„Клуб Десизо Мони” в гр. Плевен

(1 глас, средно 5.00 от 5)
0d422469a7bfe49699e19d8d_898530d7_XL_na4alo
„Клуб Десизо Мони” в гр. Плевен
Проектант: А и А Архитекти, арх. Николай Узунов, арх. Ангел Захариев, арх. Асен Милев 

„Клуб Десизо Мони” е спортно-развлекателен комплекс и включва ресторант, открит бар, басейн, фитнес, спортни игрища, озеленени площи и паркинг. Клубът е предназначен за работещите в производствено-административния комплекс „Десизо Мони”, ситуиран в източната промишлена зона на гр.Плевен и включващ няколко фабрики, и офисни сгради на компанията. 

4_Angel_Zahariev_AAArch_Club_Moni_Pleven_new

Целта на проекта е чрез създаване на качествена среда за спорт, отдих и развлечение на многобройните служители на компанията в непосредствена близост до работните им места, да се повиши производителността на труда, удовлетвореността от работата, и да се развие корпоративната култура. 

С разнообразието си от спортни съоръжения, заведение за хранене и рекреационни зони, клубът представлява целогодишно място за развлечения и спорт за служителите на комплекса и техните семейства.

5_Angel_Zahariev_AAArch_Club_Moni_Pleven_new

В основната сграда са разположени на първо ниво: клуб-ресторант и тераса за общо 160 места с възможност за отваряне на юг към басейна. На полуподземното ниво е разположен фитнес център с директен достъп от горното ниво и излаз към богато озеленена градина на запад.

6_Angel_Zahariev_AAArch_Club_Moni_Pleven_new

На юг от сградата има открит басейн с места за разполагане на шезлонги и павилион с открит бар, с панорамна гледка към басейна и спортните игрища на запад.
На запад от басейна и павилиона са разположени футболно и волейболно игрище.

Архитектурата на сградата следва пестеливите ортогонални геометрични форми, отвореност в плана и полуоткрити пространства, присъщи на съвременните премиум крайбрежни вили от Средиземноморието и Южна Америка, като в същото време използва материали, текстури и колорит, присъщи за по-северни географски ширини и градски пейзажи. Целта на тази комбинация е да впечатлява едновременно със своята простота, но в същото време и с прецизността и богатството на конкретните детайли.

7_Angel_Zahariev_AAArch_Club_Moni_Pleven_new

Един от водещите мотиви в архитектурата на комплекса е интеграцията с околното пространство, т.е. сградите да се възприемат в цялост с всички останали елементи на вертикалната планировка и ландшафтния дизайн. Това се постига чрез прецизното проектиране на всички външни елементи, като перголи, навеси, подпорни стени, парапети, стълби и т.н. и включването им в общия архитектурен образ.

2_Angel_Zahariev_AAArch_Club_Moni_Pleven

В момента сградата е в процес на строителство, като конструкцията е изградена и се изпълнява вертикалната планировка и фасадата. Очаква се „Клуб Десизо Мони” да бъде завършен до края на 2017 г. и да се превърне в един от знаковите архитектурни проекти за региона на гр. Плевен.

AA_Architects_arch_Angel_Zahariev_arch_Nikolay_Uzunov_2_Building

Проектът на  
А и А Архитекти „Клуб Десизо Мони” участва в годишния архитектурен конкурс АРХ ИНОВА 2017 като спечели Първа награда в категория Търговски сгради. 

 
10_Angel_Zahariev_AAArch_Club_Moni_Pleven_Siteplan
11_Angel_Zahariev_AAArch_Club_Moni_Pleven_Plan_0.00
12_Angel_Zahariev_AAArch_Club_Moni_Pleven_Plan_-3.40
13_Angel_Zahariev_AAArch_Club_Moni_Pleven_Sections

Сподели

Тагове: а и а архитекти | арх инова 2017 | „клуб десизо мони”

 
Уебсайт на автора: www.archinova.bg

Новини

14 Юни 2021, 15.54
Международна конференция за дигитализацията и кръговата икономика, кръгла...
09 Юни 2021, 16.40
Как технологиите промениха отоплението и климатизацията: отговорите на...
08 Юни 2021, 14.53
Събитието ще се проведе на 19 юни от 11.00 до 12.00 часа в зала „Славейков“, в...
Медийни партньори
VIP медиен партньор