция е и системата за събиране на 100% от дъждовната вода и повторното ѝ използване за напояване на зелените площи.

Сградата е сертифицирана със сертификат LEED Gold и е отличена с няколко приза в областта на архитектурата и строителството включително Сграда на годината, Най-зелена сграда и награда от European Property Awards.


Източник: www.movearchitects.com    © Калин Панчев

Стъклени прегради: Алумина Елит
"Алумина Елит" предлага съвременни и разнообразни решения за офисни прегради. На базата както на дългогодишния опит, придобит при множество успешно изпълнени проекти в чужбина,  така и въз основа на съвместната работа с водещи архитекти / интериорни дизайнери, фирмата изпълнява офисни прегради като част от решения за съвременни, удобни и уютни офисни пространства.
Офисните прегради и системи на "Алумина Елит" са сертифицирани, шумоизолирани и съчетаващи различни видове висококачествени материали, индивидуални функционалности и специфични декоративни елементи.

Готови Мебели:  Arreda
Arreda е търговски бранд представляващ широка гама от мебелни фабрики от Европа и света.  Нашият професионален опит и ноу-хау, съчетани с отдадеността ни за надграждане на нова офис култура на българския пазар, са ключът към нарастващия ни успех. В Arreda предлагаме богата гама на офис обзажведане и акустични решения, благодарение на които нашият екип успява да предложи подходящи решения за специфичните нужди на нашите клиенти, така че офисът да отговори на изискванията на динамичния бизнес свят.Източник: www.movearchitects.com    © Калин Панчев

За MoVe Architects
Архитектурно студио MoVe Architects e основано през 2017 год. в София. През изминалите години екипът проектира и осъществява множество проекти в България, Германия, Австрия, Франция и Обединеното кралство. В областта на Архитектурата са проектирани повече от 50 000 кв.м. жилищни, офисни и промишлени сгради. Студиото има повече от 150 000 кв.м. завършени проекти за интериорен дизайн и управление на проекти на обща стойност над 100 милиона евро. Реализирани са повече от 150 проекти за интериорен дизайн, управление на проекти и архитектурно проектиране, а доволните клиенти са над 10 000.
Голяма част от проектите получават признание и отличия на международни архитектурни конкурси.
„Нашата основна мисия е да спестим време на нашите клиенти, като им позволим да се съсредоточат върху основния си бизнес, докато ние правим това, което правим най-добре” – споделят от MoVe Architects.
 

#move architects   #интериор офис   #офис на BEDE
Автор: Вяра Петкова