На 31 март в Интер Експо Център ще се проведе Международната конференция „Строителните отпадъци като ресурс“

(0 гласа, средно 0 от 5)
Logo_17_3_2023_2-632388

Рециклирането на строителни материали, приложението им, иновативни проекти, критичен анализ на нормативната уредба, богат чуждестранен опит. Темите са сред акцентите на международната конференция „Строителните отпадъци като ресурс“ на 31 март, в рамките на изложения Архитектурно-строителна седмица и Green Energy в Интер Експо Център.

Конференцията „Строителните отпадъци като ресурс“, като част от мащабната съпътстваща програма, ще събере представители на държавни институции, на бизнеса от България и чужбина и научните среди. Събитието се реализира съвместно от Университет по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ), Интер Експо Център, ГЛАВБОЛГАРСТРОЙ ХОЛДИНГ и Център по Компетентност "Clean&Circle". Официален медиен партньор е Градът Медиа Груп.

Законодателството

Какви са българското и чуждестранното законодателства? Към отговорите на тези въпроси е насочен първият панел. Участието на МОСВ ще представи нормативните правила при управлението на строителните отпадъци. Благодарение на МРРБ ще разберем повече за строителните материали и продуктите след подготовка за повторна употреба. Инж. Румяна Захариева ще подложи на критичен анализ нормативната уредба.

2019_11-624435
Източник: www.iec.bg

Възможности и предизвикателства

Научният си опит ще споделят експертите от УАСГ в Панел 2. Специално място те отделят на проекта „Clean and Circle”, насочен върху развитието на иновации в кръговата икономика. Фокусът е върху водите, енергията и управлението на отпадъци. Инж.Боян Петров ще даде подробности за особеностите и приложенията на рециклираните добавъчни материали. С оползотворяването на специфичните отпадъчни потоци ни запознва инж.Даниел Евлогиев, а инж. Румяна Захариева – с условията за пълноценното използване на строителните отпадъци.

Ключовият за България проект и чуждестранният опит

Решенията и добрите практики са в основата на Панел 3. Той ще започне с участието на Пламена Ненкова от ГЛАВБОЛГАРСТРОЙ ХОЛДИНГ. Публиката ще открие, кои са системните решения за превръщане на строителните отпадъци в строителни ресурси. Специален акцент ще бъде поставен върху MOBICCON-PRO – международният изследователски проект в сферата на кръговата икономика в строителството. Той се разработва от консорциум с 10 европейски, организации начело с ГЛАВБОЛГАРСТРОЙ ХОЛДИНГ.

Чуждестранен опит ще черпим благодарение на участието на Стефания Бутера (DTI - Дания). Тя ще представи иновативни решения за селективно разрушаване. Под светлината на прожекторите ще застанат и Бьорн Коопманс и Давид Моник (IDEA consult), които ще представят опита на Белгия при оползотворяването на строителните отпадъци.

Билета си за международната конференция „Строителните отпадъци като ресурс“ можете да получите чрез сайта www.buildingweek.bg или на касита на Интер Експо Център.Сподели

Тагове: международна конференция | строителни отпадъци

 
Уебсайт на автора: www.iec.bg

Новини

21 Март 2023, 09.23
Измененията в климата вече не са абстрактно понятие, а негативните последици...
17 Март 2023, 16.58
Рециклирането на строителни материали, приложението им, иновативни проекти,...
17 Март 2023, 15.33
Организатор и домакин на събитието е катедра „Строителство на сгради и...
Медийни партньори
VIP медиен партньор