Semmelrock откри своята обновена и разширена мострена градина

На 31 май 2023 г. на територията на завода Semmelrock официално беше открита най-новата част от разширението на мострената градина, чиято площ достигна 1800 кв.м.
06.06.2023
3705
Новини


Площта на новооткритата зона е 600 m2, а дизайнът е изцяло вдъхновен от съвременните тенденции в света на ландшафтната архитектура.Инж. Цанко Миланов, управител на ‘’Земелрок Щайн унд Дизайн’’ ЕООД. Източник: Wienerberger

Инж. Цанко Миланов, управител на ‘’Земелрок Щайн унд Дизайн’’ ЕООД  приветства гостите и символично откри разширената част за свободно посещение. Сред гостите бяха дългогодишни партньори на компанията, дистрибутори, архитекти и журналисти. В уютната обстановка сред богато озеленена градина с местни и декоративни растителни видове присъстващите се запознаха и с най-новите предложения в продуктовата гама на Semmelrock.
 


Ланд. арх. Йоанна Алексиева – консултант в ‘’Земелрок Щайн унд Дизайн’ ЕООД. Източник: WienerbergerЛанд. арх. Йоанна Алексиева – консултант в ‘’Земелрок Щайн унд Дизайн’ ЕООД е автор на проекта на новото разширение на мострената градина, което се вписва хармонично към вече съществуващата. Всички гости имаха възможността да разгледат заедно с екипа на Semmelrock над 20 нови уникални за България продукти с луксозни повърхности и оригинален дизайн, изцяло в унисон с най-съвременните методи на оформление в Модерен и Средиземноморски стил.

Източник: Още за къщата

Новите продукти в мострената градина са еталон за технологичната експертиза на бранда Semmelrock- лидер на пазара за решения за ландшафтен дизайн. С първите стъпки в градината могат да се открият най-новите представители на колекцията плочи Granitto. Продуктовата серия е без аналог на пазара, произведена изцяло с патентована технология, а новите попълнения са представители на голямоформатни плочи, превърнали се в тренд през последните години и достигащи впечатляващите размери от 120x80x10 cm.
 


Източник: WienerbergerВ мострената градина на Semmelrock вече е достъпна за клиентите и серията CARAT с многообразие от цветове и повърхности. Плочите са произведени по иновативната технология “HERMETIC”.

Източник: Wienerberger
 


Непрекъснатото усъвършенстване на продуктовата гама и внедряването на полезни иновации е основен приоритет на Semmelrock. Новостите в мострената градина обхващат и допълнителните елементи, като стъпала и бордюри. За да оптимизира процеса по изграждане на градински стъпала и бордюри, Semmelrock предлага олекотено решение MODULESCA и Steinfix, като и при двата продукта елементите не изискват замонолитване, а при необходимост позволяват и демонтаж. Със системата MODULESCA и Steinfix клиентите спестяват време от подготвителни дейности, като изливане на бетонов или направа на кофраж.
 
Arte Сегментен паваж. Източник: WienerbergerЗа всички, които харесват класическия дизайн могат да преоткрият паважът Naturo с вдъхновяващ дизайн. Arte Сегментен паваж е единственият по своята иновативност продукт в България със своята дебелина от 10 cm.  Този модел паваж провокира посетитeлите доказвайки, че възможностите за експерименти с продукта са изцяло в ръцете на проектантите.

Aнглийската градина, изпълнена със системата за огради Rainbow в комбинация с плочи Granitto.     Източник: Wienerberger

Не остана незабелязана от гостите и английската градина, изпълнена със системата за огради Rainbow в комбинация с плочи Granitto.
 


Източник: WienerbergerНезависимо дали обектите, които клиентите изготвят са корпоративни, търговски, жилищни, обществени, зоните оформени с настилки, системи за огради, бордюри и стъпала могат да бъдат самостоятелен акцент в дизайна на пространството или да допълнят стилистично архитектурните решения. Мострената градина представя визуално възможностите и богатата гама продукти, които Semmelrock предлага. Тя дава възможност на всички търговски партньори, строители, архитекти, урбанисти и ландшафтни специалисти да направят лесно своя избор за реализация на проектите, в които са заложени екстериорни решения от бетонови настилки.

Източник: WienerbergerИндивидуалният подход към всеки проект отличава Semmelrock от своите конкуренти, затова и всеки посетител ще има възможността да получи индивидуално обслужване от ландшафтните архитекти на фирмата, които с удоволствие ще се разходят с вас в градината, ще Ви предоставят информация и технически характеристики на продуктите. За целта е необходимо да запазите час за консултация в сайта на компанията тук.
 


Източник: Още за къщата

Марката Semmelrock е позната в цяла Централна и Източна Европа и заема сериозен дял от пазара на изделия в този бранш. Заводът в България отвори врати през 2009 година, а повече информация за продуктите и дейността на фирмата в България можете да намерите на – www.wienerberger.bg/semmelrock

Източник: Wienerberger

Semmelrock е марка на Wienerberger с модерна индустриална база и ефективна производствена и дистрибуторска мрежа в Централна и Източна Европа. Със своите 14 завода и сайтове в седем държави – Словакия, Чехия, Унгария, Полша, Хърватска, Румъния и България – както и дистрибуторски организации в Словения, Босна и Херцеговина, Черна Гора, Република Северна Македония, Република Косово. Чрез дългогодишен опит, иновативни производствени технологии и техническа експертиза Semmelrock се утвърди като водещ доставчик на висококачествени решения за ландшафтно оформление в тази част на Европа.

Като социално отговорен член на обществото, Semmelrock е въвела принципите на устойчивото развитие като неразделна част от дейността си. Semmelrock се фокусира върху производството с местни суровини и къси транспортни маршрути за минимизиране на вредното влияние върху околната среда. Ефективното използване на ресурси и предотвратяване образуването на отпадъци са от съществени аспекти на производствения процес. Чрез рециклиране на скрап материала по време на производството Semmelrock спестява ценни суровини. Освен това всички техни продукти могат да бъдат рециклирани в края на експлоатационния им живот, като бъдат използвани повторно с друго предназначение: като подложка в пътното строителство или като пълнител за ландшафта.

Продуктите на Semmelrock са с разнообразни сфери на приложение от публични пространства като улици, паркове и площади, до частни домове и градини. Марката предлага богати индивидуални възможности за оформление, чрез различни комбинации на цвят, форми и структури на повърхността. Техните изделия издържат и на най-високите температури, а доброто сцепление и високата устойчивост предотвратяват образуването на коловози и деформации. Продуктите на Semmelrock са декларирани като устойчиви на замръзване и луга, а настланите повърхности ще изглеждат еднакво добре през пролетта и есента, без зимата да остави своя отпечатък.

#настилки   #semmelrock   #мострена градина   #винербергер еоод