Идеал Стандарт организира премиерата на поредица събития Together World Tour

(0 гласа, средно 0 от 5)

IdealStandard_TogetherWorldTour_Amb1_LindaX_Joy-632480
Идеал Стандарт Интернешънъл представи първото от серия уникални театрални събития, което обединява изкуство, дизайн и архитектура. Събитието в Милано на 21 април накара участниците да осъзнаят влиянието, което интериорният дизайн оказва на модерния живот.

Together World Tour е създадено от Идеал Стандарт и представлява серия от събития, свързани с шест града-икони. Всяка дестинация дава уникална визуална и културна сцена за представянето на дадена нова колекция на бранда. Чрез интригуващ кинематографичен дигитален формат, всяко събитие има оригинален подход в свързването на културата и начина на живот с архитектурата и дизайна.

IdealStandard_Torsten_Tuerling-250300Торстен Тюрлинг, Изпълнителен директор на Идеал Стандарт Интернешънъл, коментира Together World Tour: „Искахме да потопим нашите клиенти в преживяване, което да ги вдъхнови и предизвика по начина, по който ние мислим за дизайна на банята. Гордеем се с нашето наследство и приноса ни в развитието на индустрията. Together World Tour представя последните ни колекции, които съчетават принципите на модерния дизайн с вдъхновението от най-иконичните образци от миналото, за да създадат впечатляващи продукти, формиращи баните на бъдещето.“

Със своя оригинален и провокативен подход, събитието в Милано на 21 април бележи старта на пътуването. Събитието хваща идентичността на Милано и неговата енергия чрез някои характерни сгради, подчертавайки връзката между дизайн, архитектура и култура.

От 50-те години на ХХ век Идеал Стандарт е попил миланския стил и това рефлектира на взаимоотношенията с такива майстори на архитектурата като Жо Понти и Ахиле Кастилиони. Следвайки културните отпечатъци на миналото на града, пътуването ни отвежда към разговор за модерния дизайн и бъдещето на банята, като отправя ексклузивен поглед към най-новата колекция на Идеал Стандарт - Linda-X.

IdealStandard_TogetherWorldTour_Amb2_LindaX_Joy-624484
Новата колекция Linda-X

Като трибют на колекция Linda от 1977, създадена от Кастилиони, новата колекция Linda-X, по дизайн на Лудовика + Роберто Паломба, с гордост взема вдъхновение от оригинала, манифестира културното наследство на бранда и носи в себе си модерността на една съвременна колекция, която отразява бъдещето на дизайна на банята.

LudovicaRoberto_Palomba-300450
 

„Тази колекция произтича  от желанието да се отдаде почит към ДНК-то на Идеал Стандарт през очите на бъдещето“
, казва Роберто Паломба. „За нас това означаваше изучаване на историческите колекции и ново осмисляне на дизайна с обновена визия. Когато избереш модел, който да те вдъхнови, ти взимаш ценностите, който той въплъщава, не просто физическия дизайн. Дълбоко вярваме, че в основите на непреходния дизайн стоят по-скоро ценности, отколкото трендове, и това бе важно съображение при подхода към Linda-X.”



Архитектурата, дизайнът, технологията и съзнанието за околната среда са ръководните принципи на тази колекция. Linda-X представлява гама от мивки и една елегантна вана, забележителни заради супер олекотения си дизайн, минималистични и изчистени, но в същото време излъчващи драматизъм.  


Един от характерните визуални елементи на колекцията са ултратънките ръбове на мивките. Linda-X е изработена от уникалната керамична смес Diamatec®, която не само осигурява фина керамика, впечатляваща визуално, но и гарантира изключителна здравина, както и минимално използване на суровини в производството. Като резултат имаме изделия, напълно отговарящи на очакванията за съвременен дизайн: устойчивост и елегантност.

IdealStandard_TogetherWorldTour_Closeup1_LindaX_Joy-580650-300400IdealStandard_TogetherWorldTour_Amb3_LindaX_Joy-300400

Linda-X представлява гама от мивки и една елегантна вана.     Източник: www.idealstandard.com

Платформата на мивките също е характерна част от дизайна и създава впечатление за безтегловност и свобода, като в същото време е практично решение по отношение на използването на пространството, защото позволява комбинирането с по-плитки мебели.


Мивките Linda-X се предлагат в 5 размера  (от 45 до 75 см) и две покрития  (бял гланц и бяла коприна). Мивките Linda-X се съчетават перфектно с колекция смесители Joy, също по дизайн на Лудовика + Роберто Паломба. Joy има различен, но също така удивителен външен вид. Чистият и модерен дизайн на смесителите е резултат от желанието за създаване на спокойно и непрекъснато пространство. Продуктите са направени така, че да пасват на квадратни и заоблени форми на керамиката. Вписват се перфектно в разнообразна среда. Предлагат се в четири покрития  (хром, silver storm, brushed gold и magnetic grey), всяко от които подчертава формата на смесителя и допринася за неговото ярко присъствие. Дизанът е допълнен с водоспестяващи функции, като например регулатор на дебита за ограничаване до 5л/мин.

IdealStandard_TogetherWorldTour_Closeup2_LindaX_Joy-590780

Следващата спирка на The Together World Tour е в Berlin на 16 юни. Следват Лондон, Париж, Дубай и Шанхай. Събитията се стриймват на дигиталната платформа www.togetherworldtour.com на четири езика, където ще могат да се преглеждат и минали събития. Регистрирайте се за предстоящите, за да получите ексклузивно вдъхновяващо съдържание за дестинациите и новите колекции.

Сподели

Тагове: the together world tour | идеал стандарт | мивки linda-x

 
Уебсайт на автора: www.idealstandard.com

Новини

14 Май 2021, 13.21
ARCHINOVA е национален  конкурс, чиято цел е да поощрява и популяризира...
14 Май 2021, 10.11
На 12 май 2021год. в София, в сградата на САБ бе проведена Церемонията по...
12 Май 2021, 16.37
Wine & Spirits Show e нов формат на професионално изложение, който привлича...
Медийни партньори
VIP медиен партньор