Баумит разработи мобилно приложение за добавена реалност

(0 гласа, средно 0 от 5)
2_AR-Mockup-Wall_new-_632480
Високите технологии в строителството никога не са били по-разбираеми!

Новите технологии навлязоха в ежедневието и променят начина, по който живеем и работим. Добавената реалност вече не е новост, а удобно средство за визуализация и ново изживяване за потребителите.

Какво е добавена реалност?

Добавената реалност (Augmented Reality) e комбинирането на комютърно генерирани данни върху реално съществуващи обекти.

Баумит AR+ мобилно приложение с добавена реалност

Баумит разработи мобилно приложение за добавена реалност, което да подпомогне проектанти и изпълнители в ежедневната им работа. Приложението работи в две насоки: визуализация на креативни структури по фасадата и разглеждане на архитектурни детайли в 3D. С приложението можете лесно и бързо да получите необходимата Ви информация директно на строителния обекти или да проектирате интересни структури върху фасадата чрез Вашето мобилно устройство.

Баумит AR+ креативни струкутри

Все повече в архитектурата се налага тенденцията за комбинация от материали, текстури и структури, за да се впишат обектите максимално в заобикалящата ги среда. В отговор на търсенията на проектантите Баумит създаде серията ДизайнЛайф, която е специално предназначена за творческа интерпретация на фасадния дизайн. Моделиращата мазилка Баумит КреативТоп и декоративните бои Баумит Лазур, Баумит Металик и Баумит Блясък са палитрата, с която всяка фасада може да се впише отлично в средата, без да загуби своята индивидуалност. Често обаче за крайния клиент е трудно да си представи безкрайните възможности на декоративната мазилка Баумит КреативТоп. Инвеститорът иска да види идеите визуализирани и да получи готово решение за фасадата, още преди тя да е изградена. В тези случаи можете да се обърнете към мобилното приложение на Баумит.

1_CreativTop_stena3_CreativTop_pano
Снимка 1                                   Снимка 3

15 вдъхновяващи структури, като визия бетон, визия дърво, травертин, базалт и др., са вградени в него и можете да ги изпробвате директно на строителния обект. Използвайки Вашето смарт устройство можете да поставите стена, върху която да визуализирате различните текстури. (сн. 1) Ако пък седите удобно в офиса си, насочете устройството към предварително зададеното Ви от нас изображение, което служи като маркер, за да се визуализират креативните структури върху него. Освен това ще научите повече за цветовете и техниката на изградената структура. (сн. 3)

6_Detail
Баумит АR+ архитектурни детайли

Красивите фасади са резултат не само от използването на правилно подбрани строителни материали, но и стриктното спазване на технологията за полагане. Баумит е разработил архитектурни детайли на проблемните участъци: над прозорец, при стреха, в цокъла и т.н. В мобилното приложение на Баумит ще откриете библиотека от 3D архитектурни детайли. Всеки компонент можете да разгледате от всички страни и детайлно да проследите последователността на слоевете.4_diplyana_AR_Mockup_outside_w-624480

Използвайте специалната брошура за мобилното приложение Баумит AR+ като маркер, за да визуализирате моделиран обект, където са указани проблемните участъци. Чрез специалните бутони можете да видите архитектурния детайл в добавена реалност и да изберете всеки негов компонент.

5_AR-Mockup-Detail_new-624480

3D визуализацията предоставя повече информация на строителя директно на обекта за технически правилното изпълнение на всеки детайл.


Мобилното приложение Баумит AR+ цели да бъде иновативен и мощен инструмент в ръцете на проектаните и строителите за виртуално изживяване на Креативните Баумит структури и на интерективно опознаване на архитектурните детайли.

Приложението може да бъде свалено, както от Google Play, така и от AppStore.

google_app1A_Baumit_mob_prilСподели

Тагове: баумит | баумит мобилно приложение

 
Уебсайт на автора: www.baumit.bg

Новини

27 Юли 2021, 11.34
Близо 100 от най-добрите интериорни дизайнери в България присъстваха на шестото...
16 Юли 2021, 15.42
22 юли 2021г. е  крайният срок за регистрация и участие в конкурса "Архитектурни...
07 Юли 2021, 16.43
Платформа за бизнес, възможности за нови професионални контакти и познанства,...
Медийни партньори
VIP медиен партньор