Многофамилна жилищна сграда Atlantis Residence Park

(1 глас, средно 1.00 от 5)
f86becb661e150c69f02262029355c58-632x486
Atlantis Residence Park
Проектант: Spacemode studio, арх. Асен Игнатов, арх. Милица Петрова

Фотограф: Евгени Динев

Новият затворен комплекс Atlantis Residence Park е част от иновативната стратегия на Атлантис България Холдинг за създаване и развитие на жилищна концепция, предоставяща на обитателите си сигурност и конфорт. Целта на инвеститора е не само да бъде създадена цялостна инфраструктура, но и тя да бъде добре поддържана. Идеята е приложена, базирайки се върху нова концепция за подобряване на качеството на средата, като се изграждат не отделни сгради, а цялостен жилищен район.

12_Atlantis-863x562-624x483

Изграждане на водопровод и канализация за региона, тротоари, улично осветление, озеленяване и облагородяване на ската към прилежащия плаж, пешеходна алея към него, почистване и поддръжка на плажната ивица към него, засаждане на овощни градини и други, са част от цялостния проект.

Atlantis Residence Park e ситуиран в квартал Сарафово Юг, на едно от малкото места в страната, където морският бряг се намира на юг. Той дава възможност за балансиран начин на обитаване, като обвързва сигурността и комфорта на дома със спокойствието на природата, придружени от добре поддържана и организирана инфраструктура.

3acb6ea9ed246afc771ab891d7fa4c31-624x437

Парцелът е със съществуваща многогодишна растителност. Площта му е 9500 кв.м, от които 60% са оставени за зелени площи. Обемно-пространственото решение е формирано от редуващи се градини. Седем паркови зони са  разпределени в пространства за отдих на цялото семейство с пейки и беседки, BBQ, територия за пикник, детска площадка, зона за спорт и релакс, място за домашни любимци, декоративна градина с шахматен релеф. Всички апартаменти имат изглед към парка, повечето на юг към морето.

RP_1_Atlantis-849x566-624x481

Създадена е единна визия на сградата и прилежащото ѝ пространство. На фокус е повишеното внимание към съществуващата растителност, съхраняването на всички съществуващи многогодишни растителни видове като кестени, кипариси, липи и други. Формата на сградата следва спецификите на терена и хармонично се вписва в прилежащия парк, като обемите пропускат зеленината между отделните жилищни обеми. Акцентира се върху гледката към морския бряг.

52f107944715a9e30b60b56e38caa1e5-624x485

Елегантно вписващ се в прилежащия парк, комплексът е изграден в съответствие със съвременните тенденции за здравословна среда: комфорта на дома, функционални разпределения, детайлно зониране и озеленяване на парковото пространство.

bae292a1a15b893e44592c33cc90ba58-624600
 
Фасадата притежава модерна визия - бялото, символ на морето, а дървесната текстура, пресъздаваща уюта на дома. Тя е сегментирана в три обема, създаващи впечатление за няколко отделни сгради, хармонично ситуирани между съществуващата растителност.

С голямо внимание към детайла са проектирани елементите на градския дизайн, от огради до входни врати, без да се отдалечават от цялостната концепция за визията на сградата. Традиционните асфалтови настилки са заменени с павета, обособяващи пешеходните и паркинг зони около жилищните модули, създаващи визуална връзка с околната природна среда. Комплексът разполага с интимни външни пространства, обособени от различните паркови зони.

2ae5d227df5e78fb943d22ae16fa733b-853x569-624440

Въпреки цялостната визия за живот в пряка връзка с растителната среда, не липсва и комфорта, предлаган от иновативни технологии, коита са на разположение на обитателите на сградата. Електрически зарядни станции, домофонни системи, свързване на дъждовната вода с напоителните системи са част от идеите, приложени успешно в проекта.

RP_2_Atlantis-856x557-624x479
Входното фоайе

Динамиката на градския живот, пряко обвързана със спокойствието, предоставено от красивата парковата зона в близост до морския бряг, създават балансирана среда на обитаване. Обитателите могат да намерят в Atlantis Residence Park комфорта на здравословният и модерен начин на живот, с достъп до красивата заобикаляща го природа.

78b9bbf98f79a8efc334afb39b7885c5-624x484
Реновиран строителен фургон, който е част от  обект: Атлантис Резидънс парк

Доставчици и подизпълнители:

Тухли: Винербергер ЕООД
За обект Атлантис Резидънс Парк  бяха използвани следните материали: Рorotherm 25 N+F Light, Рorotherm 12 N+F,  Forati 4  и керамични щурцове РТН.
За повече информация относно продуктите и услугите на Винербергер ЕООД посетете https://www.wienerberger.bg/

Фасадни облицовки: Тал Бургас ООД
За обект Atlantis Residence Park бяха използвани PVC дограма REHAU ED 70 и алуминиеви парапети; Фасадна облицовка - Etalbond, HPL Fundermax.
ТАЛ БУРГАС проектира иновативни инжинерни решения, които осигуряват на клиентите гъвкави и съвременни резултати. Произвеждаме вентилируеми фасади с алуминиеви композитни панели, HPL плоскости, фиброцименти и др.
Разполагаме с екип от професионалисти, с дългогодишен опит и прецизно отношение към всеки детайл. За повече информация относно продуктите и услугите на ТАЛ БУРГАС ООД посетете https://www.talburgas.com/

RP_6_Atlantis-853x569-624x484

Ключове и контакти: Schneider Electric България

Зарядни станции: Евродизайн Системс ООД
За Атлантис Резидънс Парк са доставени зарядни станции
Etrel, модел Inch Pro.
Евродизайн Системс съвместно с EVPoint предлагат едно- и трифазни AC зарядни станции за хотели, бизнес сгради и жилищни комплекси от затворен тип, система за управление на зарядните станции, включваща различен начин на достъп и идентификация, плащане, справки и load-баланс при липса на достатъчна мощност. Фирмата е основен технологичен партньор на високо категорийните хотели в България, предоставяйки системи като хотелска интерактивна телевизия, Digital Signage, Зарядни станции и решение за управлението им, контрол на достъп и интелигентни стаи.

11_72dpi-Atlantis-851x567-624482

Мазилки: Баумит България ЕООД

За фасадното оформление на комплекса е вложена  Баумит интегрирана топлоизолационна система Про с крайно покритие СиликонТоп К1,5, цветове 0019 и 0914. Топлоизолационната система Баумит Про предлага оптимална защита на добра цена, отличавайки се с лесна преработка.
За крайно покритие проектантите са се доверили на Баумит СиликонТоп – мазилка на основа силиконови смоли, която е с отлична
дълготрайност и устойчивост на атмосферни влияния. Тя е силно паропропусклива, водоотблъскваща, с ниска склонност към замърсяване.
Обект Atlantis Residence Park е финалист в международния конкурс на Баумит за фасади Life Challenge в категория „Жилищно строителство“.


RP_9-Atlantis-850x567-624x482

За Spacemode Studio
SPACEMODE е архитектурно студио, създадено от арх. Милица Петрова и арх. Асен Игнатов с идеята за моделиране на пространството като едно цяло - функционалност, баланс, качество и хармонична връзка между визия, интериор и отношение към детайла. Студиото се фокусира върху урбанистични разработки, базирани на съвременните технологии Space Syntax и Deptmap, с цел осигуряване на добавена стойност и по-добра комуникационна и пространствена свързаност на средата. Концептуалните разработки обхващат иновативни методи за презентиране и визуализиране посредством съвременните възможности на VR технологиите.

В партньорство с Атлантис България Холдинг реализират сгради с акцент върху озеленяването и създаването на по-здравословна жилищна среда (Атлантис/Резидънс Парк; Атлантис/Атмосфера; Атлантис/Ариа; Атлантис/Баркод и др.).
Във връзка с разработване на докторска дисертация на тема „Модернизъм по българското Черноморие“, сред специализираната дейност на студиото е изготвяне на проектна документация в сферата на недвижимото културно наследство и развитието на културните маршрути и културния туризъм в България.

Проектът участва в архитектурен конкурс "Годишни архитектурни награди АРХ ИНОВА 2020", като бе номиниран в категория: Реализации / Многофамилни жилищни сгради.
Сподели

Тагове: spacemode studio | атлантис резидънс парк | жилищна сграда

 

Новини

03 Декември 2021, 15.00
Бизнес наживо. Изразът ще е сред ключовите на 2022г, за която се смята, че ще бъде...
02 Декември 2021, 11.13
Баумит отличи най-красивите фасади в конкурса "Фасада на годината 2020-2021". В...
30 Ноември 2021, 17.20
Министерството на културата обявява конкурс за кураторски проект по повод...
Медийни партньори
VIP медиен партньор