Проекти на студенти на Архитектурния факултет на Варненския свободен университет участваха в престижно международно състезание

(0 гласа, средно 0 от 5)
SM_4ernorizec-632x749
Проекти на студенти, завършили специалност „Архитектура" на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър", участваха в престижното състезание на Европейския съюз за млади таланти в областта на архитектурата. Проектите на Олга Голант и Ачилия Руфат бяха публикувани в каталога на състезанието, който представя творбите на участници от целия свят.

Наградата „Young Talent Architecture Award" е учредена през 2016 г. като част от отличието на Европейския съюз за съвременна архитектура „Mies van der Rohe". Тя подкрепя таланта на наскоро дипломирани архитекти, урбанисти и ландшафтни архитекти. Възниква от интереса към началния етап в творчеството на младите архитекти и желанието те да бъдат подкрепяни при навлизането им в професионалния свят.

_4ernorisec_624x425

Архитектурният факултет на Варненския свободен университет номинира проектите на двете свои възпитанички. Проектът на Олга Голант е за сграда на кметство „Младост" в района на Цирковата площадка във Варна. Той бе отличен като най-добра дипломна работа от Териториалната организация на Научно-техническите съюзи. Ачилия Руфат бе номинирана с проекта си „Тетрис" – жилищна група със смесена функция в градска среда.

Преди дни университетът получи писмо от организаторите и каталога с проекти на всички участници за Наградата за млади таланти в областта на архитектурата. По желание на организаторите каталогът ще бъде предоставен на Университетската библиотека.


Сподели

Тагове: всу черноризец храбър | конкурс | проекти

 
Уебсайт на автора: www.vfu.bg

Новини

20 Май 2022, 16.11
KARE - немската марка за обзавеждане официално откри своя първи шоурум в град...
19 Май 2022, 10.56
Най-добрите проекти в 18-тото издание на конкурса Ideal Standard Баня на годината 2021...
18 Май 2022, 14.33
Конкурсът ARCHINOVA 2022 стартира на 11 април. Крайният срок за ранна регистрация е 22...
Медийни партньори
VIP медиен партньор