От 23-ти до 25-ти септември 2021год. в Смолян ще се проведат „Дни на устойчивото отопление и строителство“

(1 глас, средно 5.00 от 5)
___Smolian_632x341
Г-н Марин Захариев, зам. кмет на Община Смолян, ще открие събитието в четвъртък - 23-ти септември.

Специализираното събитие е първото по рода си в града и цели да популяризира прилагането на енергийно ефективни решения за домакинствата и бизнеса сред жителите на Родопския регион. Организатори на събитието са Черноморският изследователски енергиен център, Центърът за енергийна ефективност „ЕнЕфект“ и Камара на строителите в България, с подкрепата на община Смолян.

„Дни на устойчивото отопление и строителство“ включва двудневно изложение с информационни щандове на открито на пл. "Свобода" и поредица тематични обучения, които ще се проведат в Сесийната зала на Община Смолян, бул. „България“ № 12. За улеснен достъп до обученията, организаторите са предвидили и възможност за онлайн участие.

Събитието е подходящо за всички, които се интересуват от възможностите за използване на устойчиви (екологични, ефективни и изгодни) алтернативи за отопление на дома и бизнеса, както и от технологичните иновации за проектиране и строителство на почти нулевоенергийни сгради.
Сред изложителите ще бъдат представителства на местни фирми, предлагащи екологични отоплителни решения, строителни материали и компоненти за енергийноефективно строителство. Участниците ще имат възможност да получат безплатни консултации от независими експерти  на щандовете на проектите REPLACE и nZEB Roadshow, финансирани от програма Хоризонт 2020 на Европейския съюз. На щанда на Община Смолян ще се предоставя информация за всички инициативи на Общината в областта на енергийната ефективност. Работното време на щандовете ще бъде от 10:00 до 18:00 ч. на 23-ти и 24-ти септември.

Паралелно с откриването на изложението, ще се даде началото и на професионалните обучения, които ще продължат до 25-и септември, като са тематично разделени за различни целеви групи - собственици на сгради, домоуправители, проектанти, инсталатори, строителни специалисти, инвеститори, общински администрации, енергийни агенции и др. Участието в обученията е безплатни.
Подробна информация за програмата може да видите на  http://www.bserc.eu/?ne=84


Сподели

Тагове: смолян | строителство | устойчиво отопление

 
Уебсайт на автора: www.bserc.eu

Новини

13 Октомври 2021, 10.39
Винербергер вече активно започна да предлага на пазара една съвсем нова и...
12 Октомври 2021, 15.28
От 10 до 13 ноември секторът на материалите и машините за дървообработване и...
11 Октомври 2021, 15.02
„Бизнес на живо“. По всичко личи, че все по-често ще срещаме фразата в...
Медийни партньори
VIP медиен партньор