HOME RESIDENCE SOFIA - Многофамилна жилищна сграда в София

(2 гласа, средно 5.00 от 5)

studioCREATIVE_HOME_RESIDENCE_SOFIA_05-624480

 
HOME RESIDENCE SOFIA -
Многофамилна жилищна сграда с магазини, гаражи и подземни гаражи

Проектант:
studio CREATIVE, арх. Крум Сергеев
Клиент: Идея Хоум ЕООД

Местоположение: гр. София, р-н Връбница, бул. "Ломско шосе"

Фотограф:  арх. Георги Палов

Многофамилна жилищна сграда Home Residence Sofia е ситуирана на комуникативно и централно място между бул. "Ломско шосе" и вътрешно квартална улица. Разположена на 200 метра от местростанция и на 15 мин. с кола от центъра на София, осигурява бърз достъп на обитателите си до различни места в града. В непосредствена близост се намират множество търговски обекти. Районът е с добра инфраструктура, разполага с училища, детски градини, а Северен парк е на пешеходно разстояние.


studioCREATIVE_HOME_RESIDENCE_SOFIA_19-632500

Двете сгради на Home Residence Sofia се отличават с елегантен и изчистен стил, в сравнение със старите панелни блокове, характерни за  квартала. Изпъкналите обеми от равнината на фасадата са подчертани с помощта на облицовка от HPL плоскости, докато самата тя остава като сивкав фон на композицията. Получената комбинация е модерна, вписваща се в средата, като създава чувство за завършеност и хармоничност.

studioCREATIVE_HOME_RESIDENCE_SOFIA_13-624480

Проектирана  през 2017год. и завършена през 2020год., Home Residence Sofia се състои от едно подземно и 9 надземни нива, като партерното е ниво е предназначено за 8 магазина и 6 двойни гаража, чийто вход е от жилищната част. На подземното ниво са обособени 24 паркоместа. Предлаганите апартаменти разполагат с разнообразни интериорни разпределения, предоставящи богат избор според нуждите на своите обитатели. В сградите се предлагат по 3 тристайни, 3 двустайни и едно ателие на етаж, разположени на първи до осми жилищни етажи.


studioCREATIVE_HOME_RESIDENCE_SOFIA_02-600700

Конструкцията на сградите е монолитна, стоманобетонна. Фасадата е изградена с комбинирана конвенционална топлоизолационна система и вентилируема фасада с HPL компакт ламинат плоскости. За комфорта на обитателите е избрана 5-камерна PVC дограма. Общите части са завършени с настилки от гранит и гранитогрес.


Лесно достъпното разположение, разнообразието от предлагани жилищни и търговски площи, качеството на използваните материали, не на последно място елегантно завършената композиция на проекта правят Home Residence Sofia, привлекатено място за своите обитатели.


studioCREATIVE_HOME_RESIDENCE_SOFIA_16-624483

Проектът участва в архитектурен конкурс "Годишни архитектурни награди АРХ ИНОВА 2020" в категория "Реализации/Многофамилни жилищни сгради".

Технически параметри:
Площ УПИ: 2 442 м2
РЗП: 10 080 м2


studioCREATIVE_HOME_RESIDENCE_SOFIA_09-855550-624441
Подизпълнители и доставчици:

Мазилка - Баумит България  ЕООД
Жилищната сграда е изолирана с Топлоизолационна система Баумит Про с крайно покритие СиликатТоп, драскана структура К2.
Топлоизолационната система Баумит Про предлага високо качество, доказано във времето, осигурявайки добър вътрешен климат. Системата е с 10 годишна гаранция и е предпочитано решение, поради отличното съотношение цена - качество.
Баумит Силикат Топ
е пастообразна мазилка на основа калиево водно стъкло. Основното ѝ предимство е в активната дишаща способност, като същевременно предлага надеждно водоотблъскване и сигурна защита на фасадата. Тя е с ниска склонност към замърсяване и добра успойчивост на цветовете във времето, което я прави особено подходяща за употреба в града.

studioCREATIVE_HOME_RESIDENCE_SOFIA_14-850550-624n480

Фасадна облицовка от Conforma - HPL компакт ламинат плоскости FunderMax

Conforma е търговска и инженерингова компания, която е специализирала дейността си в доставката на цялостни решения за външни вентилируеми фасади и интериорни обшивки с premium продукти. HPL компакт ламинат плоскостите на световния лидер FunderMax са едни от най-предпочитаните продукти за фасадни решения (серия Max Compact Exterior) и интериорни облицовки (серия Max Compact Interior). HPL плоскостите се предлагат в над 358 декора (интериорни – 190, екстериорни – 168) и вдъхновяват архитекти и проектанти като предоставят пълна свобода на техните фантазии. Conforma е оторизиран дистрибутор на FunderMax за България.


studioCREATIVE_HOME_RESIDENCE_SOFIA_10-850550-624480

За studio CREATIVE:
"СТУДИО КРИЕЙТИВ" е архитектурно студио, което разглежда архитектурата като изкуство, като се ангажира пряко с обществото, с изграждането на околна среда, която спомага за това всеки един от нас да се чувства по-благоприятно, общувайки с нея. Поради тази причина ние се стараем с всеки наш проект да създадем все по-интересни и новаторски решения. Стилът на работа при нас се отличава с внимание към качеството и лично отношение във всички етапи на инвестиционния процес.


studioCREATIVE_HOME_RESIDENCE_SOFIA_01-850550
studioCREATIVE_HOME_RESIDENCE_SOFIA_11-850550
studioCREATIVE_HOME_RESIDENCE_SOFIA_12-857550
studioCREATIVE_HOME_RESIDENCE_SOFIA_07-600800
studioCREATIVE_HOME_RESIDENCE_SOFIA_15-600950
studioCREATIVE_HOME_RESIDENCE_SOFIA_17-850700Сподели

Тагове: studio creative | многофамилна жилищна сграда

 

Новини

27 Юли 2021, 11.34
Близо 100 от най-добрите интериорни дизайнери в България присъстваха на шестото...
16 Юли 2021, 15.42
22 юли 2021г. е  крайният срок за регистрация и участие в конкурса "Архитектурни...
07 Юли 2021, 16.43
Платформа за бизнес, възможности за нови професионални контакти и познанства,...
Медийни партньори
VIP медиен партньор