SPINPARK

Фивекс Прожект ЕООД
Бизнес адрес

София, ул.Пирин 91

 

Уебсайт

https://www.phivex.com/

 

Техническа характеристика

Вид продукт

Дъб, Дърво

Материал

Естествен паркет

Произход

Швейцария

Предназначение

подова настилка, стени

Прикачени файлове

Повече за продукта

Bauwerk Parquet: Новата колекция Spinpark – разработена съвместно с известното швейцарско студио за архитектура и дизайн atelier oï
За разработването на новия естествен паркет Bauwerk работи няколко години със студиото за архитектура и дизайн atelier oï. Основано през 1991 г. от Aurel Aebi, Armand Louis и Patrick Reymond, студиото се стреми да размие границите между различни дизайнерски дисциплини като продуктов дизайн, архитектура и сценография. Творенията на atelier oï съблазняват зрителя като събуждат емоции, спомени, сетива и съзнание. Отправната точка на творческия процес е материалът: неговата природа и взаимодействието му с други материали и с околната среда.
 „Дървото е естествен и топъл материал, който разбираш само когато го докосваш. Да работиш с дърво означава да можеш да трансформираш нещо, което вече е имало един живот и сега му даваш друг.” Ателието изследва произхода, структурата на дърветата и структурата на гората: от тези наблюдения atelier oï излезе с идеята за завъртане на дървесната структура на 45° спрямо дължината на подовия елемент. По принцип това е прост трик с геометрията, но има голямо въздействие: Със Spinpark имате възможност да превърнете пода в естествено произведение на изкуството.
 Spinpark се предлага в три цвята: натурален, избелен и карамел с размери      827 x 130 mm.

  

Spinpark дава неограничени възможности за дизайн на пода!