Изложбата „DESIGN TO MOVE“ отбелязва 40 години TECHNOGYM с 40 уникални творения на 40 дизайнери

Специалното изложение ще демонстрира 40 Technogym Benches на 40 художници и дизайнери от цял свят и ще бъде отворено за публика от 16-и до 21-ви април, от 10:00 до 21:00 ч. на адрес Technogym Milano, Via Durini, 1
18.04.2024
656
Новини


По време на „Седмица на дизайна 2024“ в Милано Technogym ще отбележи 40-ата си годишнина със специалното изложение „Design to Move“, на което ще бъдат показани 40 уникални Technogym Benches – един от емблематичните продукти за добра физическа форма на бранда, сътворени от 40 различни международни дизайнери и художници от цял свят.


Изложението представя специалната и дълбока връзка между дизайна и добрата форма, стила и функционалността и емоционалното и материалното, които винаги са били съществен елемент от Technogym още от създаването на бранда. 22-годишният Нерио Алесандри създава Technogym в семейния гараж, като съчетава своето увлечение към технологиите и дизайна (TECHNO) със страстта си към спорта (GYM). По-късно през годините брандът претърпява развитие и от компания за фитнес уреди се превръща в цялостна екосистема за начин на живот, насочен към добрата физическа форма, и посланик на италианския дизайн.
 


Използвайки Technogym Bench като бяло платно, върху което да се твори, изложението „Design to Move“ ще представи неповторимите творения на Patricia Urquiola, Antonio Citterio, Nendo, Walter De Silva e Mario Antonioli, Elena Salmistraro, Kelly Hoppen, Michele Bönan, Rolf Sachs, Piero Lissoni, Nerio Alessandri, Tiffany Lovage, Giorgia Apreia, Gustavo Martini, Ludovica Messina, Malika Novi Dzhamaldaeva, Mariana Prestes, Yuetong Shi, Renin Bilginer, Univers Uchronia, Anaïs Coulon, Iwan Suastika, Wilson Ng, Myles Igwebuike, Tosin Tòròmádé, Osiris Hertman, Kate Constantine, Karen Chan, Alek. O., Santo Tolone, Riccardo Beretta, Andrea Sala, Shafei Xia, Objects of Common Interest, Piotr Makowski, Beatrice Alici, Elisa Ceccoli, Maria Violato, Egal Marcelo Zuniga Argandona, Jana Mosconi, Gabriele Carrera, Alberto Bay и Anna Bonomi.
 


Специалният проект е планиран визуално и измислен съвместно с известния архитект и дизайнер Джулио Капелини и е организиран със съдействието на Бруна Рокасалва, която събра 40 художници и дизайнери от цял свят и ги вдъхнови да интерпретират концепцията за добра физическа форма през собствената си артистична и културна призма. Тържественото откриване, планирано на 15 април, понеделник, ще съвпадне с честванията на деня „Made in Italy“, въведен от италианското правителство по случай годишнината от раждането на Леонардо да Винчи.


„Както сме научили от Леонардо, движението е причината за всички форми на живот. През последните 40 години работим ежедневно, за да помогнем на хората да живеят по-добре благодарение на добрата си физическа форма. Дизайнът винаги е бил ключов елемент от нашето пътешествие и силен съюзник в превръщането на функционалното в емоционално, а потребностите – в стремежи. Горди сме, че толкова много дизайнери и художници се присъединиха към нашата мечта да върнем движението на света“, заявява Нерио Алесандри, основател и изпълнителен директор на Technogym.
 


15 избрани уникални Technogym Benches ще бъдат продадени на търг в сътрудничество със Sotheby’s през септември 2024 г. Останалите 25 Technogym Benches ще могат да се закупят от Technogym.com. Всички приходи от търга и електронния магазин ще бъдат дарени на Unicef.

 


За Technogym
Основаната през 1983 г. компания Technogym е водещ световен бранд в областта на фитнеса, уелнеса, спорта и здравето. Technogym предлага цялостна екосистема, съставена от свързани смарт фитнес уреди, цифрови услуги и съдържание за тренировки. Благодарение на облачната платформа Mywellness, хората имат възможност за връзка с личните си фитнес активности навсякъде, както на уредите на Technogym, така и на мобилните си устройства. Със своите над 2500 служители Technogym присъства в повече от 100 държави. Над 85 000 центъра за уелнес услуги и 400 000 частни жилища в цял свят са оборудвани с Technogym. Компанията Technogym е определена за официален доставчик на Олимпийски игри 2024 в Париж за девети път след Сидни 2000, Атина 2004, Торино 2006, Пекин 2008, Лондон 2012, Рио 2016, Пхенян 2018 и Токио 2020.За Technogym Bench
Technogym Bench е функционално решение за тренировки, включващо всичко в едно, създадено, за да съчетава най-голямо разнообразие от упражнения с възможно най-малък отпечатък. Благодарение на иновативния си дизайн и включени инструменти, чрез него можете да правите най-разнообразни съпротивителни, силови упражнения и упражнения за торса в ограничено пространство. Приложението Technogym може да Ви напътства по време на тренировка, като в него можете да избирате от невероятно разнообразие от упражнения и богата селекция от видео тренировки по заявка, които могат да се изпълняват с Technogym Bench, както и да получите персонализиран план, подходящ за Вас, Вашия напредък и начин на живот.

 
#technogym   #атама   #фитнес уреди
Автор: АТАМА
АТАМА УЕЛНЕС ЕНД СПА