Звезден лукс и историческа красота

Представяме Ви Хотел Double Tree by Hilton Plovdiv в Пловдив, чийто интериорен дизайн е проектиран от Крафтек Студио ЕООД.
19.01.2024
Вяра Петкова
1074
Интериор


Обект: Хотел Double Tree by Hilton Plovdiv
Интериорен дизайн: КРАФТЕК СТУДИО ЕООД, арх. Калин Благов
Местоположение: Пловдив
Инвеститор: Импулс група


Красивите пространства неминуемо радват своите посетители, дори и най-разсеяните и най-капризните. Всяко интериорно пространство е заредено с определена енергия, генерирана най-вече от външния му вид и посланията, които той носи. Хотел Double Tree by Hilton наскоро отвори врати в Пловдив и благодарение на невероятния талант на Крафтек Студио и архитект Калин Благов, посетителите на града могат да се потопят в една аристократична обстановка, отговаряща на всички изисквания на бранда, в която история и съвремие си партнират в създаването на автентичен, звезден лукс.


  
Източник: www.kraftekdesign.com

Предизвикателствата в този проект без съмнение са много, както и посоките, към които идеализирането му трябва да се насочи. От една страна, хотелът трябва напълно да отговаря на 4-звездната си категория и на бранда Hilton Double Tree. Oт друга страна, според архитекта, при направата му трябва да се четат ясно териториалните белези на заобикалящата го среда, а именно възрожденските черти на исторически Пловдив. Тези две напълно противоположни направления намират своя диалог чрез различни стилистични похвати и акценти, а финалният резултат е пълна хармония между история и съвремие във всяко едно помещение на хотела.


Източник: www.kraftekdesign.com

Хотел Double Tree by Hilton е един от най-големите в града с капацитет от 165 стаи и три апартаменти, като освен тях разполага с два ресторанта, лоби бар и три конферентни зали. Обособена е, разбира се, фитнес зала и СПА зона, като допълнение към всички екстри, които хотелът предлага.


Източник: www.kraftekdesign.com

Първото и най-привлекателно пространство, с което посетителите се запознават е лобито, което освен със завидната си площ, впечатлява и с поредица от интериорни решения, които „раздвижват“ обстановката, следвайки една стилова линия с различни акценти в нея.


Източник: www.kraftekdesign.com

Рецепцията красноречиво говори за стилът и категорията на мястото, със своята стенна облицовка от естествен камък, лицева ламперия от естествен фурнир и специално изработено за проекта осветление, които ще видим и в други части на хотела. Лоби барът е изпълнен според последните тенденции в интериора на публични пространства, като освен някои от елементите на рецепцията, елегантно е завършен с четири арки, предназначени за място за съхранение на напитки.


Източник: www.kraftekdesign.com

Друг впечатляващ елемент от помещенията на партера са металните, преградни решетки в зоната на ресторанта, които придават завършен вид на мястото и правят препратка към 20-те години на миналия век и т.нар стил Ар Деко. Аристократичният облик на хотела е допълнен от множеството картини на местни художници, разположени по стените на общите части.Източник: www.kraftekdesign.com

Друг основен елемент, разбира се, са стаите, които въпреки завидната си бройка, са прецизно проектирани, така че всяка една от тях да има уникален характер и едновременно с това да следва цялостната интериорна концепция. Красиви ламперии, различни видове тапицирани табли и цветни акценти са само част от удобствата, които всяка стая предлага. Всички те са решени в меки тоналности, така че да предоставят една едновременно луксозна и релаксираща обстановка.Източник: www.kraftekdesign.com

Баните също са изключително изчистени откъм излишни елементи, като и при тях е наблегнато главно на удобството, максимално ергономичното разпределение и употребата на висококачествени материали.


Източник: www.kraftekdesign.com

Впечатление правят окачените тавани, изработени в различни, съвременни форми, които да акцентират върху модерния дух на хотела и да подчертаят деликатно, луксозния му характер. Освен с формата си, таваните впечатляват с умното осветление, интегрирано в тях, което може да се настройва и променя в множество „сцени“, благодарене на технологията Dali за управление на светлинния интензитет.


Източник: www.kraftekdesign.com

Изпълнението на Хотел Double Tree by Hilton е съвкупност от множество процеси, разнородни по характер, но насочени към една обща цел, а именно създаване на място, достатъчно емблематично да представи по подобаващ начин както град Пловдив, така и Родината ни, на чуждестранните посетители. Всеки елемент от такъв комплексен проект успява да бъде подчинен и правилно позициониран, благодарение на професионалистите от Крафтек Студио и арх. Калин Благов, заслужили всяка една звезда от короната му.


Източник: www.kraftekdesign.com

Доставчици/Подизпълнители:

Текстил: ЧАР

Фирма ЧАР Интериорен Текстил отлично и в срок достави и изпълни текстилното обзавеждане за Double Tree by Hilton Plovdiv. Използвани са по стандартите на Hilton текстилни материали като висококачествени тънки и плътни завеси, кожа, кадифе и различни дамаски с разнообразни текстури. В хотела бяха използвани FR (негорими) двулицеви 100% блекаут завеси, както и моторизирани такива (от лен и памук) в общите части и конферентните зали. Специално разработените по дизайн на ЧАР и одобрени от Hilton мокети и килими, са изработени от 80% вълна и 20% полиамид Axminster. ЧАР, със своя опит от над 30 години и богат избор от текстилни продукти, успешно съчетава функционалност и естетика в интериорното обзавеждане на хотел DoubleTree by Hilton Plovdiv и всички общи части и ресторанти в него!

Мека мебел: MobilaDalin
Екипът на MobilaDalin участва с удоволствие в реализацията на този знаков проект на Крафтек Студио. Приносът на фирмата ни бе в производството на тапицираната мебел в стаите от хотелската част.
MobilaDalin е румънски производител на мека мебел, който разполага с верига магизини както в България и Румъния, така и в страни от Европейската общност. Продуктовото фолио на MobilaDalin обхваща три направления: дивани, столове и легла, аксесоари и тапицирани мебели. Повече информация за дейността и продуктите на компанията може да получите на  www.mobiladalin.bg.

Осветителни тела: Петридис Лайтинг България
Осветителните тела, които са организирани в хотел Double Tree by Hilton Plovdiv са изработени от профилна система MORFI, проектирани и изпълнени по предложение и проект  изцяло на екипа от Петридис Лайтинг България, базиран в град Пловдив.
Дизайнът и възможностите на осветителите кореспондира със стиловите  особености на обекта като чудесно ги допълва и едновременно с това задоволява не само техническите и осветителните нужди,  но най-вече естетическите.

Фирма Петридис Лайтинг изповядва максимата, че осветлението не може да бъде  обяснено или описано, то трябва да бъде презентирано.


Източник: www.kraftekdesign.com

ЗА КРАФТЕК СТУДИО ЕООД
Крафтекстудио  ЕООД се занимава с интериорен дизайн и реализации от 5 години. Екипът се състои от 5 дизайнера и 17 човека основен изпълнителен състав. Основната дейност на студиото е цялостен дизайн и пълна реализация на своите проекти, като гарантира качествена и навреме реализация. Цялостният подход освобождава клиентите от стрес по време на ремонта, както и изработка на всички изделия в проектите си. От корпусни изделия, остъкления и метални изделия, дървени и декоративни елементи, осветление, дамаски и всички ремонтни дейности до осветление и декорация.

 

#интериорен дизайн   #Хотел Double Tree   #Хилтън   #хотел Хилтън Пловдив   #Крафтек Студио ЕООД
Автор: Вяра Петкова