Жилищната сграда INFINITY PARK – новият впечатляващ референтен обект, изпълнен със системите Schüco

(0 гласа, средно 0 от 5)
_1_Schuco_01-550733_na4alna
INFINITY PARK е жилищна сграда в района на Парк "Заимов" и квартал "Оборище" в гр. София, която запленява с уникална архитектурна визия, изградена изцяло с окачена фасада, френски прозорци и стъклени парапети.

Инвеститор е строително-инвестиционната компания „Инфинити Пропърти“, чиято дейност е съсредоточена в изграждането на модерни жилищни и офис сгради. Основни приоритети на компанията са високото качество на работа, кратки срокове на изпълнение и въвеждането на нови технологии и материали в строителството.

Сградата материализира визията за модерно градско жилище: луксозно изпълнение, функционалност и удобство, спокойствие и сигурност, зелена околна среда и комуникативно местоположение.
Именно местоположението на имота и близостта до парка са в основата на архитектурната концепция – дело на архитектурно студио STARH. „Идеята е да се реализира съвременна жилищна сграда с чисти и елегантни геометрични форми. Дизайнът на всяка от фасадите е функция на средата, към която е насочена. По този начин създаваме сграда, която няма гръб, а две лица. Дневните пространства са разположени на южната фасада и са остъклени по цялата си ширина с витрини, пред които има лоджии отново със стъклени парапети. Така постигаме търсения инфинити ефект на гледката към парка и планината.“ – споделят от STARH.

Алуминий и стъкло, само два материала във фасадата, позволяващи постигането на съвременен дизайн с чистота на формата, прецизност на изпълнение на детайла и максимална дълговечност.
Съвсем естествено е за луксозната жилищна сграда INFINITY PARK инвеститорът да се довери на световния лидер на пазара на алуминиеви и пластмасови профилни системи Schüco. Лицензиран представител на бранда за България е фирма Алукьонигщал. Повече от 60 години компанията е партньор със Schüco и продуктовото ѝ портфолио отговаря на най-високите изисквания в областта на строителството.

schueco-002_624x571_sn_2
 
За обекта e избрана и вложена алуминиева система за прозорци Schüco AWS 70.HI. С отлични стойности на топлоизолация и елегантен дизайн, Schüco AWS 70.HI отговаря на най-високите енергийни и архитектурни изисквания с възможно най-голяма оптическа свобода. Повечето прозорци в сградата са тип френски с цел повече осветеност на апартаментите. Професионалната изработка и монтаж на алуминиевите системи е дело на фирмата Тал Инженеринг ЕООД.Сподели

Тагове: schüco | алукьонигщал | дограма

 
Уебсайт на автора: www.alukoenigstahl.bg

Новини

21 Март 2023, 09.23
Измененията в климата вече не са абстрактно понятие, а негативните последици...
17 Март 2023, 16.58
Рециклирането на строителни материали, приложението им, иновативни проекти,...
17 Март 2023, 15.33
Организатор и домакин на събитието е катедра „Строителство на сгради и...
Медийни партньори
VIP медиен партньор