Лазерен център SATORI – в търсене на съвършения образ

Представяме Ви Лазерен център SATORI, чийто интериор е реализиран по проект на Студио за архитектура и интериорен дизайн HIGH-END DESIGN STUDIO.
23.09.2020
Весела Маркова
6614
Интериор
Източник: www.highend-design.com 


Обект: Лазерен център SATORI
Интериорен и екстериорен дизайн: л.арх/инт. дизайнер Мариела Дончева
Студио за архитектура и интериорен дизайн HIGH-END DESIGN STUDIO    www.highend-design.com

Локация: бул."Витоша" 131, София, България
Квадратура: 82,00 кв.м
Клиент: Скин Студио ЕООД    https://satorilaser.bg/ 
Обхват на услугите: Интериорен дизайн, Управление на проекта и финансите, изпълнение и реализация.
Срок на изпълнение: Интериорен и екстериорен дизайн - 2 месеца, управление на проекта до завършване - 4 месеца.
Фотограф: Симеон Донов 


 
Източник: www.highend-design.com, © Симеон Донов

За някои неща е необходима просто интуиция, а понякога дори само един поглед е достатъчен, за да се активира тя и да премине в режим на доверие. В света на козметичната индустрия доверието стои на една от челните позиции. Именно там в първите секунди прецизността, издигната до ниво на съвършенство, е факторът, който ще се окаже решаващ при избора.

Когато говорим за технологии от последно поколение и демонстрираме забележителен резултат след козметичната намеса, цялата обстановка на осъществяването на процедурата трябва да е на съответното ниво, дори да надскочи очакванията ни. Чистота, прецизни повърхности и най-вече безупречен детайл, за тези неща ще следи, макар и не съвсем умишлено, достигналият до салона клиент. А първото впечатление се създава много преди да се решим да прекрачим прага.

В градска среда, недалеч от централната пешеходна зона, там където лъскави бутици и търговски обекти са в постоянно състезание за възможно най-привлекателна витрина, с атракция или провокация, но силно отличаваща се, да изградиш обект, който да спечели вниманието, е сериозно предизвикателство.
SATORI - център за лазерна епилация, се появява именно в такава силно конкурентна среда, стъпвайки директно върху паважа в оживената част на бул. „Витоша” в столицата. Изборът на знаковата фасада в бяло, е първият атестат, засвидетелстващ гаранция за прецизност, защото бялото по презумпция нищо не крие…


Източник:
www.highend-design.com; © Симеон Донов

„Лицето” на центъра е облечено с бели фасадни плоскости от еталбонд, с цокъл на фасадата в черен цвят, също от еталбонд, като в основата са положени стабилни стъпала от черен гранит - дълговечен материал, който дава силен фундамент и същевременно внушава доверие. 

Непреходният „шик” на входната „рамка”, създаден от комбинацията между черното и бялото, има и своето елегантно допълнение от текстилни тенти, отново в черно. С безупречната визия на тази „категорична” фасада, първите послания са вече поднесени, а летвата към вътрешните пространства е високо вдигната.


Източник: www.highend-design.com, © Симеон Донов

Интериорът посреща с нежност и топлина, като прелюдия към същността на съдържанието. Второто „първо впечатление” е също толкова важно и рецепцията напълно заслужено защитава имиджа на центъра. Яркото златисто присъствие на дървесни ламперии и вертикални стенни ламели, в комбинация с антрацит – матови керамични фаши Laminam, бяло за стените, както и плочите от гранитогрес на пода в екрю или бледо бежово, подчертават характерния строг, но изискан стил, водейки към следващия етап – чакалнята. Ясното обособяване на двете функционални зони също има за цел да предразположи клиентите към отпускане и доверие, че са попаднали в добри ръце и ще получат професионална козметична процедура.


Източник: www.highend-design.com, © Симеон Донов

Кокетният салон, предназначен за изчакване, преди да бъдете повикани за съответната манипулация, създава ведро настроение в просторна и пластично обработена среда. Удобният кът за сядане дава възможност спокойно да разгледате всички детайли и да се уверите за пореден път, че се намирате на правилното място, а едроразмерните стенни огледала дискретно подсигуряват допълнителен поглед към цялото преддверие и улицата навън.  Може би тук елегантното напомняне на естеството на лазера чрез светлинни лъчи, подчертаващи белите, гланцирани стенни и таванни панели, ще Ви направи впечатление. Със сигурност няма да скучаете през времето, докато чакате - самата обстановка както и огромната витрина, гледаща към булеварда, ще Ви разсеят през оставащите минути. За завършеността на помещението, както и за цялостната идея на салона ключова роля се пада на атрактивна дървена „решетка” от два елемента, срещащи се по средата на витрината и оформящи кръга от логото на лазерния център.


Източник: www.highend-design.com, © Симеон Донов

През светъл коридор в непосредствена близост са разположени две манипулационни зали. Там се намира и санитарният възел, както и удобно офис помещение, заедно със стая за отдих на обслужващия екип.
Основната цел е постигната – клиентите ще влязат, заредени с добро настроение и на фона на отпускаща музика, релаксирани за предстоящата процедура, което е много важен момент за приятното ѝ протичане.
Дискретна зеленина с умело подбрани форми, допълва финото звучене и подчертава идеята „в търсене на съвършения образ” на центъра.


Източник: www.highend-design.com, © Симеон Донов

Темата на интериора е още по-детайлно развита във вътрешните помещения със специално предназначение. Тук влиза в роля още един „персонаж” с натурален произход – камъкът. В мокрото помещение разработката надминава многократно очакванията, а изненадата е вертикална свежа, зелена стена от скандинавски мъх, комбинирана с плот от гранит и мивка от речен камък. По стените плочи гранитогрес с декор „Grey Marble” и фина белезникава жилка, създават необходимия фон, за да изпъкне златистата повърхност на дървесните елементи.


Източник: www.highend-design.com, © Симеон Донов

В индивидуалните зали за лазерна епилация е постигнато почти космическо присъствие. Безупречните бели, гланцирани стенни и таванни панели, отсечени в познатия асиметричен растер, заедно с ярката светлина и искрящо бялото на специалната мебелировка, са въведени в контраст с гранитогрес, наподобяващ великолепния и много характерен рисунък на мрамор  „Marquina”, използван за гръб на стената и плот от естествен мрамор – „Calacatta”.

Осветителните тела са обект на детайлен подбор и не дават никакъв шанс да останат незабелязани. Те заемат много важна позиция в разработената тема на интериора и създават необходимата дискретност или динамика в композициите.

Доставчици:


Източник: www.highend-design.com, © Симеон Донов


Мека мебел във фоайе: Esteta Interiori

Esteta Interiori – Компанията предлага цялостни интериорни решения от под до таван, интериорен дизайн и изпълнение. Асортимент от висококачествени и дизайнерски предложения от Европа и света, на едно място. Намерете своето решение за дома и бизнеса на esteta.bg или в шоурумите в София, Пловдив и Бургас.  

Осветителни тела - ЕГЛО България ЕООД
Австрийската фирма за осветление EGLO предлага голямо разнообразие от интериорни и екстериорни осветителни тела, подходящи за дома, офиса или Вашия хотел. EGLO - доказано качество и изискан дизайн за всеки стил. Може да откриете част от огромния асортимент на EGLO в официалните шоуруми на фирмата - София, Варна, Бургас, Стара Загора и Плевен и на www.eglo.com/bg


Оборудване на манипулационни помещения - Лидера Трейдинг ЕООД  
Лидера Трейдинг – Комплексно оборудване и професионална козметика и консумативи за козметични салони, спа центрове и дермо-медицински кабинети. Наличност на стоките в склада на дружеството, качество, гаранция, извън гаранционно обслужване, компетентност и сигурност.


Източник: www.highend-design.com, © Симеон Донов

Студио HIGH-END DESIGN  е основано от л.арх/инт. дизайнер Мариела Дончева заедно с арх. Жана Иванова, с която работят по настоящи обекти - частни домове и обществени сгради. Очакват се интересни бъдещи реализации от съвместната им работа, две от които са ресторант и дерматологичен център.

#лазерен център   #Лазерен център SATORI   #HIGH-END DESIGN STUDIO
Автор: Весела Маркова